yarali kalp

Ayağını Kaybetti Dünyaca Ünlü Fitnessci Oldu

Önerilen İletiler

leanne_grose9.jpgleanne-grosse8.jpg

Leanne Grose; bacağını kanserden dolayı kaybettiğinde, ruhunu kaybetmeyeceğinde kararlıydı. Yaptığı ilk şey diğer bacağını kaybetmiş başka bir kimse bulmak oldu. Böylece beraber ayakkabı satın alabileceklerdi.

Grose, ayaklarını kaybettikden sonra 26 yaşında yerel hükümet memuru, Londra'daki Cafe Royal'de ve hem bir fitness DVD'si hem de otobiyografisini tanıtacağını hiç bilmiyordu.

Hastalığı esnasında kilo olması ve sürekli bu engeline uyum sağlamak için isteksiz ya da yetersiz spor salonları ile uğraşmak zorunda kalınca video formuna dönüştürdüğü kendi spor programını oluşturmaya karar verdi. Grose; ilk olarak 21 yaşında bileğini burktuğunda nadir görülen bir kansere yakalandığını öğrendi. Basit bir burkulma olduğunu düşünerek acil servise gitti. Doktorlar tarafından Röntgen ve MRI taramasından sonra biyopsi yaptırması gerektiği söylendi. "Pek endişelenmemiştim. Daha önce ayakta kanser olduğunu kim duymuştur ki?" dedi. Fakat testler fibromatosis denilen çok agresif bir kanser türüne yakalandığını gösterdi ve hemen ameliyat olması gerektiği söylendi.

Truro, Cornwall'da yaşayan Grose; "Beni yaşadığım durumun ilk defa gerçekten sarsması; annem ve babamın cerrahla konuştuktan sonra yanıma gelip; babamın ağlamaya başlamasıyla oldu. Onların üzgün olmasına dayanamadım ve kendimi, onları neşelendirmek için sürekli pozitif olmaya çalışırken buldum." dedi.

İlk ameliyatında tenis topu büyüklüğünde bir tümör çıkarıldı fakat bu ameliyat dayanılmaz derecede acılar çekmesine yol açtı. Daha sonra bacağı bileğin üstünden kesmenin en uygun seçenek olduğuna karar verildi.

Grose’un ameliyatı büyükannesinin ölümüyle aynı ana denk geldi.

Grose; "Ameliyatımdan önceki gece öldü ve asıl kaybım o oldu. Bacağımın sonundaki bir parça deri ve kemik değil. Herkes o kadar kötü ve çaresiz hissediyordu ki bu olanlardan en iyimser halimle çıkmak zorunda olduğumu düşündüğümü hatırlıyorum." dedi.

Leanne protez ayak takınca çok acı veriyordu ve sebebi araştırılınca kötü bir haber daha aldı. Tümörü ayağında yeniden yayılmıştı ve 2 ameliyat daha olması gerekti. Eylül 2004'e kadar bacağında sadece 30 cm bir bölümü kaldı.

Buna rağmen işine, otomatik araba kullanmak üzere kursuna devam etti ve ilgisini pozitif projelere yöneltti.

1000£'lik bir kredi ile engelliler, yaşlılar ve çok kilolular için bir fitness programı tasarladı ve tüm vücut için hareketlerin olduğu 90 dakikalık bir DVD hazırladı.

Felsefesini paylaşmaya kararlı olan Grose, Mayıs 2007'de hikayesini yazmaya başladığı kitabını bitirdi. "Benim hikayem hüzünlü bir hikaye değil. Sakat kalmak kesinlikle dünyanın sonu değil." dedi.

GÜZEL VE ÜNLÜ FİTNESSCİ LEANNE'NİN FOTOĞRAFLARI

engelli haber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap