zeynepkrtas

Rüyaları Gerçeğe Dönüştüren İsim Nevin Yanıt...

Önerilen İletiler

Rüyaları Gerçeğe Dönüştüren İsim Nevin Yanıt

256591.jpg

Ünlü yönetmen Christopher Nolan’ın son filmi Başlangıç’ı umarım izleme fırsatınız olmuştur.

Filmde insanların rüyalarına girerek onların zihninden bilgi çalmaya veya onların aklına bir fikir sokmaya çalışan Dominic Cobb’un yaşadığı olaylar konu ediliyor ve sürekli rüyalarda gezinen Dominic bazı zamanlarda içinde bulunduğu ortamın rüya mı yoksa gerçek mi olduğunu ayırt edemiyor.

Tıpkı Nevin Yanıt gibi…

Nevin’i takip edenler ondan Barcelona’da elbette bir madalya bekliyordu ancak bu madalyanın altın rengi olması sadece genç atleti değil tüm Türkiye’yi hem gururlandırdı hem de ziyadesiyle mutlu etti.

Bilindiği gibi 100 m engelli koşusu atletizm dalları arasındaki en teknik branşlardan birisi ve Nevin Yanıt’ın ülkemizin altyapı nedeniyle çok eleştirildiği böyle bir dalda Avrupa şampiyonu olması kelimenin tam anlamıyla bir devrim.

Bir sürat koşusunda yapmanız gereken dengeli bir çıkış yapmak, şeridinizi korumak ve nihayetinde mümkün olan en yüksek hızda kendinizi bitiş çizgisine taşıyıp rakiplerden önce yarışı tamamlamaktır. Engelli bir koşuda ise tüm bunların yanı sıra sizden 8,5m arayla dizilmiş ve 84cm yüksekliğindeki tam on engelin üzerinden müthiş bir yoğunlaşma ve eşleme ile atlamanız beklenir ki Nevin Yanıt bunların hepsini aynı anda yaparak kendi rüyasını gerçeğe dönüştürmeyi başardı.

İlk resmi yarışını 2007 yılında koşan ve 2009’dan bu yana katıldığı tüm yarışları kazanmayı başaran 24 yaşındaki atletin, Avrupa Şampiyonası’nda yakaladığı başarıyı önümüzdeki dönemlerde farklı platformlarda da tekrarlamaması için hiçbir neden yok ve gerek çalışma arzusu gerekse başarıya inancıyla Nevin yıllardır eksikliğini çektiğimiz atletizm başarıların en büyük mimarlarından olacak gibi görünüyor.

Nevin’in başarısında elbette en büyük pay kendisinin ama genç atletin çalıştırıcısı Cüneyt Yüksel ve Nevin gibi birçok sporcuya çalışma olanağı veren Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de bu başarıdaki payını inkâr etmemek gerekir.

Tüm sporların atasında daha nice başarılara.

A. Can Nizamoğlu Yazısıdır...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap