Sumeye

Kadınlarda Akciğer Kanseri Artıyor

Önerilen İletiler

Sigara kullanımı tetikliyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Torak Derneği Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Meftun Ünsal, günümüzde özellikle kadınlarda akciğer kanseri vakalarında artış gözlendiğini söyledi.

OMÜ Tıp Fakültesi ve Toraks Derneği'nin işbirliğiyle Büyük Samsun Oteli'nde bölge illerden göğüs hastalıkları alanında hizmet veren doktorların katılımıyla eğitim semineri düzenlendi. Prof. Dr. Meftun Ünsal, akciğer tedavisi alanında yaşanan son gelişmelerin doktorlarla paylaşıldığını söyledi. Akciğer hastalıklarını tetikleyen unsurun en önemlisinin sigara kullanımı olduğunu belirten Prof. Dr. Meftun Ünsal, kanser vakalarında Türkiye'de genel olarak bir artış gözlendiğini, çeşitli nedenlere bağlı olarak kanser türlerinin tehdit olarak insanların karşısında olduğunu kaydetti.

Özellikle akciğer kanseri vakalarının giderek artığını, diğer kanser vakaları ile birlikte artış gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Ünsal, "Özellikle kadınlarda akciğer kanseri vakalarında hissedilir artış var. Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun'da da bu artış gözleniyor. Sigara kanser ve diğer hastalıkları tetikleyen büyük bir tehdit. Sigara tüketimine bağlı olarak da kanser vakalarındaki artışı bağdaştırabiliriz. Sigara kullanımına küçük yaşlarda başlanmaktadır. Eğitimle kullanımı azaltmamız

gerekmektedir. Akciğer kanseri vakalarının yanında kalp hastalıkların da artış gözleniyor" dedi.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Levent Altıntop, tıp alanında yeni gelişmelerin yaşandığını, toplum sağlığının korunması için insanların sigara gibi insan sağlığını etkileyen tehditlerden uzak durmasını gerektiğini kaydetti.

Habertürk

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap