Vatan...

Her Türlü Katkıya Hazırız...

Önerilen İletiler

1756.jpg

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Engelli Yaşam Evleri” projesi için umut verdi:

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Engelli Yaşam Evleri” projesini hayata geçirmek için yola çıkan Engelli Aileleri Dayanışma Derneği’ni kabul etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, proje için kendisinden destek isteyen derneğe, Cumhurbaşkanlığı olarak projeye ne gibi katkılar yapabileceklerini hükümetle işbirliğinde çalışabileceklerini söyledi.

Dernek başkanı Refia Arı kabulde, yeni kurulan derneğin esas amacının engelli vatandaşlar ile engelli olabilecek vatandaşların ailelerini bir araya getirmek olduğunu belirterek, herkesin bir gün engelli olabileceğine dikkat çekti.

Engellilerle ilgili yasanın meclisten geçirilmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Arı, engellilerle ilgili rehabilitasyon ve eğitim merkezlerinin bulunduğunu, ancak kendilerinin belli bir yaştan sonrası için gerekli gördükleri “Engelli Yaşam Evleri” projesini hayata geçirmek için yola çıktıklarını söyledi.

Arı, bugün sağlıklı olan birinin yarın ne olacağının belli olmadığını, herkesin engelli olmaya aday olduğunu belirterek, hayata geçirmeyi istedikleri projenin büyük bir proje olduğunu ancak imkansız olmadığına ve uzun vadede hayata geçirilebileceğine inandıklarını kaydetti.

Projeye ailelerin, sponsorların ve sivil toplum örgütleri ile devlet ve hükümetin destekleyeceğine inanç belirten Arı, Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan da destek istedi.

Eroğlu: Çalışmanız takdire değer

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, büyük projelerin plan ve program istediğini, bunun ardından projenin hayata geçirilmesi için çalışmanın gerektiğine işaret ederek, derneğin proje kısmını tamamladığını ve kaynak bularak projesini hayata geçirmeye çalışmasını takdirle karşıladığını söyledi.

Eroğlu, projenin kolay görünmediğini ancak yapılamayacak bir şey olmadığına dikkat çekerek, engellilerle ilgili rehabilitasyon ve eğitim okullarının olduğunu ancak bakıma muhtaç insanlar ve aileler için bu tip bir projenin gerekliliğine işaret etti.

Her insanın engelli olmaya aday olduğunu ve kimin başına ne geleceğinin belli olmadığını ifade eden Eroğlu, bu gibi sosyal sorumluluk taşıyan projelere destek verilmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı olarak projeye ne gibi katkılar yapabileceklerini hükümetle işbirliğinde çalışabileceklerini ve her türlü katkıya hazır olduklarını belirterek, derneğin güzel bir görev üstlendiğini, sosyal içerikli özveri isteyen bir görev olduğunu ve buna ülkedeki herkesin destek vereceğine inandığını söyledi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap