Vatan...

Mayın Mağduru Dünya İkincisi...

Önerilen İletiler

3893.jpg

Diyarbakır'da PKK'lıların döşediği mayının patlaması sonucu kolunu ve sol gözünü kaybeden Nesim Önen, 4. Uluslararası Tunus Görme Engeliler Atletizm Turnuvası'nda, Dünya ikincisi oldu.

HAYATA KÜSMEDİ, SPORA TUTUNDU

Milli atlet Nesim Öner, Güneydoğu'da mayın mağdurları çocuklarından yalnızca biri. Kulp İlçesine bağlı Uzunova Köyü'nde henüz 10 yaşındayken 2004 yılında hayvanları otlattığı sırada PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu sol kol ve gözünü kaybetti. Teröre inat hayata küsmedi. Uzun süren tedavisinin ardında eğitimini devam ettirdiği Diyarbakır Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda hayata yeniden başlayan 16 yaşındaki Nesim Öner, spor ile yaşama tutundu. Eğitim ve spor için ailesini köyde bırakıp Diyarbakır'da Valiliğinin sağladığı pansiyonda yerleşen Önen, eğitiminde geriye kalan zamanlarda spor yapıyor. Atletizme meraklı olan Nesim Önen, Türkiye Görme Engelliler Şampiyonası'nda önemli başarılara imza attıktan sonra, 2010 yılında Milli takıma seçildi.

HEYECAN ALTIN MADALYAYI ENGELLEDİ

Öner, 18 ülkeden 200 sporcunun katıldığı 4. Uluslararası Tunus'ta yapılan Görme Engeliler Atletizm Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil etti. Terör mağduru milli sporcu Öner, bin 500 metrede Türkiye'ye Dünya ikinciliğini getirdi. İlk uluslararası yarışmada gümüş madalyasıyla memleketi Diyarbakır'a dönen Nesim Öner, 4 saniye farkla kaçırdığı şampiyona üzülüyor. Turnuvada 2'nci olmasını deneyimsizliğe bağlayan milli sporcu Önen, "İlk kez uluslar arası bir yarışmaya katıldım. Kazanmak için çok hırslandım, ancak heyecanıma yenik düşüp ikinci oldum. Ülkeme madalya kazandırdığım için çok gururluyum "dedi.

VALİLİK VE BELEDİYEDEN DESTEK BEKLİYORUM

Yaşadığına halen inanamadığını ve hayata sporla yeniden başladığını anlatan Önen, "Yaşadığım kötü olaydan sonra hayata kaldığıma halen inanamıyorum. Hayata kalmak için sabahlara kadar yaptığım dualar kabul oldu. Mayınla kararan hayatım sporla yeniden aydınlandı. Ben hayata sarılarak buralara kadar geldim. İnsanlar mayın nedeniyle engelli kalmamalı. Benim ayaklarım sağlam ülkem için koşmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı. Valilik ve belediyeden destek görmediğinden yakınan genç sporcu, iki hedefi var, ilki okuyup öğretmen olmak, ikincisi milli forma altında uluslararası yarışmalarda yeni dereceler yakalamak.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kendisin azminden,hayata olan bağlılığından ve başarısından dolayı kutluyorum,

İnşallah birgün heyecanınıda yener ve daha güzel başarılara imza atar.

Paylaşım için teşekkürler...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap