avsargulu

"Şşşşşşşşşşt" Mutlu Bebek Yetiştirmenin Sırrı Bu Kelimede...

Önerilen İletiler

``Şşşşşşşşşşt``

Mutlu bebek yetiştirmenin sırrı bu kelimede...

537708_detay.jpg?1280565381 Madonna ve Michelle Pfeiffer gibi ünlülerin çocuklarının da doktoru olan Harvey Karp, mutlu bebek ve çocuk yetiştirmenin sırlarını anlattı.

"Mahallenin En Mutlu Bebeği" ve "Mahallenin En Mutlu Çocuğu" kitaplarıyla Amerika'nın en çok okunan çocuk doktoru olan Harvey Karp, bebek büyüten pek çok annenin çaresiz kaldığı durumlar için sunduğu basit çözümleri paylaştı. Doktor Harvey Karp, bebeklerin sadece gazı olduğu için ağlamadığını ifade ederek, "Bu mit yıllardır hem hekimlerin hem de ailelerin kabullendikleri ve adeta kader gibi gördükleri bir durum. Oysa bebekler sadece gazı olduğu için ağlamaz, ilgi istedikleri için de ağlar. Hatta bebekler günde Afrika'daki bazı kabilelerin yaptığı gibi belki 50 defa doyurulmak ister, uykuda oldukları sürenin dışında sürekli kucaklanmak, sevilmek ister. Bazen istediklerini yapsanız da, gazları olmasa da ağlarlar" dedi.

Karp'a göre, bebeğin ağlamasıyla ciğerlerinin açılması arasında mantıklı, bilimsel bir ilişki yok. Bebek açsa, zayıfa, güçsüz düşmüşse ve yorgunsa ciğerleri de güçlü olamaz. Dolayısıyla ağlaması bebeği ancak yorar.

"BEBEK GÜRÜLTÜYÜ SEVER"

Karp, "Bebek gürültüyü sever. Çünkü bebek anne rahmindeyken 24 saat boyunca adeta bir elektrik süpürgesinin çalışmasına benzeyen gürültülerle yaşar. Durum böyleyken bebek doğunca siz onu sessiz bir odaya hapsederseniz bebek yalnızlık duygusu hisseder; bunalır ve ağlamaya başlar. Elbette başında tencere kapağı çalmayın ama tamamen de sessiz bir ortamda olmasın. Bazı bebeklerin saç kurutma makinesinin sesini duyup susması, bebeklerin aslında gürültüyü sevdiklerinin bir örneği" diye konuştu.

"BEBEĞİNİZİN MEMENİZDE, KOLUNUZDA UYUMASINA İZİN VERİN"

Doktor Harvey Karp, "Bebeğin sizin memenizde ya da kolunuzda uykuya dalması sizinle temas halinde olmasını sağlayacağından onun hoşlanacağı bir durumdur. Ancak bebeğin kontrolü yine de sizde olmalıdır. Bu şekilde uyuduktan sonra bebeği yavaşça alıp yatağına koyabilirsiniz" şeklinde konuştu.

"SİNİRLİ BEBEĞİ KUCAKTA SALLAYIN, KULAĞINA ŞŞŞŞŞŞT DEYİN"

Tüm dünyada anne ve babaların en önemli sorununun bebeklerin sürekli ağlaması, bir türlü sakinleşememesi olduğuna değinen Dr. Harvey Carp, anne ve babalara bebeklerini sakinleştirmeleri için şu 5 öneride bulundu:

"Bebeğinizi önce büyükçe ve tülbende benzeyen yumuşak dokulu, bebeği sıkıntıya sokmayacak bir kundağa sarın. Bebeğin bacakları serbest olsun, yalnızca kollarını sarın. Bebeğinizi yan tarafa çevirin. Başını jöle gibi elinizin altında hafifçe, çok sarsmadan sallayın. Kulağına yüksek sesle 'şşşşşşşşşşt' deyin."

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Cidden ben bilmeden doktorun dediği gibi davranmışım,:cr: çok şükür çok rahat büyüttüm bebeğimi... geceleri de bizi rahatsız etmedi ve şu anda 3,5 yaşına gelmesine rağmen hala tek başına bırakmıyoruz. Geceleri anneannesinin yanında uyur ama sabah uyanır uyanmaz hemen benim yanıma koşar, bende işe gitmeyeceksem sarılır ona uyurum işe gideceksem eğer ona sarılarak "seni çok seviyorum" derim, gülümser ve huzurlu huzurlu uyur. Onu uyurken bırakıp işe gelmek durumunda kalırım, tabi uyanınca ilk iş "annem nerede?" diye sormak olur. Gerçi alıştı benim iş yerinde olmama... akşama eve geleceğimi biliyor fakat yine de bazen huysuzluk yapıp "işe gitme anne" diyebiliyor. Bence bebeğimize sevgimizi vererek büyütürsek onun kendini güvende hisetmesini sağlarsak herşey yolunda oluyor. Annemin de desteği ile gerçekten bebeğimi çok rahat büyüttüm. "Şşşşşşşşşşşşt" sesini de yapıyordum kulağına ama dediğim gibi bilmeden refleks olarak. Araştırmacı doktor sayesinde bunu da öğrenmiş olduk. Paylaşımınız için teşekkürler :P

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap