gokay

Üye
  • İçerik sayısı

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Kendi Halinde

gokay Hakkında

  • Derece
    Yeni Üye
  1. İki işte birden sigortalı çalışabiliyor muyuz onu merak ediyordum. Bunun bilgisi için telefon açtım ve yanıt şu oldu. Çalışabiliyoruz ama aylık gün sayımız 30 olarak kayıtlara geçiyor. Yani 2 iş 30+30 olmuyor. Buda mantıken doğru zaten. Tam alamadığım yanıt ise 2 işde çalışırken 2 prim ödeniyor ve bu da emekli olacağımız zaman bize fayda sağlıyor mu? Bu konuda bilgisi olan var mı?
  2. 10 Yılımı Sgk Çaldı (İş Kazası Geçirenlerin Dikkatine)

    Teşekkürler. Hoşbuldum
  3. 10 Yılımı Sgk Çaldı (İş Kazası Geçirenlerin Dikkatine)

    İnanın yazık oldu geçen günlerimize. Bir an önce sgk kurumunuzdaki maluliyet bölümüne gderek dosyanızı çıkarın ve inceleyin. İş imkanı bu ara bayağı fazlalaştıu. Ama önce tedbir olarak dosyanızı inceletmenizi öneririm. Not: ne kadar yüksekten prim yatarsa o kadar yüksekten emekli oluyorsunuz bilginize.
  4. Merhaba Öncelikle bilmeyenler için şunu belirteyim. 10 sene önce iş kazası geçirip felç kalmam sebebiyle emekli edildim. Aynı zamanda kazadan önce eğer 1800 gün çalışmışlığım olsaymış 2 maaş alacakmışım bilgiside verildi. Yıllar geçip engelli olarak yaşamaya alıştıktan sonra önüme evde iş imkanları çıktı. SGK yetkilileri bana çalışırsam emekli maaşımın kesileceğğini soylediler. Bende bazen evde iş yaptım fakat sigortasız çalışmayı tercih ettim.Çünkü maaşım kesilince tekrar bağlanmayacağınıda söylediler. Yinede araştırma için ayrı mali müşavirlere danıştım onlarda aynısnı söyledi. Bu şekilde sürüp gitti. Geçen hafta internette engelliler.biz forumunda Antalyadan Ramazan Kurt adlı bir kişi bana bu konuda yanlış bilgiye sahip olduğumu söyledi. Beni hem aradı hemde internetten durumu anlattı. Saatlerce yaşanan durumu anlattı. Kendiside aynı dertten muzdarip, yılları boşa gitmiş. Bana söylediklerini onada zamanında söylemişler. Aslında kanunda durum şöyle imiş; Biz aslında malulen emekli değilmişiz. Biz iş göremezlik geliri alıyormuşuz. Sonradan çalışmak isteyenlerin, 1800 iş günü doldurupda işgöremezlik gelirinin haricinde birde malulen emekli parası alanların "maluliyet emeklisi" kesiliyormuş. İş göremezlik geliri sabit kalıyormuş . Ben bunları hayretle dinlerken birde bana sonradan da çalışıp 1800 günü (5 yıl) doldurup malulen emekli maaşıda hak kazanacağımı, bu sayede çift maaş alacağımı duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ama yinede çelişki içindeydim. SGK nın maddelerini yolladı 5510 - 25,26,27. maddelerini okuttu. Bu bilgileri edindikten sonra hemen ertesi gün SGK ya gittim. Ordan oraya, o şubeden bu şubeye İstanbulu dolaştım. Bilirsiniz kör topal tekerlekli sandalyede dinlemezler dolaştırırlar. Net bilgi bulamadım. En sonunda kendimi Dosyamın orda olduğunu öğrendiğim Unkapanındaki maluliyet servisinde buldum. Oradaki çalışanlar ve şef çok yardımcı oldular. Durumu izah ettiler. Ben gerçektende işgöremezlik maaşı alıyormuşum. Bu bigi hatasına çok fazla rastladıklarını söylediler. Çalışırsam maaşım kesilemezmiş, aksine ek olarak 1800 günü doldurduğumda malulen emekli maaşına hak kazanacak ve çift maaş alacakmışım. Fakat dilekçe yollayarak "ben iş günümü doldurdum beni emekli edin" demeniz şartıyla (hak verilmez alınır gerçeği) İnanın neredeyse sinirimden ağlayacaktım. 10 yılım boşa gitmişti. Bilindiği üzere eskiden isteğe bağlı sigorta vardı ve iş bulamasam dahi prim yatırarak 5 senede ikinci emekliliğe hak kazabilirdim. Zararın neresinden dönersek kardır diye kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Nasreddin hocanın fıkrası gibi oldu. Bana eşekten düşen birini getirin!. Beni bilgilendiren Ramazan Kurt adlı arkadaşa tekrardan çok teşekkür ederim. Gece gündüz proje çalışması yaparken bana vakit ayırıp bilgilendirdiği için... Bu yazıyı iş kazası geçiren tüm dostlarınıza iletin ki bilmeyenlere kaynak olsun. Sevgiler Gokhan Ayık ayikgokhan@yahoo.com
  5. Kök Hücre Seminerinden Ayrıntılar

    Umarım dünyadaki kök hücre deneyleri yakın zamanda netliğe kavuşur. Çünkü bu ülkede yaşam gerçekten zor engelliler için. Ayrıca bilgi için teşekkürler.