Berrin

Özelde Diş Tedavisi Bitti...

Önerilen İletiler

62616.jpg

Maliye Bakanliğinca, devlet memurlari ve yeşil kartlilarin tedavi ve ilaç geri ödemeleriyle ilgili hususlari düzenleyen Tedavi Yardimina Ilişkin Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapildi. Buna göre, diş tedavisi "özel"de yapilamayacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yayimlanan değişiklik, Tedavi Yardimina Ilişkin Uygulama Tebliği'nin, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) Sağlik Uygulama Tebliği'ne paralel hale getirilmesine yönelik düzenlemeler içeriyor.

Buna göre, diş tedavisi amaciyla özel sağlik kurum ve kuruluşlari ile serbest diş hekimliklerine sevk yapilmayacak. Diş tedavileri, Devlet Memurlarinin Tedavi Yardimi ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği ve Tebliğ hükümleri çerçevesinde resmi sağlik kurum ve kuruluşlarinda sağlanacak.

Yeni düzenleme ayrica, osteoporoz ve kolesterol ilaçlari ile kan ürünlerinin reçetelenmesi, antidepresanlar ve antipsikotiklerin kullanim ilkeleri, büyüme hormonlarinin kullanim esaslari, hepatit tedavisi ve bazi tibbi malzemelerin temini gibi konularda değişiklikler öngörüyor.

A.A.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap