Guest DOĞRU YOL

Azmin Gücü...

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

Zamanın birinde iki kardeş kurbağa yaşarmış. Birisi ne kadar iyimserse diğeri de bir o kadar karamsarmış. İyimser kurbağa en ufak bir şeyden mutlu olurken, karamsar olan da en ufak bir şeyden mutsuz olurmuş.

Bir gün iyimser olan kurbağa kardeşini de alarak gezintiye çıkmışlar ve zıplayarak yol almaya başlamışlar. Zıplar iken kendilerini birden kaynayan süt tavasının içinde bulmuşlar, çıkmak için çırpınmaya başlamışlar fakat bir türlü başaramıyorlarmış. İşte o anda karamsar kurbağa elveda kardeşim nasıl olsa buradan çıkış yok ben gidiyorum demiş iyimser olan kurbağa her ne kadar uğraştıysa da kardeşini ikna edememiş ve karamsar olanı ölmüş.

İyimser kurbağa ise çırpınmış çırpınmış çırpınmış ve sonumda bakmış ki ayağının dibinde bir yağ kütlesi üzerine basıp atlamış ve kurtulmuş.

Hayatta böyle değil midir mücadele etmeyi bırakan insan ilk fırsatta yok olup gider. Mücadele etmekten yorula bilirsin hatta sıkılabilirsin fakat ne olursa olsun hiçbir vakit mücadeleden vazgeçmemelidir insan. Bence insanı insan yapan en önemli özelliklerden birisi de mücadeledir.

YAZAR : Selma Karasülük

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap