zeynepkrtas

Akraba Evliliklerinden Kaçınılmalı...

Önerilen İletiler

Akraba Evliliklerinden Kaçınılmalı...

Almanya'da Stuttgart Belediyesi tarafından Türk kökenlileri bilgilendirmek amacıyla Türkçe düzenlenen “Engelli çocuğuma nasıl iyi destek olabilirim” konulu toplantı belediye sarayında yapıldı.

Stuttgart Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Dr. Hans Otto Tropp, Stuttgart İdari Ataşesi Sibel Şahin, Stuttgart Eğitim Müdürü Ulrike Brittinger, Stuttgart Belediyesi Uyum Dairesi'nden Ayşe Özbabacan, Acıbaden Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Fehim Arman ve Dr. Emy Koen’in konuşmacı olarak katıldıkları toplantıyı gazteci Cüney Özadalı yönetti.

Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini belli oranda kaybeden, yaşamın gereklerine uyamayan engelli bir çocuğa sahip olmanın yaşamın en zor deneyimi olduğunu söyleyen İstanbul Acıbadem Üniversitesi Nöroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fehim Arman, özürlü doğumların en büyük nedeninin genetik olduğunu söyledi. Prof. Arman, genetik rahatsızlıklarda akraba evliliklerinin önemli rol oynadığına işarat ederken "Akraba evliliğinden kaçının" dedi. Acıbaden Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Fehim Arman, özürlü çocuklara toplum, meslek, seyahat becerilerinin öğretilmesi gerektiğini ve engellilerin enbüyük isteğinin anlayış ve sevgi olduğunu söyledi.

Toplantıda engelli çocukları olan aileler ile uzmanlar biraraya gelerek görüş alışverişinde bulundular. Engelli çocuklara sağlanan imkanları kullanma olanakları konusunda bilgilendiler.

Stuttgart Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda iki engelli çocuğu olan Nasip ve Kenan Özer engelli çocukla nasıl yaşandığını anlattılar.

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap