Guest DOĞRU YOL

Yaşamak...

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

Yaşamak kelime anlamıyla tüm canlıların nefes alıp veriyor olması, canlı olması demek.

İnsanlar açısından yaşamak kelimesini incelediğimizde tabiiki tüm canlılar gibi nefes alıp veriyoruz. Bütün canlıların en mükemmeli olarak yaratılmış olan insanlar olarak bize verilmiş yaşam nimetinin ne kadar farkındayız. Bu nimet için şükrediyor muyuz?

Bizler yaşama farklı olarak başlamış veya normal bir yaşam sürerken bir anda veya belirli bir süreç içinde farklı yaşamaya başlayan insanlarla, bir özürlü derneği ve gazetesi olarak her gün bu farklı yaşamlardaki sorunları ve sevinçleri paylaşıyoruz.

Gerçek olan şu ki insan yaşamadığı bir gerçeğin farkına varamıyor. Biz diyoruz ki nefes alıp vermekten çok ötede bir durum yaşamak hele hele farklı bir şekilde bazı kıstlamalar veya engellere rağmen yaşamak çok özel bir durum, herkesin öyküsü farklı kendine özel bir durum farklı yaşayanların hayatı.

Bugün görüştüğüm bir arkadaş sekiz ay önce yaşadığı bir gerçeği ve serseri bir kurşun yüzünden omurilik felçlisi olduğunu belirterek bir farkında"lığa dikkat ettiğini belirtti. İşi ile evi arasında yıllardır gelip gittiğini yolu üzerindeki bir fizik tedavi hastanesinin hiç farkında olmadığını farklı bir yaşam sürdürebilme konumuna geldiğinde de hiç farkına varmadığı o hastanede üç ay boyunca gördüğü tedaviden ve hastane çalışanlarının ilgisinden derecesiz mutlu olduğunu bazı farkındalıkların yaşamadan bilinmediğini, bugüne kadar dünyaya çok küçük bir pencereden baktığının farkına vardığını ve bundan sonra genişleyen bu bakış açısıyla neler yapabilirim nasıl daha faydalı olabilirim düşüncesinde olduğunu oğlunun 1 ytl karşılığında almış olduğu bir gazetemiz ile bize ulaşmanın mutluluğunu yaşadığı belirtti.

Bizler dernek ve gazetelerimiz olarak bazı tabuları yıkmak için emek verirken özürlünün yaşam standartlarının iyileşmesi sürdürdüğü farklı yaşamla barışık olması ve zoru başararak mutlu olmasını hedeflerken toplumun farklı yaşayanların farkına varmasını sağlamak için gece gündüz demeden, mesai saati doldu demeden hizmet vermeye çalışıyoruz. Daha önceki yazılarımda da paylaştığım gibi Amerika ve Avrupa ülkelerinde yaşayan özürlü insanların yaşam standartlarının, benim ülkemde yaşayan özürlü insanların da yaşam standardı olmasıdır hedefimiz. Bu nedenle gecemizi gündüzümüzü bir edip o ülkelerdeki özürlü insanların paylaştığı yaşam alanlarını bizim özürlü insanlarımız da paylaşsın istiyoruz. Bir sonraki yazımda özel,özel eğitim alan çocukların, eğitim kurumları ve bu özel çocukların ailelerin ızdıraplarını paylaşmaya çalışacağım.

Bir düşünün lütfen normal bir çocuğun eğitiminde verilen emeği ki özel çocukların eğitimi çok fazla özel durum ve davranışlar gerektiriyor.

Bu anlamda birinci sorumluluk özel eğitimci olan kişilerin diye düşünüyorum.

Paylaşılınca sorunların çözüleceğine inanıyorum.

Derneğimizin üyesi 7 yaşında çok özel bir çocuğu olan çocuğunun eğitimine ve gelişmesine faydalı olabilmek için evine bilgisayar ve internet alıp bu imkânla bize ulaşan ve derneğe geldiği ilk gün kendini kaşarlı tost ekmeğinin arasına koyulup ezilmiş olarak hissettiğini söyleyip gözyaşlarını tutamadığını hatırlıyorum Sibel hanımın o günden sonra çok yol aldık tabii güzel şeyler paylaştık bugün ondan aldığım mesaj bütün yorgunluğumu aldı. "ÖZGÜRLÜK

DİYE HAYKIRAN GÖZLERİNE, SEVGİSİZ KALMAYA TAHAMMÜLÜ OLMAYAN YÜREĞİNE ONURUYLA YAŞAMAYA

ÇALIŞAN KALBİNE, YÜREKTEN SEVGİMİ GÖNDERİYORUM. KABUL EDERMİSİN? Sibel" Kabul ediyorum

tabiî ki sevgili Sibel. Sevgilerimle hoşça kalın.

YAZAR : Sevim Önay Çavdar

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap