zeynepkrtas

Engelleri Kaldıran Robot Bacak...

Önerilen İletiler

Engelleri kaldıran robot bacak

Robot teknolojisi insanoğlunun hayallerinden birini daha gerçekleştirecek adımlar atıyor. Geliştirilen bu sistem sayesinde yürüme sorunları tarihe karışacak. İşte bu ilginç buluş.

Dünya üzerindeki milyonlarca insanın sosyal hayatını etkileyen bir sorun daha teknoloji sayesinde ortadan kalkacak. Robot bilimi geliştirdiği teknoloji sayesinde yürüme engelli kişilerin tekelekli sandalyeden kurtulmasını sağlayacak. Rex adlı bu robot bacaklar, el ile kontrol edilebilen özel bir sistem sayesinde engellilerin yürüyebilmesini sağlıyor.

Merdiven çıkabiliyor

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, bu sistemi benzerlerinden ayıran yegane fark ise Rex'in çok rahatlıkla merdiven çıkabilmesi. 2011 yılında 150 bin dolar'a satışa sunulacak olan ilk modeller önümüzdeki yıllarda çok daha esnek bir hale gelecek. Ürünün teknolojisi geliştikçe kullanan kişinin üzerinde görünmeyecek kadar ufalacak.

Videosu : TIKLAYIN

Alıntıdır...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

çok güzel bir haber, ilk defa güzel bişey yaptılar.haberi televizyonda izlediğimde bu robotu deneyen kişide omurilik felçlisiydi yani işe yarayacak bişey.diyerlerinden çok farklı.fiyatı çok uçuk ama ilerde seri üretime geçip ucuzlatırlarsa almayı isterim:))))))

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

150 bin dolar o kadar parası olan engelliler kök hücre çalışmalarına destek olsa direk yürürüz alette hırdavata gerek yok. Medikal devler kök hücre vb.. çalışmalara engel oluyor diye bir söylem var. Bu kadar karlı iş olduktan sonra medikallerden hiç bi destek alamayız ancak engel olurlar dimi :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

paylaşımın için sağolasın zeynep kardeşim...bu teknoloji bizim için üretilen bi ürünün ilk adımı zamanla gelişip ulaşılacak konuma gelecektir...önemli olan birilerinin bu konularda uğraş vermesi emek ve para harcaması faydasınıda ilerleyen yıllarda görenler olacaktır..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap