zeynepkrtas

Olimpik Değil Paralimpik...

Önerilen İletiler

Olimpik Değil Paralimpik

Uluslararası Paralimpik Gençlik Kampı için Güney Kore'ye uçan Masa Tenisi, Judo ve Goalball branşındaki milli sporcularımızın nabzını tuttuk...

MİLLÎ SPORCULARIMIZ OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYOR

14.07.2010e2.jpg

HEPSİ ÇAKI GİBİ...

Paralimpik Oyunları için kamp hazırlıklarına giren sporcularımıza TESYEV’de bir araya gelerek moral verdik. Hepsi çakı gibi olan gençlerimiz, Güney Kore’de sıkı bir kamp geçirdikten sonra olimpiyatlara iddialı girmek istiyor.

Geçtiğimiz günlerde TESYEV’e gidip Paralimpik Oyunları için kamp hazırlıklarına giren sporcularımızla bir araya gelerek büyük gayretlerine bizzat şahit oldum. Müthiş moralliler. Gel gelelim, Güney Kore’deki kampa... TESYEV’in maddi-manevi desteğiyle 9 Temmuz’da başlayan kamp, 17 Temmuz’da sona eriyor. Güney Kore’ye uçmadan önce Masa Tenisi, Judo ve Goalball branşındaki sporcularımızın nabzını tuttuk. TESYEV’in Spor Sorumlusu Ebru Cida sporcularla tek tek ilgileniyor. Ebru Cida, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin önderliğinde dünyada ilk defa geçen yıl Marmaris’te kamp düzenlendiğini, Uluslararası Paralimpik Gençlik Kampı’nın ilgili ülkelerle imzalanan protokol gereği, Güney Kore’de yapıldığını aktarıyor. Geçen yıl da kampta yer alan Türkiye, ABD, Almanya, Hollanda, Yunanistan ve G.Kore’nin yanı sıra bu yıl ki kampa Vietnam’dan da sporcular bulunacakmış.

PARALEL OLİMPİYATLAR!

Paralimpik Oyunları, çeşitli engelli gruplarından elit sporcuların katıldığı oyunlardır. “Paralympic” kelimesi nereden geliyor diyorsanız. İngilizce, “paralyzed” (paralel) ve “olympic” (olimpiyat) kelimelerinin birleşmesinden meydana geliyor. Yaz ve kış düzenlenen Paralimpik Oyunları, her yıl Olimpiyatların hemen ardından gerçekleştiriliyor. Bütün Paralimpik Oyunları Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetiliyor. İlk olarak 1948’de İngiltere’de İkinci Dünya Savaşı gazilerinin katılımı ile bir spor organizasyonu düzenlenmiş ve bu organizasyon 4 yıl sonra Hollandalı sporcuların katılımı ile uluslararası kimlik kazanıyor. Engelli sporcular için ilk Olimpik stilde organizasyon 1960’ta Roma’da düzenleniyor. Türkiye Paralimpik Oyunlarında ilk altın madalyasını 2004 Atina Paralimpik Oyunlarında atıcılık dalında kazanıyor.

14.07.2010e3.jpg

Gökhan İnce

HEDEFİMİZ LONDRA OYUNLARI

Milli Takım Antrenörü Gökhan İnce: Güney Kore’ye götürdüğümüz sporcularımız gayet başarılılar. 10 sporcumuzdan ikisi 2009-2010 Türkiye Goalball Şampiyonu. Diğer kızlarımızın Türkiye’de dereceleri var. Sergen, Judo’da Avrupa ve Dünya Gençler Şampiyonu oldu. Amacımız olimpiyatlara katılacak kotayı elde etmek. Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun Antalya’da düzenlediği kota müsabakalarında, olimpiyatlara katılacak kotayı yakalamaya çalışacağız. 2011’de Antalya’da yapılacak bu müsabakalarda daha çok branşta, daha çok sporcuyla Londra’daki Paralimpik Oyunları’na katılmayı hedefliyoruz.

14.07.2010e4.jpg

TESYEV Spor Sorumlusu

Ebru Cida:

Öncelikle 2010 Paralimpik Oyunları’na sporcularımızı hazırlayıp kaynaştırmak istiyoruz. Güney Kore’deki kampa her ülke yüzde 30’u görme engelli, yüzde 70’i bedensel engelli genç sporcu olmak üzere 10 kişi ve refakatçıları ile katılıyor. Başkanımız Yavuz Kocaömer’in desteği için teşekkür ediyoruz.

14.07.2010e5.jpg

Anıl Arar:

Yalova Belediyespor’da oynuyorum. TESYEV’in ikinci kampına katılıyorum. 2004’ten beri masa tenisi oynuyorum. Başarılı olabilmek için arkadaşlarla sürekli antreman yaparak hazırlanıyoruz. Takım ve ferdi olarak derecelerimiz var. Geçen sene İtalya’daki Avrupa Şampiyonası’nda iyi bir performans sergiledik.

14.07.2010e6.jpg

Uğur Balta:

Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Kulübü’nün “Goalball” sporcusuyum. 2006 bu spora atıldım. Hocalarımın yardımıyla bugünlere geldim. 2009’da takım olarak Türkiye Şampiyonu da olduk. İlk defa yurt dışına gidiyorum bu nedenle oldukça heyecanlıyım. Yeni sporcularla ve insanlarla tanışacağım.

14.07.2010e7.jpg

Sergen Gündüz:

İzmir bölgesinden katılıyorum. Görme engelliler Judo branşına katılalı neredeyse 2 yıla yakın oldu. Güzel başarılara imza attık. 2009’da 60 kiloda Avrupa Şampiyonu oldum. Daha sonra ABD’deki Dünya Şampiyonası’nda, birinci oldum. Hedefim 2011 ve 2012’de Olimpiyatlarda derece elde etmek.

Türkiye Gazetesi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap