Sumeye

Konyada otel konforunda devlet hastanesi

Önerilen İletiler

Konya'ya otel konforunda devlet hastanesi

KONYA (A.A) - Konya'da bir milyon metre karelik alan üzerine kurulacak olan Beyhekim Sağlık Kampüsü içinde yer alan, inşaatı biten Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, hastalara otel konforunda hizmet sunacak.

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, bölgeye sağlık hizmeti sunması için planlanan Beyhekim Sağlık Kampüsü'nün, 2010 yılında tümüyle açılmasının hedeflendiğini söyledi. Küçükkendirci, kampüs içinde, 2007 yılında hasta kabulüne başlayan Beyhekim Devlet Hastanesi ile Onkoloji Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin de yer aldığını bildirdi.

İnşaatı tamamlanan Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin 200 yatak kapasiteli olduğunu belirten Küçükkendirci, bu hastanede tedavi görecek hastaların psikolojik rahatsızlıkları göz önünde bulundurularak inşaatın ona göre revize edildiğini ifade etti. Küçükkendirci, ''Bütün odalarımız, görünmez güvenlik kameralarıyla 24 saat izlenecek. Herhangi bir intihar olayına karşı önlemler de alındı. Odalarda tavandan geçen borular ortadan kaldırıldı. Pencereler yarım açılır şekilde tasarlandı ve kırılmaz cam kullanıldı'' dedi.

Küçükkendirci, odaların birer ya da üçer kişilik tasarlandığını, mahkumların tek kişilik odalarda kalacağını ve bahçelerinin de diğer hastalardan ayrı olacağını söyledi.

Hastane bahçesinde yaklaşık 100 metrelik süs havuzu olduğunu ifade eden Küçükkendirci, şöyle konuştu:

''Su insanı sakinleştirir. Bunu düşünerek 100 metrelik bir süs havuzu tasarlandı. Ayrıca spor salonu, tenis kortu, hobi bahçesi ve sera dahil pek çok imkanı hastaların kullanımına sunacağız. Bu imkanların olduğu bir yapı yalnızca İstanbul'da özel bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde bulunuyor.''

Türkiye'de ruh ve sinir hastalıkları alanında uzmanlaşan hastanelerin Manisa, Elazığ, Samsun, Adana ve İstanbul'da olduğunu söyleyen Küçükkendirci, Konya'da ve çevresindeki hastaları, hastanelerin psikiyatri servislerinde muayene edip bazı izole hastaları da Adana'ya göndermek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Küçükkendirci, insanların, ''deli damgası yerim'' düşüncesiyle psikolojik rahatsızlıklarını gizlediğini ve doktora gitmediğini belirterek, şunları kaydetti:

''Toplumun fiziksel rahatsızlıklarının yanı sıra ruh sağlığı da bozuluyor. İnsanların, sıkıntılarını anlatıp deşarj olabilecekleri birilerine ihtiyacı var. Adeta bir otel konforunda hizmet verecek hastanemiz, açıldığı zaman yataklı hizmetle birlikte ayakta tedavi hizmetimiz de olacak. Hastanemize 20 psikiyatr uzmanının görev almasını düşünüyoruz. Kadrolar henüz yayımlanmadı. Psikolog, sosyal hizmet uzmanı, iletişim uzmanları görev alacak.''

Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin 34 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Küçükkendirci, Beyhekim Sağlık Kampüsünün 2010 yılında hizmete girmesiyle Konya'nın adeta bölgenin bir sağlık üssü konumuna geleceğini söyledi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap