Guest DOĞRU YOL

Özürlüden Kim Özür Dileyecek...

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

Özürlüler yasası yürürlüğe girdi,devletimiz özürlünün haklarını ve devlet imkanlarından nasıl yararlanacağını yasa yönetmelik ve genelgeler ile belirleyerek hizmet veren kurumları teşvik, ve kaliteli hizmet yarışına sokmaya çalışmaktadır.

Yasanın yetki verdiği bazı kurumlar özürlünün ayağına hizmet getirmenin sosyal devlet politikası olduğunun bilinci ile hareket ettikleri halde bazıları bunun başarısız olması için adeta mücadele etmekte elinden gelen tüm engellemeleri yapmaya çalışmaktadır.

Yasaların açıkça belirlediği hususlar bakanlık yetkililerince kendi düşüncesi doğrultusunda yorumlar yaparak mahiyetindeki uygulayıcı taşra birimlerine talimatlar yağdırmakta hem devletin kurumları, hem özürlüye hizmet veren kurumlar mağdur edilmektedir.

Taşradaki uygulayıcı birimler kendi yorum ve düşüncelerini yetki gibi algılayıp yeni zorluklar üretmektedir.Özürlü aileleri yıllarca bekledikleri yasanın getirdiği haklarını almada bir nebzede olsa acılarını unutmayı beklerken ağır bürokratik engeller yüzünden yeniden karamsarlığa umutsuzluğa kapılmaktadırlar.

Özürlü olduğunun tespiti için aylarca randevular git geller, formaliteler yaşayıp sadece eğitim haklarını kullanabilmek için çocuğu ile birlikte kurumlar arasında sefalet çekmekte maddi imkansızlıklar nedeni ile de vazgeçip kaderleri imiş gibi evlerine kapanmaktalar.

Sadece hastanelerden aldıkları rapor yetmediği için aylarca randevunun sürdüğü raporunun bile beğenilmediği yeniden zeka testlerinin yapıldığı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde

Çile çekmekte umutsuzluğa düşmekteler.Kurumların başında başta İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü ve yardımcıları olmak üzere son derece anlayışlı ve hizmet sevgisi ile dolu insanlara teşekkür ettiğimizi, özürlü ailelerin hayır dualarını aldıklarını belirtmek istiyorum.

Çocuklarını eğitim aldırmak için didinen ailelere özürlüler gününde kimler ne hamasi nutuklar atacaklar merak ediyoruz.

Yoksa sizleri boş yere bürokrasi ile yıldırdık kısa sürede sizlere yardımcı olamadık diye özürlüler gününde özür mü dileyecekler. Özürlüler sadece şunu bekliyorlar:

1-Özürlü çocuğum bu toplumun bir bireyi ve onunda anayasal hakları var,eğitimden yararlanmak istiyor.

2-Maddi imkanlarımız dan dolayı yol parası bile bulamadığımız tedavi ettiremediğimiz, ilaç alamadığımız çocuklarımız için Hastanelerde ve Rehberlik Araştırma Merkezlerinde kısa sürede işlerimizin halledilmesini karşılıklı oraya git şunu getir gibi karşılıklı paslaşmaların bitmesini,hakkımızsa verilmesini değilse bildirilmesini istiyor.

3-Desteğe özel eğitime ihtiyacı olan çocuğuna gerekli evrakın kısa sürede verilmesini istiyor,

4- Sadece vatandaş olarak yasal haklarını istiyor.

Her kim hangi kurum olursa olsun, bu dünya özürlüler gününde özürlülerden özür dileyecek kadar cesur ve anlayışlı insanların olduğunu düşünüyorum.

Saygılarımla.

YAZAR : Muharrem Orhan

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap