Dogru_Yol

Engelliler Bilgisayar Ekranına Gözleriyle Yazı Yazabilecek

Önerilen İletiler

Engellilerin eli ayağı, marketlerin ve internet sitelerinin müşterileri tanıma konusunda gözü olan göz takip sistemi Tobii, yazıların ve mesajların harflere bakarak yazılmasını sağlıyor

Tobii firması tarafından geliştirilen göz takip teknolojisi engellilerin iletişim kurmasını sağlarken, internet siteleri ekranında ve marketlerin raflarında tüketicinin nereye baktığını tespit ediyor. Göz takip teknolojisi farklı amaçlar için kullanılıyor. El ve ayaklarını kullanamayan engelli hastaların iletişiminde, market raflarında ve internet sitelerinde müşterilerin nerelere baktığını gösteren kamera kayıtlarında göz takip teknolojisi kullanılıyor. Tobii firması tarafından geliştirilen teknoloji göz takip teknolojisi hem engellilerin hem de şirketlerin işini kolaylaştırıyor. Sadece gözlerini kullanabilen ve konuşamayan engelli hastaların iletişim kurmasını sağlayan göz takip sistemleri bebek ve çocukların eğitiminde de kullanıyor. Özellikle göz takibi ile sorular yanıtlanılıyor. Tobii Communicator telefon ve diğer iletişim cihazları ile entegre edilerek kısa mesaj ve diğer iletişim araçları bu yazılımla kullanılabiliyor. Bu yazılım geniş bir kelime kapasitesi ile iletişimi kolaylaştırıp hızlandırıyor. Aynı teknoloji mağazalarda ve internet sitesindeki tüketicinin alışkanlığını saptamak için de kullanılıyor. Tobii ekran sistemleri göz takibi için entegre olarak kullanılan kameralara sahip. Bu kameralar ve Tobii yazılımının oluşturduğu göz takip sistemi kullanıcının ses veya dokunmadan yazı ve mesajlarını iletmesini sağlıyor. Üstelik sıkça kullanılan eylem, istek ve objeler ekranda basit bir tuşa dönüştürülebiliyor.

MÜŞTERİ DAVRANIŞI

Mağazalarda hangi rafların ve ürünlerin dikkat çektiğini takip etmek için benzer teknoloji kullanılıyor. Mağazalara kamera ve göztakip yazılımı ile kurulan sistemler müşterilerin alışkanlıklarını takip ediyor. Hangi raflarda hangi ürünün izlendiğini gösteren ölçümler, hangi ürünlerin nerede daha iyi satılacağını gösteriyor.

TUŞ TAKIMINA GEREK KALMIYOR

Kamera ile takip edilen göz hareketleri bilgisayarın tuş takımına dokunan parmaklar gibi kamera tarafından algılanıp yazı veya mesajın yazılmasını sağlıyor. Sisteme entegre GSM modülü olursa Tobii Communicator yazılımı ile kullanıcılar kısa mesaj gönderebiliyor. Ürünlerin hem taşınabilir hem de masaüstü modelleri bulunuyor.

TIKLAMA YOK GÖZ TAKİBİ YAPILIYOR

İnternet ortamı ölçülebilir reklam konusundaki rakipsizliğini göz takip sistemi ile iyice geliştiriyor. İnternet kullanıcılarının reklamı görüp görmedikleri takip edilerek ekranın neresinde kullanılacağı daha net belli oluyor. Böylece gösterilen reklamın etkisi farklı boyutlarda irdeleniyor.

Kaynak.sabah.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap