zeynepkrtas

Zihinsel Özürlü Yalan Polise Takıldı...

Önerilen İletiler

Zihinsel özürlü yalan polise takıldı

Henüz 4 yaşındaki zihinsel özürlü çocuk için havale geçiriyor dediler ancak korkunç yalan polisin dikkatinden kaçmadı.

80078.jpg

Gaziantep'te özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavi gören ve kurum yetkilileri tarafından ''havale geçiriyor'' denilerek hastaneye kaldırıldığı sırada yolda hayatını kaybeden 4 yaşındaki çocuğun, zihinsel engelli 14 yaşındaki bir çocuk tarafından 2. kattan aşağıya itildiği ortaya çıktı. Merkez yöneticilerinin ''havale geçirip öldü'' yalanı otopside ortaya çıkınca 7 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep'in Nizip İlçesi'ndeki Özel Gap Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören zihinsel engelli Mehmet Ayılmazer'in, Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken ölmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı yürüten polis, rehabilitasyon merkezinde tedavi gören bir çocuğun, ölen Mehmet Ayılmazer'in, zihinsel engelli R.Ç. tarafından 2. kattan itildiğini söylemesi üzerine, rehabilitasyon merkezi sahibi M.E.K, kurum müdürü A.T. ile çalışanlar E.A, C.B, G.P, Ö.C. ve Y.K'yı gözaltına aldı. Bu arada, Mehmet Ayılmazer'in raporunun 4 ay önce sona erdiği, tekrar yeni rapor alınamadığı için kayıtsız olarak rehabilitasyon merkezine devam ettiği de tespit edildi.

Çocuğunun ölümüyle yıkılan anne Gülay Ayılmazer, ölüm nedeninin havale olmadığını öğrenince merkez yöneticileri hakkında şikayetçi oldu. Bu arada olayın yaşandığın merkez hakkında bir süre önce bazı velilerin şikayeti üzerine Nizip Kaymakamlığı tarafından soruşturma açıldığı, soruşturma sonrasında merkez yöneticileri hakkında 'tedavi gelmeyen bazı hastaların yakınları yerine imza atarak tedavi hizmeti almış gibi göstererek' devleti zarara uğratma gerekçesiyle dava açıldığı belirlendi.

Zihinsel engelli Mehmet Ayılmazer, dün merkezin yöneticileri tarafından havale geçirdiği söylenerek, Nizip Devlet Hastanesi Mehmet Cankesen Acil Ünitesine kaldırılmış, yapılan muayenede Mehmet Ayılmazer'in hastaneye getirilirken hayatını kaybettiği belirlenmişti. Çocuğun ölümünü şüpheli bulan polis, soruşturma başlatmıştı.

İnternet Haber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap