elif74elif

Üye
  • İçerik sayısı

    11
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Kendi Halinde

elif74elif Hakkında

  • Derece
    Forum Yenisi
  1. Merhaba arkadaşlar,doktor hatası sonucu omur ilik felci oldum çok şükür fazla becerikli değilmiş de omurilik tam kesi değil.Sağ bacağımı t8 seviyesine kadar hissetmiyorum sol bacakta da motor kaybı var,bastonla yürüyorum.Tabii dava açtık 2 yıl oldu uğraşıyoruz benim gibi dava açan var mı acaba aranızda ve ne aşamada?Paylaşırsanız çok sevinirim.
  2. Türkiye'de Yapılan Kök Hücre İle İlgili Son Gelişmeler

    sayın tartarus,arkadaşınızın özel fizik tedavi almasına gerek yok devlet hastaneleri mevcut bu konuda.Ankaradaysanız Ankara üniversitesi Fizik tedavi hastanesine gidebilirsiniz veya belediyelerin bu konuda çalışmaları var her neredeyseniz o bölgenin belediye hizmetlerini öğrenin.Özel tedavi almak kolay değil seansı en iyisinden 130tl filan.Onun dışında arkadaşınıza bakan kişiye bakım ücreti vs...alabiliyorsunuz.Sitedeki diğer olanakları incelerseniz eminim fayda görürsünüz.Çok geçmiş olsun.
  3. Önceleri her konuda yetersiz olduğumu, onun sağlıklı bir eşi hakettiğini düşünüyordum.Kendimi çirkin,çocuğuna bakamayan hep birilerine muhtaç biri gibi görüyordum.Şimdi daha farklı şeyler düşünüyorum ama bu sefer de yapamadığım şeyleri benden istemesinden bıktım.Ben sızlanmadıkça her işi kotarmaya çalıştıkça o an için harcadığım eforun ne olduğunu bilmeden -bak yapabiliyormuşsun dimi lere başladı.Bir gün diyorum sadece bir gün bütün ağrılarım ve engelime o sahip olsa beni anlayacak belki ama( Allah vermesin tabii)hımm...acaba bacağını mı kırsam:))bu seferde o kadar işin içinde onun ihtiyaçlarını halletmek gerekecek ben vazgeçtim bu fikirden...
  4. Brown sequard sendromu

    Selam,aranızda brown sequard sendromu olan var mı?
  5. Senol arkadaş en doğrusunu yapıyor kanımca.Bana kızmayın ama ne olur onları da anlamaya çalışın,yaşam alanları ellerinden alınmış sürekli itilip kakılarak açlık ve korku içinde yaşıyorlar.Soğukta üşüyorlar sıcakta susuz kalıyorlar.Kimse sırf canı var diye ilgilenip sahip çıkmıyor.Adı üstünde hayvan,yaptığı şeyin bilincinde olsaydı başka bir isim alırdı.Bizi kimse anlamıyor ihtiyaçlarımızın ne olduğuna önem vermiyorlar,hayvanlar da bizimle aynı durumdalar.Zor bir durum sizin yaşadığınız ama grup olmadıkları takdirde korktuğunuzu farkettirmeden iletişim kumaya çalışabilirsiniz.Grup tehlikeli oluyor özellikle çiftleşme dönemlerinde işte oz aman gaz,şok aleti Allah ne verdiyse artık, tabii öldürmemek dışında...
  6. evet her iki taraf için de çok zor ama benim başıma gelen onun başına gelseydi...ne bileyim ben daha farklı davranırdım diye düşünüyorum.Engelli bir insanı anlamak çok zor empati kurulacak bir durum yok ancak başına gelen bilir.Üff valla çok zor sanırım bir aile danışmanına falan gitmek lazım belki faydası olur.
  7. Erkeklerin terketmesini bir nebze daha normal buluyorum tabii farklı davranıp kendini eşine adayan erkekleri tenzih ederim.Allah korkusu muhakkak gerekli ama insan sadece sevildiği için destek görmek istiyor yani korkudan değil isteyerek.Belki terk etse daha iyi olur diye düşünmüyor değilim zira bazen katlanılmaz hal alıyor.
  8. Merhaba arkadaşlar,ben sonradan engelli oldum ve eşimle sürekli problem yaşıyorum.Kısmen yürüyebiliyorum(bastonla)fakat sürekli ağrılarım var ilaç kullanıyorum ve eskisi gibi değilim fakat o hala bunu kabullenemiyor ve sürekli problem yaşıyoruz.Aranızda bunları yaşayan varmı?Çözümleyebildiniz mi?ve nasıl?
  9. [Soru]Nöropatik Ağrılar.

    Merhaba bugün bir dr.ile görüştüm radyo dalgaları ile tedavi yönteminden bahsetti,özellikle omurilik yaralanmaları için uygulanan bir yöntemmiş.Katatel ile girip yaralı sinir ruçlarına radyo dalgaları vererek ağrıyı kesiyorlarmış.Kesinlikle yakma değil dedi ve başarı oranı %80 civarındaymış.Ben bu ağrılardan çektiğim için devamlı çözüm arıyorum,düşünüp karar vereceğim ona göre tedavi edecekler.Aranızda bu tedaviyi gören var mı?
  10. [Soru]Nöropatik Ağrılar.

    selam soru sorulalı baya bir olmuş ama ben de birşeyler eklemek isterim.Aynı şekilde benim de dayanılmaz ağrılarım oluyor sürek li ilaç almam gerekiyor ilacı bırakmak istiyorum ve alternatifleri değerlendiriyorum.Bu şekilde ağrı çeken varsa artık hastanelerde ağrı merkezleri açıldı oraya gidebilirsiniz değişik yöntemkeri var ama benim için çare olmadı birde şu aralar hipnozla ağrı giderme durumları var ben iyi bir doktor bulunca deneyimleyeceğim sonuçlarını burada paylaşırım.Allah yardımcımız olsun.
  11. [Soru] Omurilik Felciyim Ve Platinim Kırıldı

    merhabalar, hareketine çok sevindim kesinlikle bu bir başlangıç ha gayret gerisi gelir inşallah.Benim bildiğim takılanlar titanyum ve ton kaldırır kemik kırılır ama onlara birşey olmaz diye biliyorum nasıl oldu da kırıldı anlamadım acaba ben yanlışmı biliyorum?bilgilendirirseniz sevinirim.