birisi

Dershane Evlere Geliyor

Önerilen İletiler

3899.jpg

Demet Sabancı Çetindoğan’ın 3 yıl önce açtığı ZTV eğitim kanalı, ücretsiz eğitim hizmeti veriyor.

Başarılı iş kadını Demet Sabancı Çetindoğan’ın 3 yıl önce açtığı ZTV eğitim kanalı, ücretsiz eğitim hizmeti veriyor. Kanalı izleyen öğrenciler SBS, LGS, LYS ve KPSS gibi sınavlarda başarılı oldu.

Eğitim ve gençlik kanalı olan ZTV sınavlara hazırlanan öğrencilere, D-Smart 73. kanaldan ücretsiz eğitim hizmeti veriyor. Amacı eğitimde fırsat eşitliği sağlamak olan kanal, sınavlara hazırlanan öğrencilere, evlerinde eğitim gören engellilere, yurt dışında yaşayan Türk ailelerin çocuklarına, KPSS sınavına hazırlananlara, açık öğretim ve açık lise sınavlarına hazırlananlara destek oluyor.

ZTV’nin sahibi Demet Sabancı Çetindoğan, gençlerin en çok rağbet gösterdiği iletişim aracının televizyon ve cep telefonu olduğunu söyledi.

Hacı Sabancı’nın kızı olan Çetindoğan, televizyonculukla eğitimciliği biraraya getirerek “nasıl bir hizmette bulunabiliriz” düşüncesiyle ZTV’yi hayata geçirmiş.

Kanal, içerik için dershanelerle işbirliği yapıyor. 2 bin 400 saat ders, 24 saat yayınla Türkçe’den Matematik’e Fizik’ten Kimya’ya tüm derslerin konularına göre programlarıyla İngilizce, Almanca ve Fransızca dersleri ekrana geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yaptıklarını belirten Demet Sabancı Çetindoğan şunları söyledi;

‘’Çocuklar sınava hazırlanmasa da okuldaki derslerini pekiştirmek istediklerinde ve anlamadıkları konuları tekrar seyredebilsinler diye ders konularını paralel götürüyoruz.

Özellikle internet üzerinden sınavlarımız oluyor. Böylece dersleri pekiştirmelerinde yardımcı oluyoruz. Bizi izleyen engelli gençler de var. Ben bunu çok önemsiyorum. Ailelerin maddi gelirinde problem olmasa da engelli çocuklarını sınava hazırlamak için dershaneye gönderirken yanlarında refakatçi olması gerekiyor. Refakatçi için bu durum ciddi bir iş kaybına sebep oluyor. Sadece büyük şehirler değil, bizi izleyen köy ve kasaba gibi yerlerde de derslerimizi takip edenler var. Televizyondaki dersleri kaçıranlar www.ztv.com.tr adlı sitemizden izleyebiliyorlar.”

alıntı

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap