Vatan...

Gümüşhane'de Herkes İçin Futbol Projesi...

Önerilen İletiler

2854.jpg

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Gümüşhane Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Herkes İçin Futbol" projesi kapsamında engelli çocuklar için futbol şöleni düzenlendi.

Yeni Şehir Stadyumu'nun yanında yer alan suni çim sahada gerçekleştirilen etkinliğe 40 zihinsel ve bedensel engelli öğrenci ile protokol üyeleri katıldı.

Müzik eğlence programı ve halk oyunları gösterilerinin sergilenmesi ile başlayan etkinlikte bir açıklama yapan Gümüşhane Vali Yardımcısı Hasan Erkal, engelli olmanın hiç kimsenin kişisel tercihi olmadığını ve herkesin birer engelli adayı olduğunu söyledi. Her sağlıklı bireyin potansiyel engelli olduğuna değinen Vali Yardımcısı Erkal, "Bu bizimde başımıza gelmeyecek anlamına gelmez. Biz idarecilere düşen görevlerden birisi, engelli kişilerin engelli olmalarına neden olan aktif nedenleri ortadan kaldırmak için çalışmak. Engelliler hayatlarında aktif olarak üretime katılmalı, toplumun içinde yer almalı. Onları üretken bir duruma getirmeliyiz. Bunlar sadece biz idarecilerin değil toplumun tüm kesimlerinin görevidir" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, sporun kardeşlik olduğunu ve herkesi birleştirdiğini belirterek, "Spor yaş, yetenek düzeyi, cinsiyet, milliyet, inanç ve ırk ayrımı yapmadan tüm renkleri içinde barındırır. Çünkü spor herkes içindir" diye konuştu.

Herkes İçin Futbol projesi Gümüşhane İl Sorumlusu Turgut Şekerli ise yaptığı konuşmada, bugüne kadar yaptıkları projelerin "en özeli" olan bu proje ile özel gereksinimli çocukların sosyal yönlerinin gelişimini sağlamak ve bu çocukların mutluluğunu yüzlerinde gördükleri mutluluğun sorumluluklarını daha da arttıracağını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ve engelli çocuklar penaltı, huni arası top sürme, pas çalışması, kafa vuruşu çalışmaları yaptı. Çalışmanın ardından tüm katılımcılar çift kale maç yaparken, projede emeği geçenlere belgeleri verildi.

Müzik eğlence programı bölümünde kolbastı ve diğer oyun havalarına eşlik eden öğrenciler ve protokol üyeleri gönüllerince bir gün geçirdi.

Programa Vali Yardımcısı Hasan Erkal, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, İl Jandarma Komutanı Şerafettin Yılmaz, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Sosyal Hizmetler Müdürü İdris Altuntaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, proje yetkilileri, engelli çocukların öğretmenleri ve aileleri katıldı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap