Guest DOĞRU YOL

Engelsiz Engelliler...

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

Yaşamın her kesitinde karşılaşırız engellenmişlik durumu ile ve insanlar gözünün içine bakarak biraz da dalga geçer bir eda ile derler ki ben de engelliyim.

Ve ekler arkasıdan "Kafadan" diye o an benim yüreğime bir kor düşer ve alev alev yanmaya başlar çoğu kez konuşamam kelimeler dilimde düğmlenir. Ne diyor bu insan Ya Rabbim bu kadar büyük bir gaflet nası olur diye sayıklarım ve Rabbim bu galet içindeki kulunu ve böyle davranma cesaretinde bulunan kullarını koru hiç kimsenin başına gelmesin engellenmişliğin hiçbir konumu diye dua ederim.

Yaşamadığı hiç bir durumu bilemez ki insan, o zaman da çok basitmiş gibi gelir yaşamında engellenmişlik olmayan kişiye bu durum. Ve hiçbir zaman

anlayamaz özürlü insanların yaşadığı zorluk ve sıkıntıları.

Örneğin ben sadece sol kolu olmayan bir insanın yaşadığı sıkıntıyı çok iyi bilirim. Ayaklarını ve iki elini kullanamayan ortopedik engellilerin ve de görmeyenlerin, işitmeyenlerin, en zor olanı da zihinsel engelli bir bireyin, şizofren olanın, behçet hastasının yaşadığı sıkıntıyı bilemem.

Hastalıklar nedeniyle özürlü sayılanlar böbrek hastası olup diyalize girenin şeker hastası olup insülin kullanmak zorunda olanın

bir emes hastasının, kalp hastasının, kas hastalığı yaşayanın bunlar gibi birçok nedenle özürlü bir birey olarak yaşayanın sıkıntısını bilemem.

Hiç kimse engellenmiş bir yaşam sürdürme gayretinde olan Özürlü insanlarla dalga geçmeye kalkmasın lütfen, bu tavır o insanları çok üzüyor bunu bilsinler.

Herkes için sağlıklı yaşamlar diliyorum. Bir başka sohbette görüşmek üzere hoşçakalın.

YAZAR : Sevim Önay Çavdar

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap