ahmet_t12

Körlük Tarihe Karışıyor !!

Önerilen İletiler

Uzun süredir görme engelliler hakkında yapılan araştırmalar nihayet binlerce insana umut olacak sonuçlar vermeye başladı. İşte belirli koşullarda kör olanları ışığa kavuşturacak buluş.

İtalya'nın Modena Üniversitesi'nde yapılan çalışmalar dünya üzerindeki görme engellilere umut verecek gelişmeler yaşanmasını sağladı. Gönüllüler üzerinde yürütülen deneyler iki bölüme ayrılmıştı. İlk bölümde körlüğün beyin üzerindeki etkileri incelenmeye başlandı.

Bu araştırmanın hedefi ise bazı görme engellilerin içgüdüsel olarak etraftaki eşyaları nasıl hissettiğini bulmaktı. Uzmanlar bu yeteneğin beyinde bulunan bir bölgeyle ilgili olduğunu keşfettiler.

beautiful-left-eye1277371941.jpg

Araştırma yeni bir umuda dönüştü

Keşfi yapan uzmanlar bu bölgenin dışarıdan müdahaleyle aktif olabileceğini, böylece tüm görme engellilerin aynı hisse kavuşabileceklerini düşünüyor.

Kör insanların hayatını değiştirecek diğer buluş ise belirli şartlar altında onların görmesini sağlayacak. Kök hücre tedavisi sayesinde kimyasal tozlar ya da ısıdan dolayı kör olan insanların tekrar görme yeteneklerine kavuşmaları sağlandı.

New Scientist dergisinin projenin başındaki uzmanlarla yaptığı röportaja göre, şimdiye kadar araştırmaya gönüllü olan 107 hastadan 82'si tekrar görmeye başladı.

Araştırmanın sonuçları tıp dünyasının ünlü yayınlarından The New England Journal of Medicine'da yayınlandı. Uzmanlar, kök hücre tedavisinin tüm görme engellilere umut olabileceğini düşünüyorlar.

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok Güzel Bir Gelişme Dilerim En Kısa Zaman da Deney Aşamasından Çıkıp Tedavi Olarak Uygulanmaya Başlanır...

Teşekkürler Ahmet Abi Bu Güzel gelişmeyi Bizlerle Paylaştığın İçin...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tek gözü kör olan 82 kişi sağlam gözden alınan kök hücreyle yeniden görmeye başladı

İtalya Modena Üniversitesi’nde geliştirilen teknikle, tek gözü kör olan 82 kişi sağlam gözden alınan kök hücreyle yeniden görmeye başladı...

İtalya’da tek gözü görmeyen kişiler üzerinde yapılan araştırmalarda umut verici adımlar atıldı. Kimyasal maddeler nedeniyle sonradan kör olan kişilerin gözleri kök hücre ile tedavi edildi. Modena Üniversitesi’nde 107 kişinin katıldığı araştırmalar sonucunda tek gözü görmeyen 82 kişi tekrar görme yetisi kazandı, 60 yıldan beri tek gözü göremeyen bir adam sağlığına kavuştu.

Bilim adamları kök hücrelerin hastaların sağlam gözlerinden alındığını belirtirken gerekli kök hücrenin sağlam gözün korneası ile gözün beyazı arasında bulunan tabakadan alındığının altı çizildi. Görme yetisi olmayan göze eklenen kök hücre aracılığıyla bilim adamları gözün opak yapısını yenileyerek saydam bir hale getirebildiklerini açıkladı. Bilim adamları kök hücre almak için hastaların tek gözünün sağlam olması gerektiğini belirtirken araştırmayı yürüten Graziella Pellegrini “Hastalar birkaç ay içinde sorun olmadan rahatlıkla görebilecek. Bu mucize değil, yalnızca teknik”dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap