zeynepkrtas

Voleybolda İşitme Engelli Milli Takımı...

Önerilen İletiler

Voleybolda işitme engelli milli takımı

Volleybol.jpg

İşitme Engelliler Bayan Voleybol Ligi'nden sonra İşitme Engelliler Bayan Voleybol Milli Takımı oluşturulacak.

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek sene Türkiye'de iki Avrupa, bir de dünya şampiyonası gerçekleştireceklerini belirterek, 2011 ve 2012 yıllarının kendileri için bu anlamda çok yoğun geçeceğini kaydetti.

Şimdiye kadar birçok uluslararası organizasyonu Türkiye'de gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Aktaş, 2008 yılında Dünya Atletizm Şampiyonası'nı İzmir'de çok başarılı bir şekilde organize ettiklerini anımsattı.

Aktaş, gelecek sene Avrupa Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapma taleplerinin kabul edildiğini, bu şampiyonanın 10-16 Temmuz 2011 tarihleri arasında Kayseri'de yapılacağını bildirdi. Aktaş, Türkiye'den 12 ya da 13 sporcunun yarışacağı bu şampiyonaya 20 ülkeden yaklaşık 250 sporcunun katılmasını beklediklerini söyledi.

Bunun yanı sıra 18-26 Haziran 2011 tarihleri arasında İzmir'de Dünya Tenis Şampiyonası'nı düzenleyeceklerini belirten Aktaş, 12-21 Mayıs 2011 tarihleri arasında da Antalya'da Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın gerçekleştirileceğini ifade etti.

Bu şampiyonaya 10 erkek, 10 bayan takımının katılmasının kesinleştiğini kaydeden Aktaş, şöyle dedi:

''2011 ve 2012, bizim için oldukça yoğun geçecek. Daha önce sadece atletizm ve güreşte dünya şampiyonalarına ev sahipliği yapmıştık. Artık mümkün olan her branşta böyle organizasyonları yapmak istiyoruz. Önümüzdeki sene için 3 şampiyonaya talip olmuştuk, üçünü de aldık. Bu şampiyonalar hem sporcularımızın ufkunu genişletiyor, hem de ülkemizi tanıtma şansını yakalıyoruz.''

Oktay Aktaş, federasyonlarına bağlı 7 bin sporcularının bulunduğunu belirterek, bu sene ilk defa Bayan Voleybol Ligi kurduklarını, yine bu sene içerisinde ilk defa Bayan Voleybol Milli Takımı'nı oluşturacaklarını bildirdi.

Samanyolu Haber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

engelliler gerçektende son yıllarda spor aktifitelerinde çok güzel yerlere geldiler ve başarması güç olan başarılara imzalar attılar buda insanlara engellilerin neleri başarabileceklerinin en güzel kanıtıdır bence voleybol dalında kurulacak bu takıma şimdiden gönülden başarılar diliyorum.....

paylaşım için teşekkürler Zeynep...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap