zeynepkrtas

İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası Kayseri'de

Önerilen İletiler

İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası Kayseri'de

8.işitme Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası 2011 Yılında Kayseri'de Yapılacak

Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, gelecek yıl 6-11 Temmuz tarihleri arasında Kayseri'de yapılacak olan şampiyonaya 20 ülkeden 200 dolayında işitme engelli sporcunun katılmasının beklendiğini söyledi.

Kayseri'de yaptıkları incelemede, yarışmanın yapılacağı tesisleri gezdiklerini belirten Oktay Aktaş, şampiyonaya Türkiye'den 14 sporcunun katılacağını belirterek şunları söyledi:

'8.Avrupa İşitme Engelliler Atletizm Yarışması'nın yapılacağı Kayseri'de yaptığımız incelemede, tesislerin hazır olduğunu gördük. Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu yetkilileri gelen Dieter Norf ve Ota Pansky de tesisleri beğendi. Ülkemizin ve Kayseri'nin tanıtımı için bu yarışma büyük önem taşıyor. Yarışmaya 20 ülkeden 200 dolayıda sporcu katılacak.'

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan da, bir sanayi şehri olarak tanınan Kayseri'nin artık adından spor alanında da söz ettirmeye başladığını söyledi.

Şahan, 'Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu maçları, Ağustos ayında Kayseri'de yapılacak. Kayseri artık uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak konuma geldi. Avrupa İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası için tesislerimiz hazır' diye konuştu.

8. Avrupa İşitme Engeliler Atletizm Şampiyonası'nın atletizmin bütün branşlarında yapılacağı kaydedildi.

Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu yetkilileri Dieter Norf tesisleri beğendiğini belirterek, 'Kayseri'ye gelmeden önce bazı endişelerimiz vardı. Tesisleri görünce bu endişelerimizin gereksiz olduğunu gördük' diye konuştu.

Haberler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap