Sumeye

Kalbinden Yumurta Büyüklüğünde Tümör Çıktı

Önerilen İletiler

Kalbinden yumurta büyüklüğünde tümör çıktı

Kayseri'de nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran bir kişinin kalbinden yumurta büyüklüğünde tümör çıktı. Tümörün başarılı bir operasyonla alınmasıyla hasta nefes almakta rahatladığını söyledi.

Kayseri Özel Tekden Hastanesi Kalp Cerrahi Ünitesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Erdoğan, hastanelerine nefes darlığı şikayetiyle başvuran bir hastanın kalbinden 8 santimetre uzunluğunda, 4 santimetre genişliğinde tümör çıkarıldığını belirtti.

68 yaşındaki hasta Kadriye Aktürk'ün başarılı bir operasyon sonucunda sağlığına kavuştuğunu anlatan Erdoğan şunları söyledi:

"Kadriye hanımın 1,5 yıl kadar önce kalp anjiyosu yaptırdığını öğrendik. Anjiyosunda bir şey tespit edilememiş, astım tedavisi düzenlenmiş ve ilaçları verilerek evine gönderilmiş. Zamanla bu nefes darlığı artış göstermiş. Şikayetleri artınca hastanemize başvurmuş. Biz de kalp ekosu ve gerekli tetkikleri yaptık kendisine. Ekokardiyografide kalbin sol kulakçığı içinde oldukça büyük bir kitle tespit ettik. Ertesi gün ameliyata aldık. Ameliyatta ekokardiyografide tespit ettiğimizden daha büyük bir kite ile karşılaştık. Kalbin neredeyse sol kulakçığını tamamen dolduran ve kapağın içinden geçerek karıncığa doğru yayılan büyük bir kitle vardı. Kalbin her iki sağ ve sol kulakçıklarını açtık ve o kitleyi çıkardık. Yaklaşık 6-7 cm uzunluğunda 3-4 cm genişliğinde bir kitleydi. Onu tetkik ettiğinizde de miksoma dediğimiz kalp tümörü olduğunu gördük. Kadriye hanım bugün 6 altıncı gününde ve sağlığına yeniden kavuştu. Eğer ameliyat olmasaydı kalpteki bu parçalar kopup, beyne ya da bacağa gidebilirdi. Bu da çok daha ağır sonuçlar doğurabilirdi hastamız için."

Kadriye Aktürk, kalbinden bu kadar büyük bir kitle çıktığı için çok şaşkın olduğunu dile getirerek, ameliyat sonrası kendini iyi hissettiğini ve hastane hizmetlerinden de çok memnun kaldığını belirtti.

(CİHAN)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap