zeynepkrtas

22 Yıldır Tekerlekli Sandayede Yaşıyor, Yaşam Sevinci İle Örnek Oluyor(Özel)

Önerilen İletiler

22 Yıldır Tekerlekli Sandayede Yaşıyor, Yaşam Sevinci İle Örnek Oluyor(Özel)

Sakarya'da 5 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu 22 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olan Yusuf Kanbur, yaşam sevinciyle örnek oluyor. Hayattan hiçbir zaman kopmadığını söyleyen Kanbur, inancı, ailesi ve çevresi sayesinde yaşama tutunduğunu belirtti.

Erenler ilçesine bağlı Ekinli köyünde Kanbur, evlerinin önünde yolun karşısına geçmeye çalışırken freni patlayan kamyonun altında kalması sonucu 22 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı yaşıyor. Çocukluğunu yaşayamayan ve imkansızlıklar sebebiyle eğitimini sürdüremeyen Kanbur, kendisini eve kapatmak yerine hayata sımsıkı tutunuyor. Bilgisayar kursuna giden, tüplü dalış yapan Kanbur, hayata bağlılığı ile örnek oluşturuyor.

Kanbur, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, kendisini tekerlekli sandalyeye bağlayan kazayı hatırlamadığını belirtti. Kaza sonrası 1 yıl tedavi gördüğünü anlatan Kanbur, şunları söyledi: "Arkadaşlarımla top oynamak için yolun karşısına geçerken freni patlayan kamyon beni altına almış. Kazadan öncesine ait bazı şeyleri hatırlıyorum ama kazayı hatırlamıyorum. İstanbul'daki hastanelerde 1 yıl tedavi gördüm. Omuriliğim zedelendiği için boyundan aşağısı tutmuyor. Kollarımı kullanabiliyorum."

"KENDİMİ ENGELLİ GÖRMÜYORUM"

11 yıl önce babasını hastalık sonucu kaybettiğini dile getiren Kanbur, yaşamını annesi Müzeyyen, ağabeyi ve yengesi ile birlikte sürdürdüğünü belirtti. İhtiyaçlarını kendisinin karşılayabildiğini ifade eden Kanbur, "Küçük yaşta engelli olduğum için alıştım, bu yaşta olsaydı alışmak zor olurdu. Evdeki düzenekler bana göre. Bir sıkıntım yok." dedi.

'Kendimi engelli olarak görmüyorum' diyen Kanbur, şunları kaydetti; "Dışarıda normal bir insan engelli gördüğünde ona nasıl bakıyorsa, ben de bir engelliye öyle bakıyorum. Sonra engelli olduğum aklıma geliyor. Beni hayata bağlayan birçok faktör var. Öncelikle inancım. Sonra ailem ve çevrem hayata bağlıyor. Araştırmayı ve okumayı çok seviyorum. Tavşanım, civcivlerim ve köpeğim var. Onlarla ilgileniyorum. Büyükşehir belediyesinin sağladığı imkan sayesinde tüplü dalış yaptım. Sosyal hayatın içinde olmayı seviyorum."

Birincilikle bitirdiği ilkokulun ardından ulaşım sorunu ve babasının ölümü sebebiyle eğitimine devam edemediğini söyleyen Kanbur, eğitimine dışarıdan devam etmek istediğini belirtti.

"KİMSE ENGELLİYİM DİYE HAYATTAN KOPMASIN"

Bazı ailelerin engelli çocuklarını sakladığını ve evden çıkarmadığını ifade eden Kanbur, engellilerin topluma kazandırılması gerektiğini dile getirdi.

Engelleri bahane edip evlerinden çıkamayanlara, umutlarını yitirmemeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Kanbur; "Kimse engelliyim diye hayattan kopmasın. İnançlarını gözden geçirsinler. Hayatın tadına baksınlar. Güneş her gün doğuyor. Eli ayağı sağlam olup kafasında engeli bulunanlar var. Kimse engelli diye hayattan kopması. Ben küçük yaşta olduğu için alıştım, büyük yaşta olanlar için zor oluyordur. Sonuçta sınav dünyasında yaşıyoruz. Sabırlı olsunlar." ifadesini kullandı.

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap