k@lpsizim_85

Üye
  • İçerik sayısı

    4.342
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    17

İletiler bölümüne k@lpsizim_85 kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. Merhaba Hoşgeldin aramıza nayimurat geçmiş olsun.Bende 16 seneden beri omurilik tümöru nedeniyle omurilik felçlisiyim L2-3 seviyesinde olmasına senin adına sevindim en azından seviyesi düşük , ama yukarıda arkadaslarımında dediği gibi tümörun cinsi huyu sinirlerin neresinde oldugu ne kadar cok sinire baskı yapıp yapmadığı yani omurilikdeki durumu cok önemli ve sadece kartalda yok artık hemen hemen her yerde omurilik üzerine doktorlar var ama Canby arkadasımızda dediği gibi doktorun tecrübesi işinin ehlisini bulmanız gerekmektedir Eğer doktorları arastırmak isterseniz bende size bir doktor tavsiyesinde bulunayım Prof. Dr. Ziya Akar bu dal üzerinde tecrübeli ve kendisini geliştirmiş bir doktordur arastırmanızı tavsiye ederim.. Allah yardımcınız olsun...


  2. ÜZERLERİNE KAYITLI ARAÇ OLAN ENGELLİLERİN MUHTAÇLIK MAAŞLARI KESİLDİ!

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), engellilerin kurumdan 3 ayda bir aldıkları muhtaçlık yardımını, üzerlerine engelli aracı bulunduğu gerekçesiyle kesti.

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), engellilerin kurumdan 3 ayda bir aldıkları muhtaçlık yardımını, üzerlerine engelli aracı bulunduğu gerekçesiyle kesti. Kurum, ödenen maaşları engellilerden yasal faiziyle geri istedi. Maaşların kesilmesi ve ödenen maaşların geri istenmesi engellileri ve ailelerini şok etti.

    SGK Pirimsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü Sosyal Yardımlar Daire Başkanlığı, 18 yaşından büyük özürlüler ve kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşını tamamlamamış özürlü yakını bulunan kişilere 3 ayda bir 954 lira muhtaçlık yardımı yapıyor. Kurum, yapılan inceleme sonucunda üzerlerine engelli aracı bulunan engellilerin maaşlarını, muhtaçlık devam etmediği gerekçesiyle kesti. Engellilere yersiz ödenen maaşlarda yasal faizi ile geri istendi.

    Sakarya'nın Erenler ilçesinde yaşayan ve 2001 yılından bu yana kurumdan muhtaçlık yardımı alan bedensel engelli Ramazan Kaya, maaşının üzerine engelli aracı olduğu gerekçesiyle kesildiğini söyledi. Yeşil kartlı olduğunu ve hiç bir gelirinin olmadığını kaydeden Kaya; "SGK, bana bir yazı göndererek maaşımın kesildiğini bildirdi. Bizde Kaymakamlık'taki Mal Müdürlüğü'ne gittik. Maaşımın üzerime engelli aracı olması nedeniyle kesildiğini söylediler." dedi.

    Aracını gündelik yaşamda ve sağlık hizmetlerine ulaşmada kullandığını anlatan Kaya, şöyle konuştu: "Ben engelli aracımı ulaşım amaçlı kullanıyorum. Ulaşabilirlik ve erişebilirlik hakkım elimden alınıyor. Araç olmasa hastaneye nasıl gideceğim? Sosyal hayata nasıl katılacağım? Bu yapılan haksızlık."

    Engellinin babası Yaşar Kaya ise engelli aracını çocuğunun ihtiyacı için aldıklarını belirtti. Emekli maaşıyla bankadan kredi çekerek aracı aldıklarını ifade eden 3 çocuk babası Kaya; "Aracı ikinci el olarak 10 bin liraya aldım. Aracı alırken devletten yardım almadım. Araç ikinci el olduğu için vergi muafiyetinden yararlanmadım. Aracın taksiti bitmeden çocuğumuza ödenen muhtaçlık maaşı kesildi. Yersiz ödenen 974 lirayı da geri istedi. Maaşım krediye kesiliyor. Zor duruma düştük. Onun ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağız?" ifadesini kullandı.

    Yüzde 90 engelli raporu bulunan felçli Fikriye Yılmaz'a bakımını yapan kardeşi Zeki Yılmaz da ablasına ödenen muhtaçlık maaşının üzerine araç olduğu gerekçesiyle kesildiğini söyledi. Aracı ablasını hastaneye götürüp getirmek için kullandıklarını dile getiren Yılmaz, şunları belirtti: "Aracı 2006 yılında yurt dışından vergi muafiyeti ile 17 bin liraya satın aldık. Aracı ablamı taşımak için aldık. SGK, araç olduğu gerekçesiyle muhtaçlık maaşını kesti. Yersiz ödeme yapıldığı için 974 lirayı bizden geri istiyor."

    Adapazarı Sakatlar Derneği Başkanı Sadettin Yılmaz, engellilerin üzerlerine araç olduğu gerekçesiyle maaşları kesilmesinin haksız bir uygulama olduğunu söyledi.

    Uygulamayla Türkiye genelindeki çok sayıda engellinin mağdur olacağını ve evinden dışarı çıkamayacağını bildiren Yılmaz; "Bu haksız uygulamanın durdurulmasını istiyoruz. Gerekirse olayı yargıya taşıyarak haklarımızı arayacağız." açıklamasında bulundu


  3. İlk defa duydun bende bu tarz olayı peki servis aracın test sürüsünde oldunu kanıtlayan bir yazı vs sunmamısmı trafik polisine yada bunun yasalca bir yönemi yokmuymus öyle canı istedi gibimi test sürüsüne cıkartıyolar bence bu nu biraz daha arastırın serviste butun suc aracı cıkarırken test sürüşüne elinde bir belgesi olmalı. bence sizde aracın serviste oldunu kanıtlayıp bu olayı sizin dısınızda geliştini belirtin ve araca kesilen cezayıda servise ödetin.. bizlerle paylastınız için tşkler bu konuda dikatlı olup servisi uyarmamız gerek demekki.


  4. Medyanın toplum üzerindeki etkileri tartışılmaz diye düşünüyorum.

    Ama haber alma aracı olarak başlayan medya,günümüzde araç olarak kullanılmakta.;

    Peki sizce yapılan yardım programları reklamları ne kadar doğru engellilerin engellerini açmakta faydalımı yoksa engelliliğimize daha çok mu engel oluyor?


  5. Ahmet arkadasım gibi benimde yazım var bu konuda bana görede basarız..suanda kendi derneğimizi kurma asamasında oldumuz için cok yorum yapmak istemiyorum .Bir derneğin amacı bagıs dagıtmak olmamalı önce insanlrın egitimini guclendirmeli haklarıyla ilgili bilgiler vermeli ve sorunları bir üst mercilere tasımız olmalı.engelinin hakkını hukukunu savunmalı.


  6. kendiniz derken kastınız işlemleri benim yaptığımı soruyorsanız EVET bu seferde medikal fark felan birşeyler dedi sizin medikaller nasıl çalışıyor zammı gedi bilgisi olan varsa son hali ile yani 01/12/2010 ......31/01/2011 tarihleri arsında alan ve yazdıran varmı

    Evet rapor vs işlemlerini biz mesela hastalarımızın raporlarını çıkartıyoruz uzaktaysa bile 2-3 evrağını isteyip raporunu çıkartıyoruz recete günü geldimi recetesini yazdırıp malzemesini yolluyoruz nerde olursa olsun ne bir zam ne de ikametgah kargo parası falan almıyoruz hastalarımızdan.

    Ben hem bu işte calıstım için biliyorum hem bir kullanıcı olarak biliyorum.Benim malzemelerim geldi hiç bir sorunda yasamadım.360 tane sondam 240 bez 10 sonda torbası aldım.


  7. Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği ve Engelsiz Hayat Merkezi işbirliğinde Engelli ve Engelli aileleri için bilgilendirme konferanslarımız devam etmektedir.

    "ENGELSİZ DAHA ÖZGÜR YARINLARA " Konferanslarımızın 3.sü İstanbul-Üsküdar Altunizade Kültür Merkezinde yapılacaktır.

    Yer ; Altunizade Kültür Merkezi

    Tarih : 8 Şubat 2011

    Saat :12.30 – 16.30 arasında

    Konuşmacı;

    Adem KUYUMCU

    Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı - Engelsiz Hayat Sistemi Kurucusu

    Konferanslarımızda Engelliler ve aileleri aşağıdaki konu başlıklarında detaylı bilgi almaktadır;

    Genel konular ;

    *Engellilerin eşit yaşayabilmelerini sağlayan kanunlar uygulanıyor mu?

    *Engellilerin konutlarında yaşarken karşılaştıkları sorunların çözümü nelerdir?

    *Eğitim haklarından nasıl faydalanabilirler?

    *Bakım ücretleri ve engelli maaşları nasıl alınabilir?

    *Engelliler kanuni haklarını ne kadar kullanabiliyor?

    Engelsiz Hayat Sistemi Konuları ;

    *Engelli ailelerinin en büyük kaygısı olan ben öldükten sonra engelli çocuğuma ne olacak,ona kim bakacak, nerde yaşayacak?

    *Engellilerin en büyük kaygısı olan “ bana bakan yakınım benden önce vefat ederse ben ne olacağım? Nerde ve Nasıl hayatımı sürdüreceğim?

    *Engelliye bakan kişi vefat ettiğinde başka bir yakını bakar / bakabilir mi ?

    *Yakını vefat eden engelliler şuan nerede yaşıyorlar?

    *Engelsiz Hayat Sistemi nedir? Nasıl çalışıyor?

    *Engelsiz Hayat Sistemi engellilere neler sağlamaktadır?

    *Engelsiz hayat sistemindeki sigorta şirketi hangisidir?

    *Sistem içindeki vakıflar hangileridir? Vakıfların sorumlulukları nelerdir?

    İletişim : Engelsiz Hayat Merkezi : 0216 325 62 50

    e-post : bilgi@ehdd.org - bilgi@engelsizhayatmerkezi.com

    16732216238753380874410.jpg18064016238812380868510.jpg


  8. Körlüğün Nezaket Kuralları

    Toplumun kendisiyle barışık olmasının yolunun, toplumu oluşturan unsurlar arasındaki

    iletişim ve bu unsurların birbirlerini tanımasından geçtiği düşüncesinden hareketle,

    aşağıdaki yazıyı hazırlanmıştır

    .Benimle karşılaştığınızda bocalayıp, ne yapacağınızı bilemez bir duruma düşmeyin. Aşağıdaki hususları hatırlamanız ikimiz için de yararlı olacaktır:

    • Ben sıradan bir insanım, yanlızca görmemek gibi bir engelim var. Sesinizi yükseltmenize
      ya da bana çocukmuşum gibi davranmanıza gerek yok. Ne istediğimi yanımdaki kişiye
      sormayın -- "Kahvesine krema ister mi?" -- yerine bana sorun.
    • Bağımsız bir şekilde yürümek için uzun bir beyaz baston ya da rehber köpek
      kullanabilirim; veya kolunuza girmeyi rica edebilirim. Kararı bana bırakın, ve lütfen
      koluma sarılmayın; izin verin ben sizin kolunuza gireyim. Yükselti ve çukurları önceden
      sezebilmem için sizden bir adım geride yürümem gerekir.
    • Odada benimle birlikte kimin bulunduğunu bilmek isterim. Lütfen girdiğinizde konuşun.
      Beni başkalarıyla tanıştırın. (çocuklar dahil). Eğer çevremde kedi ya da köpek varsa, bana söyleyin.
    • Bir odanın veya kabinin veya arabanın yarım açık kapısı benim için bir tehlike oluşturur.
    • "görmek" gibi sözcükleri kullanmaktan kaçınmayın. Bu sözcükleri ben de kullanırım.Sizi gördüğüme sevindim, gibi.
    • Bana acınmasını istemem. Ama görme engelliliği yüceltircesine
      konuşmanızı da istemem. Koku alma, dokunma veya işitme
      duyularım kör olduğum için ilerlemedi. Bu duyu organlarımı sizden daha çok kullanıyorum ve, dolayısıyla, bu duyularla
      sizin aldığınızdan daha fazla bilgi alabilirim -- hepsi bu.
    • Eğer sizin misafirinizsem, bana banyoyu, lavaboyu, pencereyi ve hatta -- ışık anahtarını -- gösterin. Işığın açık olup
      olmadığını bilmek isterim.
    • Eğer çok merak ediyorsanız, sizinle görme engellilik konusunda konuşabiliriz, ama bu benim için eski bir hikaye. Benim,
      sizin olduğu gibi, bir çok farklı alana ilgim var.
    • Bir yemekte uyulması gereken kurallarla (sofra adabı) herhangibir sorunum olmaz.

    <li>Beni sadece kör bir adam/kadın olarak düşünmeyin. Ben yanlızca görme engeli olan bir kişiyim. Yasa sürücülerin, taşıdığım

    beyaz bastonu gördüklerinde, yol hakkını bana vermelerini gerektirir. Sadece görme engelliler beyaz baston taşıyabilir.

    Bugün, caddelerde yanlız başına yürüyen daha fazla görme engelliye rastlıyorsunuz. Bunun nedeni sayımızın artması değil,

    kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrenmemizdir.

    "ALINTI"


  9. evet arkadaşlar problemi zannedersem çözdük ayrıca medikalde sorun yok çünkü aynı medikalin sondasına ödeme yapıyor bez raporuna gita inkontinası yazması gerekiyormuş benim raporumda idrar inkontinası ve nörojen mesane yazıyordu altındada rektum kontrolü olmadığı için hasta günde 4 adet hasta alt bezi kullanması uygundur diyor ama kurum bunu kabul etmiyor ve idrar inkontinasının yanına gaita inkontinası yazısının yazması gerektiğini bu yüzden kurum doktorunun önceki (nörojen mesane) yazdığı için onay vermediğini söylediler ve son halini yaptım ve kuruma verdik 10-15 gün sonra soracam sonucu bekliyorum

    Sorun evrakta yani raportaymıs evet bez kullanıyosanız kesınlıkle raporunuzda gaita inkontinası yazmalı.. Hadi gözunuz aydın. Raporları nızı kendınızmı cıkartıyosunuz?


  10. yav iyide kardeşler ben ilk defa almıyorumki memur değişince işler aksadı 2010 mart dahil sonda reçetelerim ödendi fakat bezleri ödemediler ne zaman sorsam ankaraya onaya gitti diyorlar tekrar aradığımda red geldi tekrar gönderecez diyorlar böyle 2010 u yedik geçen haftada üste yazdığım mesajı cevap olarak aldım tabiiki bende araştırmadayım lakin bilginiz olsun paylaşalım diye yazdım anladığım kadarıyla ubb tescilli ürünlere ödeme yapacakmış yeni yılda yürürlüğe giren yasa ile en son bildiğim bu fakat ne hikmetse benim 2010 duruyor kim bu ankaradaki onay veren (......)doktor anlamadımki neyse cevap yazma ve açıklama yapayım dedim yukarıda bir arkadaş o memurun adını istemiş verecektim fakat malümünüz tc deişler yalvarma yakarma yalamalıkla ilerliyor o nedenle sustum eğer zıtlaşırsak size yazacam adını tel nosunu bile

    Sizin bu işlemlerinizle medikalcimi ilgileniyor evet bildiğim kadarıyla sgk ödeme yapmıyor ama evraklari eksik olan medikal sirketlerine bunlarda olayı size yansıtıyorlar.Ben bu işlerle ugrastım için sormustum. Bakın 2 aylık 360 adet kendinden jelli sondanızı 240 adet bezinizi 10 adet idrar torbasını veriyor sgk.Tabiki raporunuz ve evraklarınız sgk tam olarak verilmeli.


  11. Kocaeli'ndeki sosyal hizmetler görevlileri aralık ayında zihinsel engellileri konuşmak için toplandı. Kadın üyeler insanlık dışı şu öneride bulundu...Türkiye bir yandan muassır medeniyet seviyesine erişmeye çalışıyor bir yandan da "engelli fikirlerle" mücadele ediyor. Aile içi şiddet, tecavüz ve tacize çözüm bulunmaya çalışırken akıllara durgunluk veren öneriler de geliyor. İşte bunun son örneği Kocaeli'nde yaşandı Toplantıya üye Diş Hekimi Sevil Çağlar'ın yaptığı öneri damgasını vurdu. Tecavüze uğrayan zihinsel engelli kızların durumunu masaya yatıran kadın doktor, "Zihinsel engelli kızlarımız tecavüze uğrayıp, hamile kalıyor. O çocuk doğsa bile bakma güçleri yok. Dünyada bu konuda kısırlaştırma tartışmaları var. Üniversitelerde kurulacak etik kurullar kısırlaştırma konusunu ele almalı" dedi. Çağlar'ın bu görüşüne yine bir kadın olan Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sevim Gökalp ise "Zihinsel engelli bir kız doğuracağı çocuğun sorumluluğunu alamaz. Kısırlaştırma kararı etik kurullarınca alınabilir" diye destek verdi. Avukat Serpil Özok ise "Zihinsel engelli bir kızın evlilik yapmasına izin varken, kısırlaştırılması konusunda izin olmaması çelişkili bir durum" dedi. Vali Topaca ise konunun hukuki boyutunun incelenmesini istedi.

    Sizce zihinsel engelli kızların kısırlaştırılmasını doğru buluyor musunuz? Nedenleriyle yazarmısınız?

    This post has been promoted to an article


  12. Hemen hemen bütün sorunları söylemişsiniz arkadaslar sanırım hepimizin baslıca sorunları mimar ulasım vs.. Aslında bizler engelli değiliz engeleniyoruz..

    Çözüm çözümlere gelince ben hep biraysel çözdüm.

    Evimin önune park eden giriş çıkısımı engeleyen bir asagı sokağımızda oturan kişiyi uyarmamızlara ragmen aracını koymasından dolayı oturdum ilçenin fem işleri müdürlüğüne gidip eimin önüne direkler ve engelli alanı park yasaktır işaretleri çizdirdim.devlet dairesi vs gibi yerlerde genelde asansör bozuk yalanıyla karsılasırım yetkili lere ulasana o asansörü actırına kadar gitcem yere gitmem.

    En son sınava gittiğim de sınıfı üst katlarda vermişlerdi. Okul müdürü belirtseydiniz altkatlardan sınıf acardım dedi. Bende engelli oldumuzu bi tabeleye yazıp boynumuzamı asalım , yapılan tum sistemsel işlemerde engelli oldumuzu belirtmişiz bırakın belirtmeyi derecesine kadar yazmıs kullandımız cihazlari bile belirtmişiz bu bizim sucumuz mu ben gereken yerde gereken zamanda engellimi belirtim bütün evraklarımda da engelli oldumu belirten yazı vs var bana düsen görevimi ben yapmısım çıkmam o yukarıya dedim ve alt katta engellilere sınıf actılar.

    Sorunlar karsısında susmamayı öğrendım artık , elimden geldikce haklarımı kanunlar cercevesinde oruyor ve uygulatıyorum.. Tabiki bu kesin çözüm değil bireysel olunca anlik çözdürebiliyosun ama toplu halde çözüme ugrayacak sorunlar bunlar..

    Bunlar baslıca olanları birde aileyle etrafla olan sorunlar var ben cok yasamadım ama duydugum çok olmustur.Ailenin evden cıkartmadı etrafın engelli diye kötü bakıs acısı olan sorunlar da var.


  13. arkadaşlar bugün sgk tel. aradım 2010 yılı bez faturalarımı ödemediği için fakat aldığım cevap daha korkutucuydu görevli yeni düzenleme ile bir hastanın hem bez hemde sondasını karşılamıyor diye bir cevap aldım

    Merhaba mur37 bu bilgiyi hangi sgkdan aldınız neye dayanarak söylüyorlar bunu bu bilgiyi aldiniz sgk nın numarasını ve ismini veririrseniz sevinirim.


  14. İl Sosyal Hizmetler Kurulu’nun dünkü toplantısında engellilerin sorunları masaya yatırıldı ve tecavüz vakalarının sona erdirilmesi noktasında gereken çalışmaların yapılması kararı alındı. Diş Hekimi Sevil Çağlar’ın engellilerin kısırlaştırılması önerisi dikkat çekti.

    İl Sosyal Hizmet Kurulu’nun 6 ayda bir yapılan toplantısı dün Valilik 100. Yıl Salonu’nda, Vali Ercan Topaca yönetiminde gerçekleşti. Vali Topaca toplantıya ilk kez başkanlık yaptı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Gökalp, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hamdi Kadıoğlu, Defterdar Süleyman Dal, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, İl Bayındırlık Müdürü Burhan Eres, KOTO Başkanı İbrahim Keleş, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Genel Sekreteri Ercan Ertoptamış, İl Tarım Müdür Yardımcısı Mustafa Demirtaş, Dr. Şefik Postalcıoğlu, Dr. Ömer Erdal, Dr. Turgay Aslan, Diş Hekimi Sevim Çağlar, Av. Serpil Özok, İş Adamı Alparslan Seymen, iş adamı Mustafa Pehlivan ve iş adamı İbrahim Aracı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Topaca “Sosyal hizmetler konusunda Türkiye ortalamasının üzerinde bulunuyoruz. İnsanların gelecek kaygısı duymaması gerekiyor. Kimsesiz çocuklar için gereken güvence devlet tarafından sağlanmaktadır. Yaşlılarımız için gereken imkanlar sağlanmıştır” dedi.

    ÇAĞRI MERKEZİ

    Kadıoğlu tarafından çalışmalar hakkında katılımcılara sunum yapıldı. Ardından görüş ve öneriler alındı. Gökalp, “Sosyal Hizmetler Yüksel Okulu hizmete açıldı. Güzel bir ekip kuruldu. Sosyal hizmetler uzmanı yetiştirilmektedir. Çocuk Koruma Merkezi kuruldu Yabancı dil eğitimleri veriliyor” diye konuştu. Dr.Şefik Postalcıoğlu, “Ülkemizde yüzde 40 oranı ile engelli olunabiliyor. Yüzde 39 kabul edilmiyor. Yüzde 15 ile gençler işsiz kalmaktadır. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Engelliler için gereken düzenlemenin yapılması lazım” şeklinde konuştu. Zeytinoğlu ise, “Engellilerin belirlenmesi 2 yıl önce gündeme gelmiştir. Bizimköy Vakfı için bu durum önemlidir. Ayrıca Bizimköy Çağrı Merkezi kurmayı planlıyoruz. 50 kişi istihdam edilecektir. Bunun içinde ALO 183’e talibiz. Bununla ilgili gereken başvuruları yapmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

    KISIRLAŞTIRMA

    Diş Hekimi Sevil Çağlar, “Engelli kadınlara yönelik olarak tecavüz vakaları yaşanmaktadır. Bunların önüne geçilemiyor. Bunun için engelli kadın veya erkeklerin kısırlaştırılması uygun olacaktır. Engelli kadın hamile kaldığında dünyaya yine engelli bir çocuk getirmektedir. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor” derken, Gökalp, “Etik kurulu bu durumu tartışmaktadır. Bazı ülkelerde bu uygulama yapılmaktadır” ifadesini kullandı. Konuya değinen Vali Topaca “Gereken araştırma yapılması sonrasında genel merkeze düşüncemiz bildirilmelidir. Hukuken cezasının ağırlaşması gerekiyor. Bu yönde de araştırma yapılmalıdır. Diğer konularla ilgili kurul tavsiyeleri olarak gereken araştırma yapıldıktan sonra genel merkeze bildirilecektir” dedi. Konun hukuki boyutunu araştırmak üzere Av. Özok görevlendirildi. Serkan BORLAK