Guest DOĞRU YOL

Engelleri Aşarak Nikah Masasına Oturdular....

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

engellievlilikhb2.jpg

Adana'da birbirini seven iki engelli genç nikah masasına oturarak hayatını birleştirdi. Ama en mutlu günlerinde de onların önüne 'engeller' çıktı. İki bedensel engelli Gülizar (Kiracı) Gelgeç ve Cumali Kiracı, üyesi oldukları Çukurova Özürlüler Derneği'nde (ÇÖZ-DER) tanıştı. Kısa sürede birbirine gönüllerini kaptıran Gülizar-Cumali çifti evlilik kararı aldı. Engelli arkadaşları ve akrabaları da, Yüreğir Belediyesi Evlendirme Salonu'nda düzenlenen düğün töreninde, dünya evine giren iki arkadaşının sevincini paylaşmak istedi. Düğüne katılanlar önlerine çıkan engelleri de bir bir aşarak bu mutlu günde tekerlekli sandalye üzerinde gönüllerince oynadılar.

ÇÖZ-DER'in ev sahipliğinde gerçekleşen düğüne koltuk değnekleri ve tekerlekli sandalyeleriyle gelen çok sayıda engelli vatandaş, düğün salonun girişindeki merdivenlere takıldı. Belediye evlendirme salonun da bile özürlüler için yapılmış bir yol yoktu. Tekerli sandalye ile düğüne katılan 4-5 vatandaşın yardımıyla salona alındı.

Bir süre sonra merdivene konulan rampanın çok dik olması da engellilerin kendi imkanlarıyla tekerlekli sandalyeleriyle çıkmasına yeterli olmadı. Özürlüler, çevredekilerin desteğiyle güçlükle salona girdi.

ÇÖZ-DER Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Maruldalı, Belediye Evlendirme Salonu'nun yapımında da engellilerin dikkate alınmadığına dikkat çekti. Maruldalı, "Merdivenler, daha sonra getirilen rampa hiç bir şekilde özürlülere uygun değildir. Tekerlekli sandalye ile çıkartılan bir üyemizin taşıyanların elinden sırt üstü düştüğünü düşünmek istemiyorum. Böyle bir kazada arkadaşımızın kurtulması mümkün değildir." dedi. Girişte büyük sıkıntı yaşayan tekerlek sandalyeli Mehmet Koca, belediyenin neden kendileri için bir giriş yeri yapmadığını sordu. Başkasına muhtaç olmadan kendi imkanlarıyla çıkacak bir düzenlemenin yapılmamasına tepki gösteren Koca," Hiç olmazsa böyle güzel bir günde rencide olmayız. -Allan razı olsun- arkadaşların vasıtasıyla çıktık. Burada engellilerin tek başına çıkacağı daha uzun veya dolambaçlı bir rampa yapılmalıdır."diye konuştu.

Engelli gelin-damat da merdivenlerden güçlükle çıkarak salona yürüdü. Alkışlar arasında karşılanan ve mutlulukları gözlerinden okunan çift, çok heycanlı olduklarını söyledi. Beyaz gelinlik içindeki Gülizar (Kiracı) Gelgeç, eşi Cumali ile ÇÖZ-DER'de başlayan duygusal yakınlıklarının bir süre sonra evlilik kararıyla noktalandığını belirtti.

Ayakabı tamiri yaparak hayatını sürdüren Cumali Kiracı ise, sevinçlerini paylaşmak için gelen konuklara şükranlarını sundu.

ÇÖZDER Başkanı Ahmet Ataş'da üyelerinin sosyal ve kültürel her türlü problemiyle ilgilendiklerini ifade etti. Derneğin bugüne kadar dört engelli çiftin evliliğine önayak olduğunu hatırlatan Ataş, programa katılan davetlilere teşekkür etti. Güzergahlardan salona getirilen özürlüleri taşıyan belediye araçlarının arızalandığını ve pek çok üyenin düğün törenine katılamadığını açıklayan Ataş, "Buraya getiremediğimiz arkadaşlarımızdan özür diliyorum. Başka etkinliklerde benzeri aksaklıkların olmamasını dilerim." şeklinde konuştu.

Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, İŞ-KUR İl Müdürü Haşim Meydan ve belediye yöneticileri de dünya evine giren gençleri yalnız bırakmadı.

Çiftleri tebrik edip, hediyelerini veren Kaymakam Dölek, yüreği güzellik dolu gençlerin bir hayatı birlikte huzur içinde geçirmesini temenni etti. Dölek, "Genç çiftlerin mutlulukları daim olsun. Allah bir yastıkta kocatsın." dedi. Daha sonra müzik eşliğinde sahnede koltuk değnekleriyle bir süre oynayan çiçeği burnundaki gelin-damada diğer engelli arkadaşları da tekerlekli sandalye üzerinde eşlik etti.

KAYNAK

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap