zeynepkrtas

Yattığı Yerden Dünyayı Kaldıracak....

Önerilen İletiler

Yattığı Yerden Dünyayı Kaldıracak....

engelli.jpg

''Antrenmandan başka sosyal hayatım'' yok diyerek halterin yaşamının bir parçası olduğunu dile getiren bedensel engelli milli sporcu Nazmiye Muslu, ''Cep Herkülü'' Naim Süleymanoğlu gibi kendi ağırlığının 3 katını kaldırarak, Dünya Şampiyonu olmayı hedefliyor.

Nazmiye Muslu, Malezya'da 25 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarını, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun Ankara'daki kampında sürdürüyor. Haltere 6 yıl önce bir arkadaşı aracılığıyla Konya'da başladığını belirten Nazmiye Muslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artık sporun, yaşamının büyük bir bölümünü kapsadığını söyledi.

Daha önce Avrupa şampiyonluğu yaşamasına karşın 2008 Pekin'de madalyayı şanssızlıkla kaybettiğini ve ardından hırs yaptığını dile getiren Muslu, ''Haltere 6 yıl önce başladım. 3.5 aylık sporcuyken katıldığım Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük elde ettim ve ardından tüm konsantrasyonumu bu spora verdim. Daha sonra Avrupa şampiyonluğu yaşadım. Ancak 2008 Pekin Olimpiyatları'nda madalya kazanamadım. 2012 Londra Olimpiyatları'nda rekor kırarak, İstiklal Marşı'nı okutmak istiyorum'' diye konuştu.

-HIRS YAPTI-

Öncelikli olarak Malezya'daki şampiyonadan altın madalyayı Türkiye'ye getirmeyi hedeflediğini ifade eden Muslu, şunları söyledi:

''Malezya'daki Dünya Şampiyonası'nda hedeflerimi gerçekleştireceğim. Beklentileri boşa çıkarmayacağım. Kaç kilo kaldıracağım şu an belli değil. Rakiplerimin durumuna göre hamle yapacağım. 2008 Pekin Olimpiyatları'nda madalyamı vermediler. Hırs yaptım ve en iyi ben olmak istiyorum. Malezya'da dünyayı kaldırmak istiyorum. 40 kiloda yarışıyorum. En son yapılan Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda 105 kilo, olimpiyatlarda ise 105.5 kilo kaldırıldı. Ben şu an antrenmanlarda 125 kilo kaldırıyorum.''

-KENDİ AĞIRLIĞININ 3 KATINI KALDIRACAK-

''Cep Herkülü'' Naim Süleymanoğlu gibi (55 kilo olmasına rağmen 165 kilo kaldırdı) kendi ağırlığının 3 katını kaldırmayı planlayan milli sporcu, ''Benim hedefim bayanlar değil. Bayanları artık hedef görmüyorum. Rakibim erkekler. Benim kilomda 125 yapan yok. Şu anda 44 kilonun bile rekoruna yaklaştım. Onların rekoru 127.5 kilo. Şu an 44 kiloda bile çok rahat yarışabileceğime inanıyorum. Eğer moralim iyi olursa istediğimi yapabilirim'' diye konuştu.

-''ELİMİ KOLUMU SALLAYARAK MADALYA ALIR GELİRİM''-

Doğuştan bedensel engelli olmasına karşın bundan rahatsızlık duymadığını anlatan Nazmiye Muslu, şampiyonalarda hedeflerini gerçekleştirebilmek için günün büyük bir bölümünü antrenman yaparak geçirdiğini söyledi.

''Ben doğuştan engelliyim. İyi ki olmuşum. Oturup da bir gün neden engelliyim demedim. Bundan sonra da demeyeceğim. Hayatımdan gayet mutluyum. Yapamayacağım hiç birşey yok'' diyerek kendine olan güvenini ifade eden Muslu, ''Antrenmanımdan başka sosyal hayatım yok. Hep spora odaklandım. Olimpiyatlardan sonra böyle bir odaklanma ihtiyacı hissettim. Bana büyük destek vermişlerdi. Ama olimpiyatlarda derece yapamamıştım. Madalyayı kaybettiğim için bir kaç ay üzüldüm ama ardından hırs yaptım. Şu an yarışmaya katılsam elimi kolumu sallayarak madalyayı alır gelirim'' dedi.

Zaman

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap