k@lpsizim_85

Onlar Artık Engel Tanımıyor

Önerilen İletiler

spacer.gif

spacer.gif Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayatta yer almaları için uygulamaya koyduğu birçok projesiyle onların hayata tutunmalarını sağlıyor.

Bunun için tüm birimleriyle irtibat halinde olan Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşlar için engelleri bir bir kaldırıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptığı yatırımlarla Kocaeli’yi Türkiye’de örnek kent haline getiriyor. Birçok projeyi Türkiye’de ilk defa Kocaeli'de gerçekleştirerek halkın beğenisini kazanan Büyükşehir Belediyesi sosyal projelerde de Türkiye’ye örnek oluyor.

İLK ADIM

Engellilerin kendine güvenmemesi ve özel sektörün yeterli duyarlılık göstermesi engelli istihdamının önündeki engellerin başında geliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşlarının istihdamı için ilk adımı kendi attı. Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinden İSU, Kent Konut, Belde A.Ş., İzaydaş, Antikkapı, Sekapark Otel ve KOMEK bünyesinde 152 engelli Kocaeli’de istihdamı sağlanırken, Gülen Yüzler Projesiyle de engelli vatandaşların üretime katılmaları sağlanıyor.

GÜLEN YÜZLER

Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İş Yeri Merkezi bünyesinde 36 engelli vatandaş istihdam edilmekte. Engelliler, Gülen Yüzler Projesi kapsamında Dikim Atölyesi, A4-A5-A3 Kağıt Kesme ve Paketleme, Grafik tasarım, Serigrafi, Dijital Baskı Atölyesi, Sera Merkezi, Atık Kağıt Geri Kazanım Atölyesi, Ağ Örme atölyesinde çalışarak hayata tutunmaktalar.

ENGELLER KALKIYOR

Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki fiziki engeller nedeniyle sokağa çıkmayan ve sosyal hayattan kopan engelli vatandaşlarımız için Kocaeli’ni yeniden şekillendiriyor. Büyükşehir Belediyesi yapılan tüm yeni yapılarda engellileri düşünüyor. Ayrıca eski yapılarda da engelli vatandaşlarımız düşünülerek yenileniyor. Yeni yapılan Turgut Özal, Adnan Menderes, Mimar Sinan üst geçitlerinde 9 adet engelli asansörü yer almakta. Leyla Atakan, Köseköy, Gebze, Karşıyaka, Gölcük Kültür Merkezlerinde ve Turgut Mahallesi sosyal tesisinde ve Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarında özürlü asansörleri yer almakta. Ayrıca üst yapısı düzenlenen cadde ve sokaklarda özürlü rampaları ve yürüyüş yolları yapılmakta.

SPORCULAR

Büyükşehir Belediyesi ayrıca engelli sporcuları destekleyerek hem Türkiye hem de dünya çapında ses getiren dereceler elde ediyor. Büyükşehir Kağıtspor bünyesinde mücadele eden engelli sporcular judo, halter, bilek güreşi gibi spor branşlarında boy gösteriyor. Türkiye rekorları kıran, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları hatta Olimpiyat Oyunları’nda büyük başarı sağlayan sporculara sahip olan Büyükşehir Kağıtspor bu doğrultuda engelli sporculara verdiği desteği sürdürerek aynı doğrultuda yeni başarılar için çalışmalarına devam ediyor.

ÖZÜRLÜYÜM HATTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin özürlülere yönelik sosyal hizmet etkinlikleri kapsamında en önemli açılımlarından birini de Alo Özürlüyüm Destek Hattı oluşturuyor. Sosyal destek sistemleri yetersiz ortopedik ve görme özürlü vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşları ve hastanelere rahatça ulaşımlarının sağlanmasını amaçlayan destek hattı “mesai saatleri içinde ve randevulu sistemle” çalışmalarını sürdürmektedir. 2006 yılından 2009 Ağustos ayına kadar toplam 1.368 adet ulaşım hizmeti sağlanmış, 4.664 adet danışmanlık hizmeti verilmiştir.

KONUŞAMAMAK

Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası vatandaşların dertlerinin dinlenerek çözüme kavuşturulduğu bir sosyal belediyecilik hizmeti olarak çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarla karşılıklı konuşularak ihtiyaçların belirlenip çözüme kavuşturulduğu merkezde yeni bir uygulama başlatıldı. Artık İşitme ve konuşma engelli vatandaşların kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak ve karşılıklı iletişimi sağlayabilmek için işaret dili kullanılıyor. Böylece özürlü vatandaşların sorunları daha etkin çözüme kavuşturuluyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap