zeynepkrtas

Tekerlekli Sandalyede Kupa Heyecanı..

Önerilen İletiler

Tekerlekli sandalyede kupa heyecanı..

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 7-17 Temmuz'da İngiltere düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda ilk 4'e girmek istiyor.

basketbol01.jpg

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Sorumlusu Ali Duran Karakaya, yaptığı açıklamada, erkeklerde Türkiye'nin 7-15 Ekim 2009 tarihlerinde Adana'da düzenlenen Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda finalde İtalya'ya yenilerek Avrupa ikincisi olduklarını anımsattı.

Karakaya, turnuvada elde edilen bu başarı sayesinde milli takımın 7-17 Haziran tarihleri arasında İngiltere'nin Birmingham kentinde düzenlenecek Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığını belirtti.

Bu sonuçla Türkiye'nin Avrupa ülkelerine göre uzun yıllar sonra başladığı spor dalında büyük başarı elde ettiğini anlatan Karakaya, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin bazı illerindeki spor salonları halen engelli kullanımı için uygun olmamasına rağmen, engelli gençler azimlerini yitirmediler. Koşulları diğer ülkelerdeki engelliler kadar olmamasına rağmen neler yapabildiklerini gösterdiler. Bu gençler diğer ülkelerdekilerle aynı şartlara sahip olasalar kim bilir daha neler yaparlar.''

Karakaya, azimleri ile büyük başarılar elde eden engellilerin bu çıkışı sürdürmek istediğini, hazırlıkların bu doğrultuda sürdüğünü bildirdi.

Dünya kupasında da ilk dörde girmeyi hedeflediklerini anlatan Karakaya, şöyle konuştu:

''Geçen yıl Adana'da Avrupa ikincisi olarak engellilere fırsat verildiğinde neler yapabildiğini gösteren bu gençler, sesini bu sefer tüm dünyaya duyuracak. Ayrıca, futbolda Dünya Kupası heyecanı yaşayamayan halkımıza bu heyecanı yaşatacak olmak da ayrı bir keyif veriyor. İmkanların bize göre daha çok olduğu futbolda elde edilemeyen başarıları yakalamak oyuncularımız için ayrı bir gurur kaynağı.''

-HAZIRLIKLAR SON AŞAMADA-

Milli Takım Teknik Direktörü Sedat İncesu ise takımın ciddi bir hazırlık süreci geçirdiğini belirterek, oyuncuların morallerinin en üst seviyede olduğunu ifade etti.

Milli takım seçmelerinin titizlikle yapıldığını ve kadroyu gençleştirdiklerini bildiren İncesu, şunları söyledi:

''Artık son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Turnuvaya Avrupa ikincisi unvanı ile gideceğiz. Adana'daki iyi oyunumuzu tekrarlamak istiyoruz. Gruplarda Avustralya, Kanada, Meksika, Cezayir ve Fransa ile karşılaşacağız. Bu grupta en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Oyuncularıma güveniyorum.''

Ajans Spor

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap