zeynepkrtas

Görme Engellilere Yönelik Sesli Kütüphane..

Önerilen İletiler

Görme Engellilere Yönelik Sesli Kütüphane

V_Eski_Kutuphane_I.jpg

Gaziantep Genç İşadamları Derneği'nin (gagiad) Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Görme Engelliler İçin Sesli Kütüphane Açıldı

'Görebilirim-Görme Engellilere Yönelik Sesli Kütüphane Projesi' kapsamında kurulan kütüphanenin açılışına, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Turizm Müdürü Salih Efiloğlu'nun katıldığı açılışa, Gaziantep Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hacı Karabey, Görme Engelliler Dayanışma Derneği (Görbir) Başkanı Mehmet Aysen ve üyeleri katıldı.

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Teymur, açılışta yaptığı konuşmada, kütüphanenin her yaştaki görme engelli vatandaşların, ses çalar ve bilgisayarlar vasıtasıyla diske okunarak kaydedilmiş kitap, dergi ve kaynaklardan sesli kütüphane ortamından ve internetten yararlanmaları için oluşturulduğunu belirtti.

Teymur, 'Sesli kütüphane görme engelli vatandaşlarımızın, bilgi çağında interaktif ortamda bilgiye en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlayacaktır. Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen proje kapsamında 4 adet bilgisayar, raflı kitaplık, 10 adet CD çalar, bilgisayar masaları, koltuk ve sandalyeler alındı ve her bilgisayarda görme engelliler için ekran okuma programları kuruldu. Aynı zamanda bilgisayarlarda CD'ye okunan 200 eser bulunuyor' dedi.

Görme engelli vatandaşlara evlerinde de hizmet verebilmek için, sesli eserler arşivinden ödünç verme sistemini de devreye sokacaklarını belirten Teymur, gönüllü okuyucularla 'kitap dinleti akşamları' düzenleneceğini ifade etti.

Son Dakika

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap