CEMRE

Hayvanların 10 Tuhaf Gerçeği

Önerilen İletiler

1-Bir filin günlüğü

Fillerin ne kadar çok gaz çıkardığını duyunca kimse şaşırmayacaktır. Ama filin günden ne kadar çok dışkı çıkardığını duyunca inanamayacaksınız. Yaklaşık 100 kilogram! Yavru bir filin 80-120 kilogram ağırlığında doğduğu düşünülürsevirgs.gif bu miktarın ne kadar çok olduğu daha kolay anlaşılır.

10.jpg

2-Ağaçkakanların kafası yumuşaktır

Bir ağaçkakanın bir ağacı saniyede 20 kere gagaladığı düşünülürsevirgs.gif ağaçkakanların kafalarının demir gibi sert olduğunu düşünebilirsiniz. Aksine onlar oldukça yumuşak bir kafaya sahipler. Her bebek ağaçkakan gagasının arkasında sümgerimsi yumuşak bir yapıyla doğuyor ve bu onları hızlı gagalamanın şokundan koruyor.

09.jpg

3-Bazı midyeler cinsiyet değiştirmiştir

Her midye dünyaya erkek olarak gelir. Üremeyi engelleyici bu özellikleri yüzündenvirgs.gif midyeler erkekten kadına kendi kendilerine dönme yeteneğini geliştirmişlerdir. Ama bir midye bu değişime karar vermeden önce iyi düşünmeli çünkü bu kararın geri dönüşü yok!

08.jpg

4-Orangutanların yarısının kırık kemikleri vardır

Hepimiz orangutanların ağaçtan ağaca büyük bir hızla atladığını görmüşüzdür ama malesef bu atlayışlarvirgs.gif orangutanlara pahalıya patlıyor. Bütün orangutanlarvirgs.gif hayatlarında en az birkaç kez ağaçtan atlarken düşüp kemiklerini kırıyor. Bunu düşününcevirgs.gif her iki yetişkin orangutandan birinin vücudunda en az bir kırık kemiği vardır.

07.jpg

5-Kurtların uluması yankılanmaz

Kurtlar sürü halinde avlanırlar bu yüzden uzak mesafeden iletişim kurmak onlar için çok önemlidir. Kurtlar dağlık alanlarda avlandıkları için seslerinin yankılanmasıvirgs.gif iletişimlerini engelleyebilir. Kurtlar bu yankılanmaya engel olmak için ulumalarının sıklığını iyi ayarlarlar. Bu sayede sürüdeki diğer arkadaşlarına avın yerini en doğru şekilde verirler.

06.jpg

6-Geyikler insanlar için en tehlikeli hayvanlardır

Birçok insan geyiklerin yılanlardanvirgs.gif ayılardan ve örümceklerden daha fazla insan öldürdüğünü duyunca şaşırabilir. Ama geyikler asfalt yollarda ilerlemeye meyilli oldukları içinvirgs.gif diğer hayvanlara nazaran daha fazla insanla karşılaşır ve doğal olarak daha fazla insan öldrürüler.

05.jpg

7-Kurbağalar kusamazlar

Kurbağalar diğer bütün hayvanların aksine kusma refleksine sahip değildirler. Midesini boşaltmak isteyen kurbağaların pek seçeneği yoktur. Onlar da kusmak yerine bütün midelerini tükürüp sonra geri yutarlar!

04.jpg

8-Erkek aslanlar haftada 672 kere çiftleşirler

Bir aslan modundaysa onun önüne geçmek neredeyse imkansız. Çiftleşme döneminde erkek aslanlarvirgs.gif neredeyse her 15 dakikada bir çifteleşirlervirgs.gif yani haftada yaklaşık 672 kere! Bu sayı ilk bakışta çok etkileyici gelebilir ama aslanların çiftleşme dönemleri arasında 2 yıl olduğu düşünülürsevirgs.gif onları anlamak daha kolay olacaktır.

03.jpg

9-İnekler köpekbalıklarından daha ölümcüldür

Köpekbalıkları popüler kültürün bize dayattığı bir korku malzemesidir. Onlar hakkında o kadar çok film çekildi ki onlar bizim korkulu rüyamız haline geldi. Halbuki köpekbalıkları yılda sadece 10 insan öldüren normal hayvanlardır. İnekler ise yılda ortalama 100 insan öldürürvirgs.gif yani onların sevimliliğine bakmayıp onlardan biraz çekinsek iyi olur.

01.jpg

10-Kafası kopan hamam böcekleri 9 günden fazla yaşayabilir

Herkes hamam böceklerinin ne kadar baş belası olduklarını bilir. Evinde onlarla uğraşmış insanlarvirgs.gif onların ne kadar dayanıklı olduğunu ve kolay kolay ölmediklerini görmüştür. Ama heralde kimse bu dayanıklı haşarenin kafası olmadan 9 gün yaşadığını tahmin edemez ama bu gerçek! Hamam böcekleri açlıktan ölene kadar 9 gün boyunca kafasız yaşayabiliyor çünkü beyinleri vücutlarındaki derin bir oyuğun içinde.

02.jpg

alıntı

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap