Sumeye

Güneş Işınları Kemiğe İyi Geliyor

Önerilen İletiler

Güneş ışınları kemiğe iyi geliyor

blank.gifUzmanlar, kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz hastalığında kemiklerin kolay kırılır hale gelebileceğini ve bu tür hastaların mümkün olduğunca güneş ışığından yararlanması gerektiği konusunda uyardı.

Bartın Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz hastalığının, kemiklerdeki kalsiyum mineralinin kaybı sonucunda, kemiklerin kolay kırılır hale gelmesi sorunu olduğunu ve bu hastalığın tüm kemikleri etkilemekle birlikte, kırıkların genelde bilek, omurga ve kalçada oluştuğunu ifade etti.

Dr. Nacaroğlu, "Menopoz sonrası dönemde olanlar ile erken menopoza girenler, küçük ve ince iskelet yapısına sahip olanlar, çok zayıf olanlar, yeme bozukluğu olan kadınlar, bilinçsiz diyet yapanlar, ailesinde osteoporoz olanlar, süt ve ürünleri gibi kalsiyum kaynaklarını yeterince tüketmeyenler, güneş ışığından yeterince yararlanmayanlar, yeterince fiziksel aktivite yapmayanlar, sigara ve alkol tüketenler risk altındadır. Mutlaka bu tür hastalığı olanların güneş ışınlarından yararlanması gerekmektedir" dedi.

Bartın Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, osteoporoz hastalığının önlenmesi konusunda bir takım çalışmaların olduğunu söyledi. Dr. Nacaroğlu, "Günlük 2 bardak süt veya süt ürünlerini tüketmeliyiz. Emzikli, menopoz sonrası kadınlar, çocuklar ve ergenlik dönemindeki gençler için 3-4 bardak süt içmelidir. 1 kibrit kutusu peyniri, 5-6 adet fındık veya bademi, 1 kaşık üzüm pekmezini, öğünlerde de bol yeşil salatayı tüketmeye özen gösterelim.

Haftada 2 kez balık, 2-3 kez de 1 tabak kuru bakla yemeği tüketelim. Günde 20 dakika kollar ve bacakları güneşlendirelim. Aşırı protein, tuz, şeker ve kafeinli içecekleri tüketmemeye dikkat edelim. Alkol ve sigarayı yaşamımızdan uzak tutalım. Düzenli fiziksel aktiviteyi yaşam tarzı haline getirelim" dedi.

Bartın Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, hangi yaşta olunursa olunsun, kemiklerin korunması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

D vitaminini ancak güneşten alabiliyoruz kemiklerimiz içinde çok gerekli..

Süt, yoğurt, peynirde düzenli tüketmemiz gereken besinler sağlığımız açısından önemli..

Emeğine ..Ellerine sağlık..Nezihe..Teşekkürler..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap