zeynepkrtas

Zihinsel Engelliler Öğrenemez Tabusu Yıkılıyor...

Önerilen İletiler

Zihinsel engelliler öğrenemez tabusu yıkılıyor

Zihinsel engelli ve otistik birey eğitiminin önündeki engeller birer birer kalkıyor.

Türkiye'de ilk kez özel bir yayınevi tarafından, zihinsel engelli, otizm,öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ile hiperaktivite bozukluğu olan bireylerin eğitim ihtiyacını karşılayacak, özel eğitim kitapları ve özel eğitim metaryalleri hazırlandı.

Resmi rakamlara göre nüfusumuzun yüzde 13'ünü engelliler oluşturuyor.Buna karşılık ülkemizde zihinsel engelli,otizm, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan

bireylerimizin, eğitim ihtiyacını sağlayacak kitaplar ile materyaller sıkıntısı yaşanıyordu.

Bu engeli ortadan kaldırmak amacıyla, özel bir yayınevi tarafından, çeşitli alanlarda eğitim kitapları ile özel eğitim materyalleri hazırlandı.40'ın üzerinde hazırlanan kitap ve materyaller Yeşilköy Röne Park'ta düzenlenen bir toplantı ile uygulamalı olarak basına tanıtıldı.

Özel Eğitim öğretmeni Özgü Ertul tarafından hazırlanan bu yayınlar ile ihtiyacı olan zihinsel engelli ve otistik birey eğitimi sırasında karşılaşılan güçlüklerin giderilmesi hedefleniyor.

İki yıllık bir çalışmanın ürünü olan kitaplar ile metaryellerin önemini ve neden böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu Özel Eğitim Öğretmeni Özgü Ertul şöyle anlattı?

Özellikle çocuk yaşta bulunan zihinsel engelli ve otistik birey eğitim için, özel eğitim kitapları ve materyallerini yayınlayan Doktor İhsan Hanson, bu yayınların eğitim ile gelişimde büyük faydalar sağladığını söyledi.

Tgrt Haber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap