zeynepkrtas

Plajda Engelliye 'Özel Hizmet'...

Önerilen İletiler

Plajda Engelliye 'Özel Hizmet'

plaj_resimleri1.jpg

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, 1995 yılında çöplük haldeyken düzenlenip tatil cennetine dönüştürülen ve 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunan Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği (SARÇED) Plajı, engellileri de unutmadı. 9.5 dönüm yeşil alana ve 2.5 dönümlük kumsala sahip plajda, 250 şemsiye ve şezlongdan 8'i engellilere ayrıldı. Engellilerin araçlarından alınıp plaja götürülmeleri için tekerlekli sandalyeler konuldu.

Ortaca'nın Sarıgerme Köyü'ndeki SARÇED Plajı'nda, engellilere yönelik alışılmışın dışında hizmeti dikkat çekiyor. 1995 yılında mezbelelik haldeyken SARÇED tarafından düzenlenen, 3 bine yakın 200 çeşit ağaç dikilen ve plajı steril hale getirilen, 9.5 dönüm yeşil alan ve 2.5 dönüm kumsaldan oluşan bölge, engellilerin de tatil cenneti oldu.

SARÇED Yönetim Kurulu'nca görevlendirilen emekli subay Yılmaz Kıyıcı yönetiminde, 5 yıldızlı tatil köyünü aratmayan konforuyla hizmet veren plajda, isteyen her engelliye ücretsiz tekerlekli sandalye, özel bakıcı, özel kabin, özel şezlong ve şemsiye ile doktor hizmeti sunuluyor. Ayrıca engelliler, yanlarında getirdikleri evcil hayvanları kurulan barınağa bırakabiliyor.

Girişi kişi başı 2.5 TL olan plajda, küçük bir hayvanat bahçesi, çocuk parkları, büfe ve spor aktivitelerinin yapılabileceği alanlar bulunuyor. 4 yıldır mavi bayrağa sahip ve geçen yıl da Türkiye Otelciler Federasyonu'nca (TÜROFED) verilen beyaz bayrağı almaya hak kazanan plajda, 250 şemsiye ve şezlongun yanı sıra sağlık görevlileri ve cankurtaranlar da görev yapıyor.

Şezlong ve şemsiyelerin 8'inin engelillere ayrıldığını, engellilerin araçlarından alınıp plaja götürülmeleri için tekerlekli sandalyeler bulundurduklarını aktaran yetkili Yılmaz Kıyıcı, "Bu ekstra hizmetlerimiz karşılığında tek kuruş ücret talep etmiyoruz. Görevli arkadaşlarımız bunu seve seve yapıyor. Ayrıca her türlü büfe hizmeti de engellilerin ayaklarına kadar götürülüyor. Toplum olarak engellilerimize sahip çıkmak ve hayatlarını kolaylaştırmak gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Yürüme engelli 17 yaşındaki Rıdvan Çetin, her fırsatta SARÇED Plajı'na gelmek için can attığını belirterek, "Burası çok güzel ve hoş bir yer. Görevliler sürekli yardımcı oluyor. Buraya 2 yıla yakındır geliyorum. Kapıdan girer girmez görevliler beni tekerlekli sandalyeyle plaja kadar getiriyor. Çok sıcak olunca da ağaçların altına götürüyor. Çok rahatım ve mutluyum" dedi.

MD-BOAnkara'dan engelli üçüz kızları ve eşiyle tatile gelen Sinem Ersoy da gösterilen ilgiden ve verilen hizmetten dolayı çok memnun olduklarını söyledi.

MD-BOEngelli çocuğuyla tatile gelen Devlet Tiyatroları Sanatçısı ve Serebral Palsili Çocuklar Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Gürkan da SARÇED yetkililerine teşekkür etti.

Haberler

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap