birisi

Engelleri Yüzerek Aşıyorlar

Önerilen İletiler

3812.jpgKocaeli Büyükşehir Belediyesi engelli çocukları topluma kazandırmak ve rehabilite olmalarını sağlamak için Engelliler Yüzme Öğreniyor Projesi'ni hayata geçirdi.

Hafta sonları uzman eğitimciler eşliğinde Vinsan Spor Tesisi yüzme havuzunda yüzmeye başlayan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

REHABİLİTE EDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi engellilerin hayatlarını daha kolaylaştıracak Alo Özürlüyüm Hattı, Evde Bakım Hizmeti gibi önemli hizmetleri yerine getirirken onların sosyal yaşama tutunabilmelerini sağlamak için birçok çalışmayı hayata geçiriyor. Önceki hafta başlatılan Engelliler Yüzme Öğreniyor Projesi ise engellilerin yüzme etkinliğinden faydalanarak hem eğlenmeleri hem de fizyolojik ve psikolojik rehabilitasyonlarına destek verilmesi amaçlanıyor.

İLK HAFTA OTİSTİK ENGELLİLER

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü ve Büyükşehir Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü işbirliğinde yapılan projede ilk hafta Otistik çocuklar yüzme öğrendi. Aileleri ile birlikte Büyükşehir Vinsan Yüzme Havuzu'na gelen çocuklar uzman eğitimciler ile birlikte yüzme öğrenmeye başladı. Çocuklar havuza girerken tedirginlik yaşasa da daha sonra havuza alıştı. Çocuklarının havuzda mutlu olduğunu gören aileler çocukları ile beraber güzel dakikalar geçirdi.

AİLELER ÇOK MUTLU

Her hafta farklı grupların geleceği projeye katılan çocukların aileleri yapılan çalışmanın çok anlamlı olduğunu belirterek projenin çocuklarının özgüvenlerinin pekiştirilmesine katkı sağladığını ifade etti. Aileler çocuklarının diğer çocuklar ile iletişiminin de bu sayede geliştiğini gözlemlediğini söyleyerek projenin gerçekleştirilmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

SPORA YÖNLENDİRİLİYOR

Yüzme sporuna başlangıç adımının atıldığı projede bu alanda yetenekli çocukların tespit edilerek yüzme sporuna profesyonel anlamda yönlendirilecek. Diğer engelli çocuk aileleriyle ortak bir etkinlik sağlanarak ailelerinin motivasyonunun sağlandığı projede önümüzdeki hafta hafif mental retardasyon (hafif zihinsel engelli) çocuklar yüzme öğrenecek.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap