zeynepkrtas

Yasemen Kokusu....

Önerilen İletiler

Yasemen Kokusu

Duygularımdan kalan artıklar yüklendi yine yüreğime. O kadar çok birikmişler ki, gecelerimin uykularını kaçırıyorlar. Acıları şarkıların arasına sızıyor. Gözlerim yazdığım satırlara baktıkça uykudan uzaklaşıyor. Her paslanmış gecede olduğu gibi içimden eski cümlelerin kalıntıları geçiyor. Hepsi bir yerde birikiyor. Bazen çok ağır geliyor. Defterime vuran loş ışık bile beni kedere, zehirli bir nefes çekmeye sürüklüyor. Gecenin karanlığından ağlamaklı bir ses doluyor sağırlaşan kulaklarıma. Ve doluyor yorgun yüreğime. Derin iç çekişlerim anlamsız bir hal alıyor zamanın bir köşesinde. Artık edalar, söylenen sözler ve satırlarım anlam yüklenmiyor üstüne. Hepsi dayanılmaz bir isyanda. Toplu intihar girişiminde satırlarımı süsleyen cümlelerimdeki harflerin hepsi. Her virgül bir mayın, her nokta pimi çekilmiş bir bomba. Parmaklarım duygularımı satırlarda resmettikçe sürükleniyorum bunalımın en derinine.

Sigaramın dumanı “ağlamaklı ses” ile karışıyor birbirine. Yaslanıyor telafisiz hatalar omuzlarıma. Uzanıyor sonrasında başucuma. Her zamanki gibi baş başayım hatalarımla ve başkalarının yaptığı hataların bana biçtiği yalnızlıkla. Canım acıyor artık. Bana isyan eden her saniyeye sert bir yumruk indirmek istiyorum. Her şeyden, hepsinden çok uzaklara kaçmak ve artık yarınlarımla yaşamak istiyorum. Bana biçileni değil kendi istediğim elbiseyi giymek istiyorum.

Zor görünse de denizin ortasındaki yamalı sandalımı karşıya geçireceğim. Bunu başaracağım. Biliyorum ki beni yasemen kokulu bir hayat bekliyor orada. Varana kadar her gece bir hançer olsa da dayanacağım. Bunu başaracağım.

Murat Kanbur....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap