Can Sengul

Manuel Ve Akülü Tekerlekli Sandalye İçin Sgk Ödemesi

Önerilen İletiler

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun akülü tekerlekli sandalye temini için aradığı şartlar:

2010 SGK Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) yayınlandıSosyal Güvenlik Kurumu'nun akülü tekerlekli sandalye temini için aradığı şartlar:

2010 SGK Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) yayınlandı

7.3.12.E- Tekerlekli sandalye temini

(1) Ayakta durmak ve/veya yürümek için alt ekstremitelerini kullanamayacak hastalığı veya sakatlığı olduğu Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin Cerrahisi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, erişkin veya çocuk Nöroloji uzman hekimlerinden biri tarafından düzenlenecek uzman hekim raporu ile belgelenenlere bu hekimlerce reçete edilmesi halinde SUT eki Ek-5/C Listesinde belirtilen bedeller doğrultusunda Kurumca karşılanır.

(2) Hastanın özürlülük durumu nedeniyle özellikli tekerlekli sandalyeye gereksiniminin bulunduğu ve özürlülüğünün sürekli olduğunun, yukarıda belirtilen uzman hekimlerden en az birinin yer aldığı sağlık kurullarınca düzenlenen sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi halinde “özellikli motorsuz tekerlekli sandalye” bedeli Kurumca SUT eki Ek-5/C Listesinde belirtilen bedeller doğrultusunda Kurumca karşılanır.

(3) Özellikli motorsuz tekerlekli sandalye, kollukları çıkarılabilir, ayaklıkları ve arkalığı ayarlanabilir, katlanabilir ve gerektiğinde baş-boyun desteği eklenebilir niteliktedir.

(4) Tekerlekli sandalyenin yenilenme süresi 5(beş) yıldır. Bu süreden önce yenilenen tekerlekli sandalye bedeli Kurumca ödenmez.

7.3.12.F- Akülü tekerlekli sandalye temini

(1) Ayakta durmak ve/veya yürümek için alt ekstremitelerini kullanamayacak hastalığı veya sakatlığının yanında;

a) El, ön kol ve kolun tek taraflı fonksiyonuna mani olan haller veya,

B) Kalp yetmezliği veya koroner arter hastalıkları veya,

c) Kronik obstrüktif akciğer hastalıkları;

(2) Yukarda sayılan hastalıklar gibi tekerlekli sandalyeyi hareket ettirememesi yada hareket ettirmesi halinde kişinin sağlığının tehlikeye gireceği durumlarda, bu durumlarının Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin Cerrahisi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, erişkin veya Çocuk Nöroloji uzman hekimlerinden birinin ve kalp yetmezliği veya koroner arter hastalıkları varsa ayrıca Kardiyoloji uzmanı, adı geçen branşta hekim yoksa dahiliye uzmanı; kronik obstrüktif akciğer hastalıkları varsa ayrıca Göğüs Hastalıkları uzmanı, adı geçen branşta hekim yoksa Dahiliye uzmanının yer aldığı; mental fonksiyonlar yönünden akülü tekerlekli sandalye kullanıp kullanamayacağı hususunun ayrıca belirtildiği; sağlık kurullarınca düzenlenen sağlık kurulu raporuyla tevsik edilmesi koşuluyla, akülü tekerlekli sandalye bedelleri Kurumca ödenir. 12 yaş altı hastalarda yukarıdaki şartlar sağlansa bile akülü tekerlekli sandalye bedelleri Kurumca ödenmez.

(3) Trafik tescili zorunlu olan ve kullanımı için H sınıfı sürücü belgesi gerektiren motorlu malul arabalarının bedelleri Kurumca ödenmez. Ancak, SUT’un yürürlük tarihinden önce Kurumca temin edilmiş motorlu malul arabalarının bakım ve onarım işlemleri SUT hükümleri doğrultusunda yürütülür.

(4) Akülü tekerlekli sandalye en az; elektronik kumandalı, kapalı devre sistemiyle yokuş aşağı bile hızı ve yönü ayarlanabilir, 6-12 derece arası eğimde kullanılabilme imkanı, taşıma için katlanabilir, hız limiti ayarlanabilir, 120kg taşıma kapasitesinde, elektronik akü şarj cihazlı, tek veya çift akü kutusu ile 24 V akülü özelliklerine haiz olmalı ve ilgili firma tarafından iki yıl garanti, on yıl yedek parça bulunurluk garantisi, teknik destek taahhütnamesi verilmiş olmalıdır.

(5) Akülü tekerlekli sandalyenin yenilenme süresi 5 (beş) yıldır. Bu süreden önce yenilenen akülü tekerlekli sandalye bedeli Kurumca ödenmez.

Eğer bu şartlar sağlanıyorsa, sgk (EK-5C'ye göre);

Akülü sandalye için 2200 TL

Özelliği Olmayan Motorsuz Tekerlekli Sandalye içi 300 TL

Özellikli Motorsuz Tekerlekli Sandalye için 550 TL

ödeme yapıyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Can çok tşk ederim bu habere benim için çok güzel bişey oldu ya 3 gün oldu benim akülü bozuldu beyni bozulmuş kumandası bütün deyişmelimiş oda çok pahalı ne yapacamdiye düşünüyordum bu haber sevindirdi beni yeni almak için uraşım en iyisi beni sevindirdin teşekür ederim Can önceleri 1700 TL veriyodu şimdi iyi olmuş birde arkadaşlardan bildikleri yerdevarsa akülü araba parçaları bana yazsınlar arabanın kumandası deyişmem gerek oldu oldu olmadı yeni alım bilgisi olan varsa yazsın benimki BANTEX marka

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

aekadaşlar. meraba bundan biray evel ben manuel tekerlekli sandalye aldım evet (550 tl ) kurum ödeme yapıyormuş ama daha parayı yatırmadılar.ben 70 yıl fizik tedavide muayene oldum akülü sandalye istedim akülü sandalyeyi doktor ben yazarım ama kurum ödemez.senin kol eksemlerin çalışıyor. sen parapleji hastasısın tedrepileji olman lazım dedi.akülü sandelyeyi koları çalışmayanlara veriyorumuş.evrak işlemleri biraz zor hazırlanıyor sultanahmete gülhananin orda il sağlık müdürlüğü ver orda depomuzda yoktur kaşesi yapılıyor onden sonra sandelyeyi alıp barkotu faturası recete rapor hatırladığım bunlarla müracat ediliyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

normal iyi bi akülü arabanın fiyatı 4000tl civarlarından başlıyo.. ginede sgk bence az yardımda bulunuyo.. durumu olan için neysede olmayana zor..

teşekkürler bilgi için..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap