avsargulu

Engelli Vatandaşa Elektrik Hapsi....

Önerilen İletiler

Engelli Vatandaşa Elektrik Hapsi

3887.jpg

Borcu ödeme imkanının bulunmadığını söyleyen Türe, "Eylül ayına kadar cezayı ödemezsem hapis cezası 5 yıla çıkacak. Devletin beni affetmesini diliyorum" dedi.

Yeşilpınar'da annesiyle birlikte yaşayan görme ve bedensel engelli Gökhan Türe, ödeyemediği elektrik borcu nedeniyle BEDAŞ ile mahkemelik oldu. Asıl tutarı 6 bin lira olan ve faiziyle katlanarak 12 bin TL'ye varan borç, engelli Gökhan Türe'nin hayatını alt üst etti. Hakkında icra takibi başlatılan Türe, babasını kaybettikten sonra sıkıntıya düştüklerini ve borcu ödeyemediklerini ifade etti. Borcunu kredi ile taksitlendirdiğini ancak ödeyemediğini kaydeden Türe, "Elektrik idaresi sayacı söktü ve hakkımda icra takibi başladı.

Bu borç hemen hemen 2008 yılından itibaren devam ediyor. 12 bin TL civarında. İlk mahkemede hakim bana 2 yıl ceza verdi ancak cezayı erteledi. Hakim bana 'aynı suçla karşıma çıkma' dedi. İdare tekrar hakkımda suç duyurusunda bulundu. Tekrar hakim karşısına çıktım ve hakim bana 'ne yap ne et bu cezayı öde, yoksa hapis cezan 5 yıla çıkacak' dedi. 5 yıl yatsam borcum ödense canım feda" diye konuştu. Bu cezaya her yıl 200 TL faiz eklendiğini belirten Türe, Eylül'ün 16'sına kadar borcunu ödemesi gerektiğini belirtirken, gözyaşlarını tutamadı.

Türe, görme ve bedensel engelli olduğu için devletin kendisine maaş verdiğini, ancak kira ödediği için paranın hiçbir şeye yetmediğini ifade ederek, "Büyük sıkıntı içerisindeyiz. Biz kaymakamlık, belediyeye gittik ve bir Sakatlar Derneği'ne başvurduk. Ankara'ya Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na yazı yazdık. Ben devlet yardımıyla geçinen bir insanım.

Çok sıkıntıdayım uykularım kaçıyor. Ben devletimden beni affetmesini rica ediyorum. Yardım bekliyorum. Sesimin duyulmasını istiyorum. Her başvurduğum insan bana dirsek çevirdi. Yine de af bekliyorum" dedi.

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

6 Bin TL lik elektrikle fabrikamı işletmiş.

Engelli olmak demek elektriği kullan sonra ödeme demek değil.Mademki ödeme gücün yok,Borcu o kadar yükseltmeyeceksin..

Burda esas suç 6 Bin TL ye kadar borç biriktiren kurumda.Onların sorumlusunu da atacaksın yanına......

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap