zeynepkrtas

Sinop, Engelleri Aşmada Büyükleri Solladı...

Önerilen İletiler

Sinop, engelleri aşmada büyükleri solladı

15371165523.jpg

Engelsiz Koşu'ya başladık. İlk durağımız Sinop. Tarihi ve doğal güzellikler diyarı olan Sinop'ta yaklaşık 4 bin özürlü var.

"Acaba nasıl yaşıyorlar" diyerek hafiyeliğe soyunduk. İlk işimiz tüm şehri karış, karış dolaşmak oldu. Valilik, adliye binası, okullar, belediye binası ile tüm cadde ve sokakların engelli normlarına uygun olarak yapıldığını gördük. "Eksik yok mu?" Tabii ki var. İstanbul, İzmir gibi kentlerle kıyasladığımızda bu eksikliklerin lafı bile olmaz.

Lüks çuvallama tekniği!

Sıra özeli mercek altına almaya geldi. Lokanta, restoran ve otelleri dolaştık. Sokaktaki güzellikleri özelde göremedik. Maalesef bu yerlerde lavabo ve tuvaletler ikinci katta. Asansörü yok. Merdivenleri çok... Lüks oteller ise felaket. Dışı forma, içini sorma... Gecelemek isteyen engelli çuvallama tekniği ile odasına çıkartılıyor. Üzüldük!

Reis'te engel yok

Bıkmak yok. Araştırmaya devam... Sonunda istediğimiz gibi bir otel bulduk. Reis Otel. İçeri girdik. Engel sıfır. Ta çatı katına çıkıp sohbet ettik. Özgürce dolaşan engellileri görünce bu kez sevindik. "Önce insan" ilkesiyle hizmet sunan otel yöneticilerini tebrik ediyoruz.

Yazının devamı için tıklayınız

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

devletin sistemi değiştirmesi gerekli mesela sosyalliğin olduğu mekanların düzenlenmesi konusunda bundan sonra yeni açılacak sosyal yerlerin belli statü içerisinde donatılma şartı olmalı olmadığı taktirde ruhsat verilmemeli

belediyelerinde bu konuda titiz davranmalı kaldırım yeneilemelerinde tüm engelliler göz önüne alınarak bi proje oluşturmalı istanbulda oturuyorum metrobüs duraklarının hepsinde engellilerin durağa gireceği bi rampalı yol yok benim durağımda yok ama başka durakda var nerden bineyim nerede ineyim bilmiyorum kullanamıyorum doğrusu

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Yükleniyor ...