07ramazan07

21 Yıldır Ellerl Üzerinde Yürüyor

Önerilen İletiler

714589_1.gif

UŞAK -AA- Uşak'ta yedi yaşında tandır kuyusuna düşerek ayakları sakat kalan Süleyman Gönül, 21 yıldır ellerinin üzerinde yürüyerek yaşamını sürdürüyor.

Hayırsever bir vatandaşın 10 yıl önce hediye ettiği mekanik tekerlekli sandalyeyi köy yollarında kullanamayan ve akülü tekerlekli sandalye isteyen Süleyman Gönül, engebeli arazilerde tekerlekli sandalyeyi beline bağladığı iple çekerek taşıyor.

Eşme ilçesi Ağabey köyü, Hacı Kırlar mahallesinde ailesiyle birlikte yaşayan Süleyman Gönül (28), 7 yaşındayken evin önünde oynarken içerisinde ateş bulunan tandır kuyusuna düştü. Yakınları tarafından vücudunun büyük bölümü yanmış şekilde tandır kuyusundan çıkartılan Süleyman Gönül'ün iki ayağı da ağır yanıklar yüzünden sakat kaldı. Uşak ve İzmir'deki hastanelerde bir süre tedavi gören, üç ameliyat geçiren Süleyman Gönül'e doktorlar iki ayağını da kullanamayacağını söyledi.

Yedi yaşından itibaren elleri üzerinde yürümeye çalışan, bedenini elleri ile taşıyan Süleyman Gönül, sürekli olarak çalışıyor, ailesine yardımcı oluyor.

Dört kardeşi ve yeğenleri ile tarlada çalışan, haftada bir gün Eşme'ye giderek ayakkabı tamircisinin yanında boyacılık yapan, her gün evdeki eşekle su taşıyan Süleyman Gönül'ün tek arzusu akülü bir tekerlekli sandalyeye kavuş mak.

Eşme'de yaşayan bir hayırseverin 10 yıl önce kendisine mekanik bir tekerlekli sandalye hediye ettiğini, ancak köy yollarında tekerlekli sandalyeyi kullanman ın neredeyse imkansız olduğunu belirten Süleyman Gönül, yaşamını biraz daha kolaylaştırmak için yardım istiyor.

Oğlunun zorlu bir yaşam mücadelesi verdiğini, üzerinde hareket etmeye çalıştığı ellerinin sürekli parçalandığını anlatan baba Ramazan gönül (63), şunları söyledi:

"Küçük yaşta ayakları yandı. Uzun süre tedavi gördü. Engelli olmasına rağmen yaşama sımsıkı sarıldı. Ayaklarını kullanamayacağı söylendiği günden beri elleri üzerinde hareket ediyor. Tek başına eşeğe binip su getiriyor, tarlada çalışıyor, yeğenlerine bakıyor, ayakkabı tamircisinde çalışıyor. Onun bu gayretini takdir ediyoruz. Tek arzusu akülü bir tekerlekli sandalye. Çünkü köyde mekanik tekerlekli sandalyeyi kullanamıyor. Süleyman tekerlekli sandalyeyi beline bağladığı iple çekerek taşıyor. Bizim akülü bir tekerlekli sandalye almaya gücümüz yok. Ekonomik durumumuz kötü. Büyüklerimiz bize yardımcı olur oğlumu yeniden sağlık kontrolünden geçirir ya da akülü bir tekerlekli sandalye temin ederlerse seviniriz."

UŞAK.A.A.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Okurken insanın içini acıtan bir haber bu kendisinin hayata olan bağlılığı ve mücadelesi ne kadar güzelse hayat hikayesi ve yaşam şartlarıda bir o kadar üzücü,dilerim en kısa sürede bir hayırsever bu ailenin sesine kulak verir ve diledikleri akülü arabaya kavuşurlar... :dua:

Pylaşım için teşekkürler Ramazan bey...:)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir Engellinin Asıl Engelinin Fiziki Olmadığının Esas En Büyük Engelin Çevresel ve Maddi Olduğunun Bir Kanıtı Bu Haber...

Rabbim Yaz ve Yardımcısı Olsun....

Dilerim Seslerini Duyan Biirleri Çıkar....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap