birisi

Engeli Müziğe Engel Olamadı

Önerilen İletiler

muzik-aletleri.jpg

İskenderun'da Küçük Yaşta Gözlerini Kaybeden Ancak Hayattan Ümidini Kesmeyen 15 Yaşındaki Elif Aktaş...

İskenderun'da küçük yaşta gözlerini kaybeden ancak hayattan ümidini kesmeyen 15 yaşındaki Elif Aktaş, Adana Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi sınavını birincilikle kazandı. 4 yaşında iken müzikle tanışan Elif, çaldığı ud, piyano, gitar, flüt ve darbuka ile de müzik yeteneğini gözler önüne serdi.

2 abisi bulunan ve evin en küçük kızı olan 15 yaşındaki Elif'in azmi, görenleri şaşırtıyor. Hayattan umudunu kesmeyen ve müzikle hayatını birleştiren Elif Aktaş, müzik öğretmeni veya piyanist olmayı arzu ediyor. Müzikte kendisine güvendiğini söyleyen Elif, "Heyecanım da vardı. Dersteymişim gibi sınava girdim. İki aşamalı sınavı sorunsuz geçtim. Piyano, ud, keman, gitar, flüt, darbuka ve bir çok enstrüman çalabiliyorum." dedi.

4 yaşında babasının önüne piyano koyduğunu ve çalmaya başladığını aktaran Elif, müziği çok sevdiğini, müzik öğretmenliği ve piyanist olmayı hedeflediğini dile getirdi.

Anne Hayrünnisa Aktaş ise, iki erkek, bir kız çocuğu olduğunu, kızı Elif'in küçük yaşta geçirdiği ameliyat sonrası gözünü kaybettiğini belirterek, "Kızım bir kaç defa ameliyat geçirdi. Bir gözü kısmi olarak görebiliyor. Kızımın eğitimi için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Görenler 'bu kız bir dahi' diyor. Müzik aletleri satan yere gittiğimizde Elif'in bu kadar kısa sürede bu kadar enstrümanı çalmalarına inanamadılar. Eğitimi için elimden gelen tüm imkanı kullanacağım." açıklamasında bulundu.

Haberler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap