yarali kalp

Genç Kadının Çocukları İçin 'Ayakta Kalma' Mücadelesi

Önerilen İletiler

Genç Kadının Çocukları İçin 'Ayakta Kalma' Mücadelesi

engelsizdunyamkadn.jpg

Konya'da geçirdiği çocuk felci sonrası tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren Döne Akgöz, evlilik hazırlığı yaptığı dönemde bir suçtan dolayı aranırken yakalanan

Konya'da geçirdiği çocuk felci sonrası tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren Döne Akgöz, evlilik hazırlığı yaptığı dönemde bir suçtan dolayı aranırken yakalanan sevgilisiyle cezaevinde hayatını birleştirdi. Eşinden yaklaşık 2 yıl önce boşanan 2 çocuk annesi Akgöz, karşısına çıkan tüm engellerle tek başına mücadele ediyor.

Geçirdiği çocuk felci nedeniyle 3 yaşından sonra yürüyemeyen Döne Akgöz (36), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşamını hep zorluklarla sürdürdüğünü söyledi.

Ailenin tek engelli çocuğu olduğunu belirten Akgöz, ''İlk olarak okula gitmem sorun oldu. Çünkü tekerlekli sandalyem bile olmadığı için beni okula götürecek kimse yoktu. Yaşıtlarımla okula gidemedim, oyun oynayamadım. Ancak yıllar sonra okuma azmimi açıköğretim okuyarak ortaokul mezunu oldum'' dedi.

Eşi ile, çalıştığı iş yerinde yaklaşık 11 yıl önce tanıştığını ifade eden Akgöz, şunları kaydetti:

''Aramızda başlayan duygusal yakınlaşma sonrası evlenmeye karar verdik. İlk önce çok tedirgin oldum. Çünkü eşimin hiçbir sağlık problemi olmamasına karşın ben engelliydim. Kendisinden sürekli kaçmaya çalıştım ancak engelli olduğumu bildiği halde ısrarcı oldu. Hayatımda karşılaştığım güçlüklerin sona erdiğini düşünürken, farklı sorunlarla karşılaştım. Evlilik hazırlıkları yaptığımız sırada bir suçtan dolayı aranan eşim yakalandı. Mahkum olan eşim ile yaklaşık 10 yıl önce cezaevinde evlendik. Eşim cezaevinden çıktıktan sonra da yaklaşık 2 yıl önce karşılıklı anlaşarak boşandık''

-HAYATINDA ENGELE YER YOK-

Eşiyle yaptığı evlilikten biri 4, diğeri 2 yaşında olan iki çocuğunun bulunduğunu dile getiren Akgöz, engelinden dolayı zaman zaman sorun yaşasa da vatandaşların da desteğiyle yaşamını sürdürdüğünü bildirdi.

İki yıl önce bir hayırseverin kendisine akülü araç alması sonucu çocukların bakımı konusunda çok fazla sorun yaşamamaya başladığını vurgulayan Akgöz, ''Çocuklarım için ayakta durmak zorundayım. Bu yüzden hayatımda engele yer yok. Onlarla adeta bir arkadaş gibiyim. Tek sorunum. Dışarı çıktıklarında arkalarından gidemediğim için aklım hep onlarda kalıyor. Oyun oynarlarken hep yanımda olsun istiyorum. Bu durum da bazen onları sıkabiliyor'' diye konuştu.

Akgöz, çocuklarının kendi halini kabullenmesi ve bu durumu eğlenceli hale getirebilmek için, iki çocuğunu da akülü araca bindirerek ara sıra da olsa küçük gezintilere çıktıklarını sözlerine ekledi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Rabbim Yar ve Yardımcısı Olsun...

Hayatın Engellerine Rağmen Çocukları İçin Çabalıyor Olması Ne Güzel...

Şu Zaman da Gayet Sağlık Olan İnsanlar Bile Boşanma Durumun da Çocuklarını Yanlarında İstemiyorken Döne Akgöz'ün Çocukları İçin Çabalaması Örnek Bence....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap