zeynepkrtas

Şişe Kapakları Engelliler İçin Umut Oluyor...

Önerilen İletiler

Şişe kapakları engelliler için umut oluyor

11141417.jpg

Projeye yurdun dört bir yanından ve dünyanın çeşitli yerlerinden büyük destek geliyor.

EGE Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından engellilere tekerlekli sandalye temin etmek için başlatılan kapak toplama kampanyası meyvelerini veriyor. “Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında iki ayda 750 kilo plastik kapak toplandı. Toplanan her 250 kilo kapak için bir engelli sandalyesinin alınacağı projede temin edilecek sandalye sayısı üçe yükseldi. EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar, toplanacak plastik kapakların ve alınacak sandalye sayısının artmasını umduğunu belirtti.

Anlamlı bir görev

Prof. Dr. Toygar, “Projeye yurdun dört bir yanından ve dünyanın çeşitli yerlerinden büyük destek geliyor. Üniversitemizin çeşitli fakülteleri, şehrimizdeki birçok lise, restoran, kamu kurumu ve anaokullarından plastik kapaklar geliyor. Özellikle anaokullarından aldığımız destek bizleri çok sevindiriyor. Çocuklar bu sayede küçüklükten itibaren paylaşma ve yardımda bulunma duygusuyla tanışıyorlar” diye konuştu.

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Engelli arkadaşı için kapak biriktirdi

155653.jpg

Zonguldak'ta bir garson, engelli arkadaşı için pet şişe kapaklarını biriktirdi.

Bir yakınından, Türkiye genelinde başlatılan uygulamayı öğrenen Ferhat Kıral (44), çalıştığı kafede müşterilere dağıttıkları pet şişelerin kapaklarını topladı.

Uzun süre kapak toplayan Kıral, kapaklar sayesinde trafik kazası geçirip fiziksel engelli olan arkadaşına tekerlekli sandalye alacağını söyledi.

Bu güne kadar bin 500'ü aşkın pet şişe kapağı topladığını dile getiren Ferhat Kıral, çoğu zaman müşterilerinin de kendisine yardımcı olduğunu söyledi. İnsanların birbirine yardım etmesi gerektiğini anlatan Kıral, uygulamasıyla çevresine örnek oldu.

İnternet Haber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tekerlekli sandalyenin yanı sıra toplumda ihtiyaç sahiplerine ufakta olsa destek olması engellileri unutmaması daha güzel ,

Kampanyayı bilen herkes her pet şişe su içtikçe aklına gelecek

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Engellerin Aşılmasına İEF'den Destek

İstanbul'da Ataşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor' kampanyasına bir destek de İzmir'den geldi.

İZFAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, kampanya Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin koordinasyonunda
İzmir
Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, 27 Ağustos ? 5 Eylül 2010 tarihleri arasında
İzmir
Enternasyonal Fuarı'nda da (İEF) devam edecek.

'nin gerçekleştirileceği
Kültürpark
'ta fuar süresince belediye sokağındaki Katı Atık İşletmeler Şube Müdürlüğü'nün standında her
renk
ve büyüklükteki plastik şişe kapakları toplanacak. Atık malzeme toplama işlemi aynı zamanda
özel
tasarlanmış bisikletlerle de fuar süresince yapılacak.

Kampanya kapsamında toplanan kapaklar, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin koordinasyonunda
Ataşehir
Belediyesi'ne teslim edilecek ve toplanan kapaklar karşılığında tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine verilecek.

Kampanya, doğada 400 yıl gibi uzun bir sürede yok olan plastik kapakları geri dönüşüme
kazandırmakla
çevresel bir proje, kapaklardan sağlanan gelirle engelli vatandaşlara umut olmak adına da sosyal bir proje özelliği taşıyor.

(BEL-MV) - İZMİR
(Anadolu Ajansı)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Esnaflardan Anlamlı Proje

Belediye İş Merkezi’ndeki esnaflar, işitme ve bedensel engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak için anlamlı bir projeyi hayata geçirdi.

A47_proje3.gif

Engellilerin bir takım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla proje başlatan esnaflar el birliği geri dönüştürülebilir şişe kapakları topluyor. Geri dönüştürülebilir atıklardan elde edecekleri gelir ile engellilerin ihtiyaçlarını karşılayacak olan esnaflar, kentteki tüm duyarlı vatandaşları projeye destek olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Belediye İş Merkezi’nde hizmet veren Fanatik Net’in sahibi Nihat Acar; “İş Merkezi esnafları olarak engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Bu yüzden de bir proje başlattık ve bir haftadır geri dönüştürülebilir pet şişe kapakları topluyoruz. Bunlardan elde edeceğimiz gelir ile engellilerimize katkıda bulunacağız. Esnaflar olarak bu projeyi hayata geçirdik ve tüm Çanakkalelileri destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

Bir haftadır çok sayıda pet şişe kapağı topladıklarını kaydeden Truva Net’in sahibi Tuncay Sezer ise; “Esnaflar olarak bir araya gelerek engellilere nasıl bir faydamız olur diye düşündük ve bu projeyi başlatma kararı aldık. 1 hafta içerisinde çok sayıda pet şişe kapağı topladık. Topladığımız kapaklardan elde edeceğimiz gelir ile de engelli vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Çanakkalelileri de bu projeye destek olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Emniyete Tekerlekli Sandalye Desteği

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından
engelli
ler için başlatılan tekerlekli sandalye kampanyasına destek her geçen gün artıyor. İlçeye bağlı Yolüstü Köyü'nde fabrikası bulunan Euro Gıda-Melis Turşu 5 adet tekerlekli sandalyeyi törenle İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağışladı.

2 sandalye için 500 kilogram plastik kapak toplama kampanyasıyla başlayan ve basında yer almasıyla artan tekerlekli sandalye bağışı sayısı böylelikle 12'ye ulaştı. İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında düzenlenen törene Euro Gıda-Melis Turşu'nun sahibi Haluk Önen adına Genel Müdür Yardımcısı Haluk Semerci ve İdari İşler Şefi Mehmet Okumuş katılırken, İlçe Emniyet Amiri Erkan Dönmez, Başkomiser Ahmet Ordu, Komiser Okan Koçyiğit ve
Polis
Memur
u Mehmet Kabakoz da hazır bulundu.
Engelli
bireylerin önündeki engelleri yok etmeyi herkesin bir vazife sayması gerektiğini söyleyen Dönmez; “Her geçen gün daha fazla ilgi gören tekerlekli sandalye kampanyamızda bizimle birlikte olan Euro Gıda-Melis Turşu'ya teşekkürü bir borç biliyoruz. Tekerlekli sandalyelerimiz ihtiyaç sahibi halkımıza ulaştırılacak. Bu sayede çocuklarımızın, kardeşlerimizin yüzü gülecek” diye konuştu. Euro Gıda-Melis Turşu Genel Müdür Yardımcısı Haluk Semerci, “Kampanyayı basından takip ediyoruz. Gerek yerel, gerek ulusal bazda bir hayli ses getiren bu kampanyada bizim de tuzumuz olsun,
engelli
lerimizin yüzü gülsün istedik. Bundan sonra sosyal yardımlaşma kampanyalarına destek vermeye devam edeceğiz. Herkesi bu güzel kampanyada yer almaya davet ediyoruz” dedi.

Kapak toplama kampanyasının da sürdüğünü söyleyen Çocuk Büro Amirliği'nde görevli
Polis
Memur
u Mehmet Kabakoz ise; “Plastik kapaklar ile tüm yurtta ses getirdik. Yurdumuzun dört bir yanından bağışçılardan telefonlar, iletiler alıyoruz. Amacımız zaten kapaklar ile toplumumuzdaki birlik-beraberliği ve yardımlaşmayı pekiştirmekti. Bunu başardığımızı görüyoruz. Destek veren herkese sonsuz teşekkürler” şeklinde konuştu.

emniyete-tekerlekli-sandalye-destegi-20100830AY336526-01.jpg

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

daha fazla yayılsa duyurulsa afişler fln olsa herkes öğrenir bilgilenir daha çok toplanır,benimde haberim geç oldu ama söleyebildiğim kadar kişiye söyledim bende topluyorum hayırlısı olsun,duyarlı olmaz lazım...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüştü

2747.jpgEge Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında desteklediği..

Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında desteklediği “Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım” kampanyasında toplanan plastik su şişesi kapakları, engellilere tekerlekli sandalye olarak dönüyor.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar, İstanbul'daki bir belediyenin Katı Atıklar Müdürlüğü'nün yaptığı bir projenin öğrencileri tarafından kendilerine getirildiğini ve kendilerinin de bu kampanyaya destek olarak çalışma başlattıklarını anlattı.

Öğrencilerin internette de sayfa açarak hem Türkiye'ye, hem de dünyaya bu kampanyayı duyurduğunu dile getiren Prof. Dr. Toygar, “Diyarbakır'dan, Hakkari'den, cezaevlerinden, Almanya'dan, ABD'den, Hollanda'dan, İngiltere, İsveç'ten kampanyamıza destek yağıyor. Buralardan kuryelerle okulumuza plastik kapak geliyor” dedi.

HEM ÇEVRE, HEM DE ENGELLİ KAZANIYOR

Plastik su şişesi, gazlı içecek kapaklarının toplanarak katı atık yapan bir firmaya gönderildiğini ve oradan da her 250 kiloluk plastik kapağa bir tekerlekli sandalye verildiğini ifade eden Toygar, şöyle konuştu:

“250 kiloluk plastik kapak ki bu da yaklaşık 75 bin kapak yapıyor bir tekerlekli engelli arabası bağışlıyoruz. Projenin iki duyarlılığı var. Birincisi çevre duyarlılığı. Doğada geri dönüşümü olmayan kapakların hem geri dönüşümü sağlanıyor, hem de engellilere yardımcı olunuyor. Tekerlekli sandalye alabilecek gücü olmayan engelliler çevreyi göremiyor, evinden çıkamıyor, bireyselliğini, sosyalliğini kaybediyor ve topluma entegre olamıyor. Bir engellinin yüzünü güldürebilir, evinden çıkarabilirsek çok mutlu oluruz diye düşündük. Projeye başlarken bu kadar yaygınlaşacağını bu kadar ilginin olacağını hiç düşünmemiştik. Biz bir kıvılcım oluşturduk, bu proje yangına dönüştü, bu yangın giderek de büyüyor. Anaokullarından, ilkokullarına, gencinden yaşlısına kadar herkes kapak toplayıp bize getiriyor. Çocuklar için de bir sosyal sorumluluk projesi olmuş oldu. Kimse bir menfaat beklemeden bunu gönüllülük esasına göre yapıyor.

Kampanyanın ilk bölümü 30 Eylül'de bitecek. O kadar çok talep var ki yılbaşına kadar bu kampanyayı sürdürmek istiyoruz. Şu anda 2 tona yakın kapak toplandı. 8 tane tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engellilere dağıtacağız. Toplanan kapakları bize ulaştıramayacak durumda olanlar 0 232 311 15 33 numaralı telefondan bize ulaşabilirler.”

81 YAŞINDA BİNLERCE KAPAK TOPLADI

Bulgaristan göçmeni 81 yaşındaki Mustafa Yıldız isimli bir vatandaş, geçen yıl Bulgaristan'a gittiğinde eski komşularından birinin tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu gördüğünü, bunun için ne yapabileceğini düşünürken projeyi duyarak, kendisinin de kapak toplamaya başladığını kaydetti.

Yıldız, şunları dedi:

“Hurdacılardan, başka yerlerden tekerlekli sandalye alabilir miyim diye araştırdım ama bulamadım. Konak'taki bir belediye işçisinin çöpten kapak topladığını görünce sordum ve böyle bir şeyin olduğunu duydum. Ben de kapak toplamaya başladım. Binlerce kapağı buraya getirdim. Tekerlekli sandalyeyi Bulgaristan'a götüreceğim. Bunun için çok mutluyum.”

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir kapakla yaşama yol verin

11649430.gif

Engellilere tekerlekli sandalye temin etmek için Ege Üniversitesi kampanya başlattı. Yapılması gereken plastik kapak toplamak.

Toplanan her 250 kilo kapak için bir engelli sandalyesinin alınacağı projede temin edilecek sandalye sayısı üçe yükseldi.

Toplanacak plastik kapakların ve alınacak sandalye sayısının artmasını umduğunu belirten EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar, "Projeye yurdun dört bir yanından ve dünyanın çeşitli yerlerinden büyük destek geliyor. Üniversitemizin çeşitli fakülteleri, şehrimizdeki birçok lise, restoran, kamu kurumu ve anaokullarından plastik kapaklar geliyor. Özellikle anaokullarından aldığımız destek bizleri çok sevindiriyor. Çocuklar bu sayede küçüklükten itibaren paylaşma ve yardımda bulunma duygusuyla tanışıyorlar. Bu sayede toplumumuzun engellilere karşı olan duyarlılığının artacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Para yardımı kabul etmediklerinin altını çizen Prof. Dr. Nurselen Toygar, insanların sadece topladıkları plastik kapakları getirerek kampanyaya destek olabileceklerini vurguladı.

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

2709-faruk-flash.jpgKapak kampanyası yıl sonuna kadar uzatıldı

Faruk Ocak, geri dönüşümlü olmak üzere plastikten oluşan bütün kapakları toplama kampanyasının 21 Aralık 2010 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Ocak, “Kars Dolunay Derneği, Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği olarak ilk kez İstanbul Ataşehir Belediyesi ile işbirliği yapılarak, Kars’ta bütün duyarlı insanlarımıza duyurmak amacıyla tane tane kapak toplamaya başladık. Geri dönüşümlü olmak üzere plastikten oluşan bütün kapakları toplamaya çalıştık. Bu doğrultuda toplanan kapaklar engellilere tekerlekli sandalye ve ihtiyaçları olan malzemeler olarak geri dönecektir. Buradan Kars Valimize, Kaymakamlarımıza, İl ve ilçe belediye başkanlarına ve bütün kamu kurumları, misafirhaneler, lokanta, pastane ve öğrenci yurtlarına seslenerek kapak toplama kampanyasında engellilere yardımcı olmalarını rica ediyoruz.” dedi.

Ocak şöyle konuştu:

“Şimdi Yolda yürüyorsunuz bir pet şişe gördünüz (markası kesinlikle önemli değil herhangi bir marka olabilir) eğilin ve kapağını alın. Evinizde bir torbaya doldurun.100 tane, 50 tane, 500 tane ne kadar olursa bir engelliyi mutlu etmiş olacaksınız. Çorbada sizinde tuzunuz olacak. Unutmayın her 250 kilogram kapağa 1 tekerlekli sandalye verilecek. Ve şunu da unutmayın: Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır.”

Ocak daha sonra şunları söyledi:

“Bir çok engelli kardeşimiz parasızlıktan ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeyi alamıyor, dışarı çıkamıyor, bir parkta oturup arkadaşlarıyla sohbet edemiyor. Bütün gün evde kalıyor. Ben bunu bizzat kendimde yaşadım. Arkadaşların durumu daha zor. Bakın evden çıkamıyorlar, çıkartılmıyorlar. Sizler 3 gün evden çıkmadığımızda nasılda sıkıntı basıyor. Oysa ki bizlerin hayatları bu. Yolda gördüğünüz pet şişe kapaklarını toplayın bir iyilik yapın. Yarın sizinde engelli olmayacağımız ne malum? Şimdi siz yardım ederseniz o zamanda sizlere yardım eden çıkar. Biraz duyarlı olmanızı arzu ediyoruz ve mavi kapakları biriktirip bir engelli kardeşimizi de olsa sevindirmenizi bekliyoruz. Bir engelli kardeşimizin mutluluğunu ve çevre kirliliğinin önleme sevincine ortak olabilmeniz için kampanyamız 31.12.2010 tarihine kadar uzatılmıştır.”

Toplanan kapaklar; KAÜ Kadın Sorunları Araştırma Merkezi, Yasemin Çiçekçilik, Ocakbaşı Resturant ve Hanımeli Resturanta teslim edilebilecek.

(BA-BA-S) KARS (KHA)

Kars Haber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Engelli Sandalyesi İçin Kapak Kampanyasına Şirketler De Katıldı

4199.jpgEge Üniversitesi(EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin yürüttüğü “Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım” isimli proje kapsamında bugüne kadar

Ege Üniversitesi(EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin yürüttüğü “Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım” isimli proje kapsamında bugüne kadar toplanan yaklaşık 5 milyon kapak, Muzaffer Pınarbaşı İşletmeleri Geri Dönüşüm Tesisleri'ne teslim edildi. Teslim edilen kapaklarla Otto Bock firması 6 adet tekerlekli sandalyeyi EÜ Diş Hekimliği Fakültesi proje görevlilerine verdi.

Muzaffer Pınarbaşı İşletmelerindeki toplantıda, EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar ve proje görevlilerinin yanı sıra, İşletme görevlileri ve Otto Bock firması yetkilileri bir araya geldi. Toplantıya tekerlekli sandalyeleri getiren satış sorumlusu İlhan Peri, sandalyelerin özelliklerinden bahsetti. Hem iç hem de dış kullanıma uygun olarak üretilen bu sandalyelerin hastaların rahat kullanımı için en son model ve 2 yıl garantili olduğunu belirten Peri, bu projede yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Projenin hem engelli vatandaşlarımıza yardım amacı hem de çevre kirliliği açısından çok önemli bir katkısı olduğunu söyleyen Muzaffer Pınarbaşı İşletmelerinin Genel Müdürü Engin Ergiç, bu projeye katkıda bulunmaktan onur duyduklarını belirtti. İşletme sahibi Muzaffer Pınarbaşı da toplantıda 10 adet tekerlekli sandalye bağısında bulunacaklarını müjdeledi. Prof. Dr. Nurselen Toygar, öğrencilerin başlattığı bu projenin büyük bir gelişme gösterdiğini ve Türkiye çapında büyük destek gördüğünü belirtti. Prof. Dr. Toygar; “Bizim için tek kapak bile çok büyük önem taşımaktadır. Bu kapaklar tek tek toplanarak dağlar oluşturuyor. Bu konuda duyarlı olan herkesin desteklerini bekliyoruz. Şimdiye kadar ülke çapında anaokulları dahil bir çok ilkokul öğrencisi bize destek verdi. Bu projenin onların kişisel gelişimi için de önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum” dedi. Kosava'dan ülkemize eğitim için gelen Kushtrim Ahmeti'nin de içinde bulunduğu proje ülke dışından da destek almaya başladı. Toplantıda bulunan Ahmeti, çalışmalarının hem ülke içinde hem de ülke dışında son hızıyla sürdürüldüğünü ve sadece Ege Üniversitesi içerisinde değil Türkiye çapında ilköğretim ve liselerden de destek gördüğünü söyledi.

Toplantı sonunda bir de davette bulunan Prof. Dr. Nurselen Toygar, 25-30 Ekim tarihleri arasında bu proje kapsamında elini taşın altına koyan ve destek veren bütün kişi ve kuruluşları Ege Üniversitesine davet ettiklerini ve sandalyeleri teslim ederken hep beraber olmak istediklerini sözlerine ekledi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap