Vatan...

Çok Sağlıklıydı Şimdi Yüzde 100 Engelli

Önerilen İletiler

4086.jpg

İzmir'de 9 yaşındaki Ethem Atsay, iki yıl önce kasılmayla başlayan rahatsızlığı sonucu yatağa mahkum oldu. Bilinç kaybı yaşayıp konuşamayan, görmeyen ve tıbbi cihazlarla yaşama tutunmaya çalışan Ethem'in maddi durumu iyi olmayan işsiz anne ve babası, 9 bin TL'ye ulaşan medikal masraflarını ödeyememenin zorluğunu yaşıyor, yardım elinin uzanmasını bekliyor.

ETHEM KONUŞAMIYOR, GÖRMÜYOR

37 yaşındaki Seyit Atsay, 12 yıl önce yaşamını, 29 yaşındaki Dilek Bişi'yle birleştirdi. Çiftin mutlu beraberliği oğulları Ethem'in 9 yıl önce dünyaya gelmesiyle perçinlendi. 2 yıl önce, Hatay Semti'ndeki Necati Bey İlköğretim Okulu'nun birinci sınıfını başarıyla bitirip ikinci sınıfın heyecanını yaşayan Ethem'in, yaz tatilini geçirdiği günlerde vücudundaki kasılma, annesi Dilek Atsay'ın dikkatini çekti.

Önce Atatürk Eğitim ve Araştırma daha sonra Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne kaldırılıp uzun bir süre tedaviye alınan Ethem Atsay'a, ‘anoksik beyin hasarı’ teşhisi konulurken, yüzde 100 engelli olduğu rapor edildi. Rahatsızlığı nedeniyle bilinç kaybı yaşayıp konuşamayan, görmeyen küçük Ethem'in, evde tedavi edilmesine karar verilirken, ailenin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından nefes alması ve midesinden yemek ihtiyacının karşılanması için gereken tıbbi cihazlar da zimmetlenerek verildi.

Ethem'in, yaklaşık 19 aydır evde yatağa mahkum şekilde, sağlığında bir ilerleme olmadan yaşaması, annesi Dilek ve babası Seyit Atsay'ın da bu süreçte işsiz kalıp maddi sorunlarının da iyice artması çekilen zorlukların boyutunu da arttırdı.

Akünün ucundaki yaşam

18 yaşından küçük olduğu için, aylık 900 TL'ye ulaşan tıbbi giderlerinin yüzde 30'luk kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getiren anne Dilek Atsay, “Gülüp oynayan, koşup eğlenen oğlum, şu an yatağa mahkum yaşıyor. Kapısını çalmadığımız hastane, başvurmadığımız doktor kalmamasına rağmen sağlığına kavuşamadı. En çok zorumuza giden, masrafları için başvurduğumuz Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin, evimizde iki klima olması nedeniyle herhangi bir yardımda bulunmaması. Oysa klimalardan biri hem rahat nefes alması için hem de odasının sıcaklığı için. Şu an işimiz olmadığı için evimizin kirasını ödeyemiyoruz, elektrik ve su borçlarını akrabalarımızın yardımlarıyla karşılıyoruz. Elektrikler uzun süre kesilirse oğlumun hayatı tamamen tehlikeye giriyor. Bu nedenle elimizdeki imkanlarla iki aküyü birleştirip jenaratör vazifesi gördürerek kullanıyoruz. Bu da yarım saat dayanıyor. Bu süreden uzun olursa hemen ambulans çağırıp hastaneye kaldırıyoruz. Şu ana kadar böyle birşey yaşamadık ama tedirginliğimiz her zaman devam ediyor” diye konuştu.

Engelli maaşı bağlanması için İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne başvurduklarını ve cevap beklediklerini söyleyen Dilek Atsay, “Borçlarımızın tutarı 9 bin TL'ye ulaştı. Ödeyemiyoruz, çocuğumuzun sağlığını, borçlar yüzünden düşünemiyoruz. Maaş bağlanırsa en azından rahatlarız. Evladımın gözlerimin önünde kayıp gitmesini izlemek çok üzücü. Anne olarak, yardım eli uzatılmasını istiyorum. Oğlumun bir an önce sağlığına kavuşması için sürekli dua ediyoruz. Çaresizliğimiz, feryadımız duyulsun” dedi.

Çok sağlıklıydı şimdi yüzde 100 engelli - Hürriyet Sağlık

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap