Can Sengul

SiteYöneticisi
  • İçerik sayısı

    3.187
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    44

İletiler bölümüne Can Sengul kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. 15.12.2023 Güncelleme

    Epidural Stimülasyon Cihazının tek başına bir kullanımı olmadığı anlaşıldı. Cihaz hasarlı bölgenin altına takıldığı için beyinden komut alamıyor.
    Elon Musk ın projesi olan neurolink ile beyine takılan çip, beyin komutlarını kablosuz sinyale dönüştürerek hareket sinyallerini, omurilikteki hasarlı bölgenin altına takılacak olan epidural bir cihaza iletecek böylelikle beyin ve uzuvlar arası bağlantı yeniden kurulmuş olacak.  


  2. Mayıs 2021 tarihinde yeni zamlı fiyatlar


    SUT Kodu: A10049
    Ürün/İşlem Adı: HASTA ALT BEZİ/KÜLOTLU HASTA ALT BEZİ
    Ödeme Tutarı: 1,39

     

    SUT Kodu: A10010
    Ürün/İşlem Adı: SONDA, HİDROFİLİK KENDİNDEN KAYGANLAŞTIRICILI (ÜRİNER SİSTEM SONDA, TORBA VE KATETERLERİ)
    Ödeme Tutarı: 1,93


    2 aylık 360 adet sonda için toplam ödeme 694,8₺ olmuştur. Toplam zam  miktarı 61,8₺ 

     

    sonda zammı.jpg


  3.  

    Elon Musk yine yaptı yapacağını: Maymun beyin gücüyle bilgisayar oyunu oynadı

    Ünlü girişimci Elon Musk'ın sahibi olduğu beyin-çipi geliştiren Neuralink isimli şirket bir video paylaştı. Pager isimli maymun Pong isimli oyunu ellerini kullanmadan oynadı.



    https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/elon-musk-yine-yapti-yapacagini-maymun-beyin-gucuyle-bilgisayar-oyunu-oynadi-6363639/ 


  4. Almanya'daki bir araştırmada omurilik hasarından felç olan bir fare, beyne tasarım proteini enjekte edilerek bugüne dek memelilerde onarılamaz olduğu düşünülen bir sinirsel bağın yeniden kurulması suretiyle yeniden yürütüldü.

    Reuters'in haberine göre insanlarda genellikle spor veya trafik kazalarının neden olduğu omurilik yaralanmaları felç bırakıyor, çünkü kaslar ve beyin arasında bilgi taşıyan sinir liflerinin tamamı yeniden büyüyemiyor. Ancak Almanya'nın Bochum kentindeki Ruhr Üniversitesi'nin araştırmacıları, tasarım proteini kullanarak felç olmuş farenin sinir hücrelerini uyarıp canlandırdı.

     

    Reuters'a konuşan araştırma ekibinin başındaki Dietmar Fischer, "Çalışmamızın özel yanı, proteinin kendisini üreten sinir hücrelerini uyarmak için kullanılmanın ötesinde beyin aracılığıyla daha ileri taşınması" diyerek ekledi: "Bu şekilde, nispeten küçük bir müdahaleyle, çok fazla sayıda siniri yenilenmesi için uyarıyoruz ve bu da farelerin tekrar yürüyebilmesiyle sonuçlanıyor."

    Fischer, tedavi gören felçli farelerin 2-3 hafta sonra yürüyebildiğini söyledi.

    Ruhr Üniversitesi web sitesinde yapılan açıklamaya göre tedavi, hiper-interlökin-6 adı verilen proteini üretmek için beyne genetik bilgi taşıyıcılarının enjekte edilmesini içeriyor. Fischer'in ekibi tedaviyi daha da ilerletmek üzerinde çalışıyor. "Yöntemimizin daha büyük memelilerde işe yarayıp yaramadığını görmemiz lazım. Domuzları, köpekleri ya da primatları düşünüyoruz örneğin" diyen Fischer, bunlarda işe yararsa tedavinin insanlarda güvenli olup olmadığı aşamasına geçeceklerini belirterek "Bu kesinlikle uzun yıllar alacaktır" vurgusunu yaptı.Kaynak


  5. Ayşegül1964, 39 dakika önce yazdı:

    Merhabalar,yeğenim adına yazıyorum,14 yaşında,erkek...22.ocak.2020 de 64 derece skolyozdan ameliyat oldu,yoğun bakımda uyandırıldığında göğüsten aşağısı hissetmediği farkedildi ve hemen apar topar ikinci bir ameliyatla takılan bütün vidalar söküldü?şu an sadece fizik tedavi uygulanıyor,üst bedene korse yapıldı ama bunun dışında bir şey yapılmıyor,fizik tedavi de sadece kaslara ve eklemlerin donmasını önlemek için...Omuriliğin hasar derecesi ve bundan sonra ne olacağı hakkında bilgi verilmiyor,ekteki raporu açıklayabilirseniz çok sevinirim...bu çocuğu nasıl bir hayat bekliyor,hiç mi düzelme ihtimali yok?yardım istiyorum?

    956FF075-F797-4047-AC55-02FC93AE37E4.jpeg

     

    Ayşegül hanım çok geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla ameliyat sırasında omuriliğe zarar verilmiş. Raporda da da sinyal kayıplarının olduğu yazılmış. Fakat çok detay verilmemiş. Raporunuzu durumu başka uzman bir doktora da danışmanızı tavsiye ederim. Sinyal kayıplarının kalıcı olup olmadığı belli olmadığı için kalıcı sakatlık hakkında bilgi vermek doğru olmaz.
    Ayrıca whatsaap grubumuza katılırsanız. Tecrübeli arkadaşların da bilgilerinden yararlana bilirsiniz.
    https://chat.whatsapp.com/DLiHo2c0zRaJZo0F0xKego


  6. Engelliler sıfır alacakları araçlar için KDV ve ÖTV indirimlerinden yararlana bilmektedirler. En az %40 engelli raporuna sahip iseniz şartlara uygun sıfır araç alımı yapabilirsiniz. %90 üzerinden engelli bir yakınına sahip iseniz de yine KDV ve ÖTV indirimli olarak sıfır yerli ve yabancı araç alımı yapabilirsiniz.

     Vergi avantajları ile %32 varan indirimler ile sıfır araç alacakların bu şartlara mutlaka riayet etmesi gerekmektedir. Şartlar Resmi Gazete Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebligata göre %40 engelli ve %90 olarak engelli raporuna sahipler için 2 şekilde yer almaktadır. Talep edilen bu şartlar’da ortak maddeler şunlardır.


     

    • Aracı alacak olan vatandaşın 18 yaşından büyük olması
    • Sıfır olarak araç satın alınması
    • Alınacak olan sıfır aracın en az 5 yıl boyunca satılmaması
    • Tam teşekküllü hastaneden engelli raporuna sahip olması
    • 1.6 motor üzerinde sıfır araç satın almıyor olması aranan ortak şartlardır. Engelli raporunuz ister %90 ve üzeri olsun ister ise %40 ve üzeri olsun bu ortak şartlara uygun biri olmanız ve alım sağlamanız gerekmektedir.

    %40 Engelli Araç Alım Şartları Nedir?

     

    Yukarıda ana şartlar‘da belirtmiş olduğumuz gibi ÖTV ve KDV indirimden yararlanarak indirimli araç alacak engelliler de aranan şartlar 2 kısıma ayrılmaktadır. Bunlar tamamen engelli vatandaşın engelli raporundaki orana göre belirlenmektedir. Şayet en az %40 ve en fazla da %89 oranında bir engelli raporuna sahip iseniz biraz önce belirmiş olduğumuz ana engelli alım şartları 2020 da yer alan maddeler şu şartları da eklemeniz gerekmekte siniz.

    • Sıfır alınacak olan aracın mutlaka engelli vatandaşın üzerine yapılması
    • Engelli sürücünün H sürücü belgesine sahip olması. ( Ehliyetinde özel tertibatlı engelli aracı kullana bilir ibaresinin yer alması )
    • Engelli aracının engelli vatandaşın engelli durumuna göre özel olarak dizayn edilmesi
    • Kesinlik ile özel olarak tertibat edilmiş olan engelli aracın başka bir kişiye sürmek amaçlı olarak dahi vermemesi
    • Gerekmektedir. %40 ile %89 arasında engelli olan vatandaşlar için engelli ÖTV %26.3 uygulanır iken KDV ise %15.24 olarak uygulanmaktadır.

     

    • %90 Üzeri Engelli Sıfır Araç Alma Şartları Nedir?

     

    %90 ve üzerin engelli için şartlar biraz daha farklıdır. Bu arada şayet %90 ve üzeri engelli bir yakına sahip iseniz sıfır araç alırken bu alınacak olan aracı kendi üzerinize alabilirsiniz. İster anneniz isterse babanız yada herhangi bir 3 kuşak akrabanız olsun bu imkanlardan yararlana bilirsiniz. Kanun sizi engelli yakını şoförü olarak tanıyacağı için hem ÖTV hemde KDV indirimden yararlanarak sıfır araç satın alabilirsiniz. Üstelik %90 ve üzeri için ÖTV indirimi çok ama çok daha fazladır. Buna göre %90 yada üstü bir engelli üzerinden alacağınız sıfır araç için %0 olarak ÖTV ödersiniz. KDV indirimi ise yine %40 ile 89 arası engelli raporlu ile aynı olup %15.24 civarlarındadır. Peki %90 ve üzerin engelli raporluları için şartlar nelerdir.?

    • %90 ve üzerinde engelli raporuna sahip olduğunu gösteren sağlık raporu
    • Ağır engelli teşkil ettiği için herhangi bir sürücü belgesi istenilmez.!
    • Mutlaka araç satım işlemleri sırasında aracı engelli yerine kim satın alacak ise trafik tescilde belirtilmesi
    • Aracı engelli yerine satın alacak kişinin ehliyetli olması
    • Vasi tayini istenilmektedir

     

     

     

     

    Engelli Araç Alımı Hesaplama 2020 Yılında Nasıl Yapılır?

     

    Engelli sıfır araç alımları için hesaplama işlemi aslında oldukça basittir. Yalnız bu hesaplama işlemini yaparken dikkat etmeniz gereken yine engelli raporunun oranıdır. Daha önce de belirmiş olduğum gibi %90 ve üzeri için yapılan KDV ve ÖTV indirimi %40 ile 89 arası için yapılan ile aynı değildir. Dolayısı ile sıfır araç alımı için engellilere yapılacak olan fiyat indirimi 2 kısıma ayrılmaktadır. ÖTV miktarı hesaplama yapılır iken bir de göz önünde bulundurmanız gereken aracın mutlaka 1.6 motora sahip olması gibi fiyatıdır. Türkiye’de sıfır araçlarda ÖTV hesaplama işlemi bu iki özellik göz önüne alınarak yapılmaktadır. Buna göre ÖTV oranları 1.6 motor için şu şekildedir.

     

    1.6 Motor Sıfır Araç ÖTV Oranı
    70.000 TL Kadar 30%
    70.000 TL İle 120.000 TL Arası 35%
    120.000 TL Üzeri Araçlarda 60%

     

    Bu ÖTV miktarı %90 ve üzeri için %0 olduğu için çok fazla bağlayıcı değildir. Ama %40 ile 89 arasındaki engelli için uygulan indirim %26.3 olduğu için baya bağlayıcıdır. Engelli araç KDV ve ÖTV indirimi göz önüne alır ise hesaplaması şu şekilde yapılmalıdır.

     

    %90 Üzeri için ÖTV Hesaplama
     

    • 70.000 TL araç ÖTV indirimi 21.000 TL araç 70.000 – 21.000 = 49.000 TL gelir. Buna %3 de KDV indirimi uygulanır ise 7.300 TL oradan düşer ve araç 49.000 TL – 1.470 = 47.530 TL gelecektir.

     

    • 100.000 TL bir sıfır araçta %35 ÖTV indirimi uygulanır araç 75.000 TL olur. Buna birde yine %3 de KDV indirimi uygulandı zaman bu miktar 11.250 indirim daha gelir fiyat bu kez 75.000 TL – 2.250 = 72.750 gelecektir.

     

    • 150.000 liralık bir araç için ÖTV indirimi %60 olacaktır. Buda aracın fiyatın direk ÖTV indirim sonrası 60.000 TL düşmesi anlamına gelir. Buna yine KDV indirimi %3 de eklenir ise bu kez fiyatı 58.200 TL gelecektir.

     

     

    %40 ile %89 Arası Engelli Araç Hesaplama

    Bu oranlar için uygulanan ÖTV indirimi sabit %26.3 olmaktadır. Yani aracın fiyatı 50.000 TL de olsa 100.000 TL de olsa bu ÖTV indirimi ile yine KDV indirimi uygulanmaktadır. Hesaplama işlemi ise şu şekilde yapılır.

     

    • 100.000 TL araç ÖTV indirimi ile 73.700 TL olacaktır. KDV indirimi olarak %15 uygulanarak normalde %18 den 3 puan daha az olacağı için araç bu kez 71.489 olacaktır.
    • 150.000 TL araç ÖTV indirimi ile 111.000 TL olacaktır. KDV indirimi sonrasında ise fiyatı 107.700 olacaktır.

  7. 30.01.2020 Güncelleme: Ercan bey İzmir de özel bir hastanede ile çalışmaya başladı. Muayene ücreti 500tl olup, Sadece Şok tedavisi için 40-50bin tl ücret istemekte. Haberlere çıktığında 3 hastaya cihaz takılmıştı. Onlarda gelişme olmadı. Yeni Cihaz hiç kimseye takılmadı. Sadece şok tedavisi uygulanıyor. Onun da çok faydasını gören duymadık. 

    30.01.2020 Güncelleme: Cihaz takılan Türkiye'ye dönen Sibel arkadaşımızda kayda değer gelişme olmadı. Sponsorları da desteği kestiği için fizik tedavi de göremiyor. Muhtemelen gerileme de olabilir. 


  8. Ocak 2020 yılı için Asgari Ücretin net 2324₺ olarak açıklanması ile birlikte, evde bakım maaşı kriteri olan hanede yaşayan kişi başına  düşen gelir de yükseldi.

     

    Buna göre ;

    2324₺ - 220,73₺ agi = 2103,27₺ / 3 = 701,09₺ X 2 = 1402,18₺

     

    01.01.2020 - 31.12.2021 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 1402,18 TL olmuştur. 


  9. Merhaba arkadaşlar,  

    Yıllardır zamlanmayan sonda ve hasta alt bezi fiyatları sonunda zamlandı. 4 Eylül 2019 itibari ile sgk sut'da yayınlandı. 

    Zam için çok yaptığımız imza kampanyalarına, bimer'e ve Cimer'e dilekçe kampanyalarımıza katılan herkese çok teşekkür ederiz. 
    Bizim haricimizde farkı kampanyalar ve kamuoyu oluşturan herkese de teşekkür ederiz.

    Zam fiyatları ise %27 oranında yapılarak adet fiyatı: 1,35 ₺ 'den 1,76₺ olmuştur. 2 Aylık 360 adet ödemesi de 633₺ olmuştur.

     
    Artık Medikal firmalara sonda için fark vermeyeceksiniz. 


    Hasta alt bezi fiyatı ise, 1,06₺ den 1,26₺ olmuştur. Bu fiyat çok yetersiz olmuş. 

    Screenshot_4.png


    Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

     

    Tüm ekleri indirmenize gerek yok. Omurilik Felçlerini ilgilendiren zamlar Ekte ekliyorum. 2. ekde ise baklofen gibi ilaçların zamları var. 

     

     

    EK-3 (3C4).xlsx  Medikal sarf malzeme zamları

     

    EK-22-23-24 (EK-4 A-B-C) İlaç Zamları.xlsx

     


    Not: Şuan medula sistemde zam görünmüyor. Bir kaç güne güncellenir. O zamana kadar reçete yazdırmazsanız sizin için iyi olur.

    Bugun çıkan zam haber:

    Alıntı


    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Resmi Gazete’de yayımlanan Yeni Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile tıbbi cihaz ve malzeme fiyatlarının yeniden belirlendiğini, 1663 tıbbi cihaz ve malzeme fiyatında 731 milyon lira iyileştirme sağlandığını duyurdu. 

    Bakan Selçuk, vatandaşlarımızın Genel Sağlık Sigortası hizmetlerinden etkin faydalanabilmeleri için “Değişen piyasa koşulları nedeniyle vatandaşlarımızın ihtiyacı olan tıbbi cihaz, malzeme ve ilaçlarda fiyat güncellemesine gittik. Sosyal Güvenlik Kurumu’muz tarafından geri ödenen fiyatları artırarak vatandaşlarımızın sağlık hizmeta kaldığı fark ücretleri birçok ürün için ortadan kalkmış olduğunu, kullanan hastaların tercihine göre farklı özelliklere sahip bir kısım üründe de fark ücreti asgari seviyeye indiğini ekledi.

     

     

    İmza Kampanyamız: http://chng.it/VrY97XDx 


     

     


  10. Evde tek başına yaşayan engelliler bakım aylığından yararlana bilir mi? 

    Komşum bakıcı olabilir mi? 

    Kimsesi olmayan nasıl bakım aylığı alabilir? 

     

    Evet, bu koşullarda  bakım aylığı alabilirsiniz. Fakat vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. İnsan onurunuz da dahil! 

     

     

    İlk şart eve giren gelir toplamı, kişi başına bölünüp 1705,06₺ yi geçmez ise ilk aşamayı geçtiğiniz.

    (Kira getirisi ve her türlü gelir dahil edilmeli)
     

    Alıntı

    Gelir hesabı şöyle yapılıyor:

    Net asgari ücret 2.825,90 TL

    AGİ hariç ücret: 2.825,90- 268,31 = 2.557,59 TL

    AGİ Hariç ücretin 2/3'ü: 2.557,59/3 X 2 = 1.705,06 TL

    Buna göre evde bakım parası alabilmek için ailelerin toplam gelirlerinin şu rakamlardan az olması gerekir:

    *2 kişi ailede 3.410 TL

    *3 kişi ailede 5.115 TL

    *4 kişilik ailede 6.820 TL

    *5 kişilik ailede 8.525 TL


    Sonrasında raporunuzda, yeni rapor sistemine göre “tam bağımlı birey” ibaresi olması gerekiyor.

     

     

    Şimdi konu başlığı olan  "bakıcı seçimini" yazalım. Aile olduğu zaman sorun yok. Aile olmadığı zaman üçüncü derece akrabaya kadar tüm akrabaların bakıcı olabilir. Akrabalar aynı evde kalmak zorunda da değil. Evinizden 200 metre uzakta olabilir günlük 7-8 saat sizin yanınızda kalacağını beyan etmeli. 
     

    Kimseniz yok ise evde tek başınıza yaşıyorsanız. Vermemek için sizin bireyliğinizi elinizden alıyorlar. Sanki kendi ceplerinden veriyorlarmış gibi vermemek için insanlık onurunuzu elinizden alıyorlar. Şöyle ki bakıcı olarak göstereceğiniz komşunuza yada parayla tutuğunuz bakıcıya VASİLİK vermenizi istiyor.  Bu devirde kimseye güvenemez iken bakıcıya kendinizi teslim etmenizi istiyorlar. Bir de zaten 2022 aylığınız yada emekli aylığınız varsa kişi başı 1219₺ şartını da aşmamanız gerekiyor. Bir yerde çalışıyorsanız zaten alamazsınız. Asgari ücret agi dahil olunca 2ye bölünce sınırı direk aşıyor. 

    Bakıma ihtiyacı olan bireylere, gelirine bakılmaksızın "evde bakım yardımı"  adı altında bireyin kendisine aylık verilmediği sürece bu sorunlar düzelmez. 

    Evde tek yaşayacaklara kişisel önerim. İçinde rehabilitasyon bölümü, sosyal imkanlar ve özel oda olan bir bakım evine yatmanız olacaktır. Bakanlık direk bakım evine ödeme yapıyor. 

     


  11. Merhaba Arkadaşlar,

    Bildiğiniz gibi tetrapleji arkadaşların ellerinde kavrama olmadığı için itme çemberini tutamıyor. Sırf tutamıyor diye manüel sandalye kullanmayanlar var. Bu sorunun çözümü için önerileri sıralayacağım.

    1. Hiç uğraşmam derseniz, kaydırmaz çember kılıfı var. Ottobock gibi markalardan alabilirsiniz. Sıfır aktif sandalye alacaksanız onunla birlikte de alabilirsiniz. Türkiye'de fiyatları çok pahalı bunu da göz ardı etmeyin.
    Yurt dışından almak isterseniz, Aliexpress sitesinde bulamadım. Amazon ve yabancı medikal sitelerde var. 
    Amazon fiyatı 77 dolar. Linki burada Tıklayın.  

     

    2. Yine amazon.com dan 10 dolara kaydırmaz bant alabilirsiniz. 

    Videosu: 

     

     

     

    3. Üsteki bantlardan Aliexspreste de var ama kalitesi nasıldır bilmiyorum.

    4. Türkiye'de Üsteki bantlardan bulamadım ama Silikon kaydırmaz bant olarak arayabilirsiniz.

     

    5. Bantlardan daha sağlıklı olabilecek yöntem ise çemberi kaydırmaz yüzey ile kaplamak olacaktır. Kaydırmaz boya olarak aratıp bulabilirsiniz. Ama bu boyayı uygulamadan önce yüzeydeki paslanmaz kaplamanın üzerine tutup tutmayacağını denemek lazım. Eğer o yüzeye sağlıklı olmazsa kaplamacılara götürüp o yüzeyi kaldırabilirsiniz. Pürüzsüzlüğünü yok edebilirler. Aldığınız boya da kaliteli olursa çok güzel ve kullanışlı olur. 


     

    Görüşlerinizi bekliyorum. Sevgiler :) 


  12. Kök Hücre tedavisi omurilik felci için şuan başarılı değil. Rant kapısına dönmüş. 
    Omurilik felcine ilk kök hücreyi Abd'de Geron şirketi yapmıştı. Ama emriyon kök hücre çalışması yapmışlardı. O deneylerde başarılı oldu. Omurilik iyileşti fakat iyileşme durmadı tümore dönüştü. Klise de onay vermeyince emriyon kök hücre çalışmaları sonlandırıldı.Sonradan kişinin kendi kemik iliğinden alınan kök hücreler ile tedaviler denendi. Ülkemizde de yapıldı. Dünyada halen yapılıyor araştırılıyor. Ama kayda değer başarı oranı yok. Onun için uygun değil. 


  13. Sinan, 21 dakika önce yazdı:

    Bir sorum olcak annem bakım ücreti alıyor bende engelli aylığı aliyorum babam 65 yas ayligi aliyor. Şimdi annem 65 yaşını doldurdu annemde 65 yaş aylığından yararlana bilirmi.. cok karışık bir soru oldu sanki ?

    Annenizde maaş alırsa ondan sonra tüm gelirler toplanıp hane de bulunan kişi sayısına bölününce 1220tl yi geçmiyorsa bakım aylığı almaya devam eder.  Bakım aylığı ve Annenizin maaşı arasında tercih yapmanız gerekebilir. Ben olsam anne maaşını seçerdim


  14. FELÇLİLERE UMUT OLABİLECEK AMELİYAT TEKNİĞİ GELİŞTİRİLDİ

    Avustralya’da cerrahlar, felç hastalarına umut olacak buluşa imza attı. Cerrahların, felç hastasına el ve kol fonksiyonlarını geri kazandıracak bir "sinir aktarımı" ameliyat tekniği geliştirdikleri belirtildi.

    06 Temmuz 2019 Cumartesi 11:12

    Avustralyalı cerrahlar, omuriliğin üstünde çalışan kaslara bağlı sinirleri, altındaki felçli kaslara bağlayabildikleri yeni bir ameliyat tekniği geliştirdi. Felç tanısı konan hastalar, geliştirilen bu teknik sayesinde el ve kol fonksiyonlarını geri kazanabilecek.

    Tıp dergisi Lancet’de yer alan bu çalışma, araştırmacılar tarafından çok büyük bir gelişme olarak değerlendirildi. Şu ana kadar yaş ortalaması 27 olan 16 gence 59 sinir aktarımı gerçekleştirilirken, bu gençler sinir aktarımı sayesinde kollarını kaldırmak, ellerini açıp kapamak, nesneleri tutmak gibi eylemleri gerçekleştirebildiler.

    “SİNİR AKTARIMI AMELİYATI HEYECAN VERİCİ BİR YENİLİK”

    Bugüne kadar omuz eklemi fonksiyonunu yeniden yapılandırmak için tendon aktarım yöntemi kullanılıyordu. Bu yöntem, çalışan kasın felçli bölgeleri yerine oturtulmasıyla gerçekleştirilirken; sinir aktarımı yöntemi, bir sinirin alınıp birden fazla kas sağlayabilecek başka bir sinire devredilmesiyle yapılarak geleneksel yöntemlerin geliştirilmesine katkı sağladı.ntvdeki habere göre Melbourne Austin Hastanesi’nden Doktor Natasha Van Zyl, “Sinir aktarımı ameliyatının heyecan verici bir yenilik olduğuna inanıyoruz. Bu ameliyat, felçli bireylere günlük görevlerini yerine getirmek için el ve kol fonksiyonlarını yeniden kazanma imkânı sunuyor. Buna ek olarak bu kişilerin, sosyal yaşamlarında bağımsız bireyler olmasına olanak sağlıyor” dedi.

    Keşfedilen yeni yöntemin geleneksel eski yöntemlerle de birleştirildiğini söyleyen Van Zyl, sinir aktarımı daha doğal ve kesin harekete neden olurken, tendon aktarımının ise güç ve kuvvetin yenilenmesi için önemli olduğunu vurguladı


  15.  

    Ünlü girişimci Elon Musk, iki yıldan uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Neuralink’ projesini görücüye çıkardı. Doğrudan beyne yerleştirilebilen kablosuz bir cihazla teorik olarak ‘akıl okumak’ mümkün olabilecek.
     

    San Francisco'daki Kaliforniya Bilimler Akademisi'nde düzenlenen etkinlikte sahneye çıkan Elon Musk, 2017 yılında başlattığı ve kamuoyunda büyük heyecan yaratan ‘Neuralink’ projesindeki gelişmeleri paylaştı.

     

    Musk, insan ve makine zekasının ortak yaşam (simbiyoz) oluşturmasına dair hedeflerinde önemli bir aşama kaydettiklerini belirtti.

    Musk’ın açıkladığı projeye göre beyne enjekte edilen ve insan saçından daha ince iplikler, nöronların aktivitesini belirliyor. Bu kablosuz implant, beyne bir robot tarafından yerleştiriliyor. Böylece insan beyni doğrudan bilgisayarla iletişim kurabiliyor.

    Screenshot_24.png

     

     

    ‘MAYMUN BİLGİSAYARI KONTROL ETMEYİ BAŞARDI’

    Ancak cihazlar şu ana kadar sadece hayvanlar üzerinde test edildi. Farelerle deneyler yapıldığı bilinirken Musk, etkinliğin soru-cevap bölümünde Kaliforniya Üniversitesi’nden bilim insanlarıyla birlikte maymunlar üzerinde de çalışıldığını açıkladı.

    Musk, “Maymun, beyniyle bilgisayarı kontrol etmeyi başardı. Sadece bilginize” dedi.

     

     

     

     

    PARKİNSON İÇİN ÇÖZÜM SUNACAK

    “Uygarlık ölçeğinde baktığımızda bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum” diyen Elon Musk, Neuralink’in tıp alanında da çığır açacağını savundu

    Projenin Başkanı Max Hodak, doktorların ve bilim insanlarının Parkinson gibi hastalıkların tedavisi için yıllardır beyinle etkileşim halinde olan cihazlar geliştirmeye çalıştıklarına dikkat çekti.

     

    Elon Musk’ın iddiasına göre Neuralink, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı mevcut cihazlardan bin kat daha etkili elektrotlara sahip.

    İNSANLAR ÜZERİNDE DENENMESİ İÇİN ONAY BEKLENİYOR

    Neuralink projesinin baş beyin cerrahı Dr Matthew McDougall da, insanlar üzerindeki klinik çalışmalara 2020 yılında başlamak için FDA’den onay beklediklerini söyledi. İlk deneylerin omurilik felci yaşayan hastalar üzerinde olması ve dört bu hastaların beyinlerine dört adet Neuralink cihazı yerleştirilmesi bekleniyor.

    Elon Musk, Neuralink projesini ‘varoluşsal tehdit’ olarak tanımladığı yapay zekanın insan zekası karşısında üstün gelmesini önlemek amacıyla başlattığını söylüyordu.

    Yapay zekayı avantaja çevirmek istediğini belirten Musk, “Bunun oldukça iyi bir amacı var, hastalıkları tedavi etmek ve insanlığın geleceğini güvence altına almak” ifadelerini kullandı.

     

     

     

    Şirketin açılma haberi de altta;

     

    Alıntı

     

    NeuraLink: Elon Musk'ın insan beynini bilgisayara bağlamaya çalışan yeni şirketi

    Musk, ABD'de insanlar üzerinde deneylere başlayabilmek için düzenleyici kuruluşlara başvuruda bulunduğunu söylüyor.

    Musk, maymunlar üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda bilgisayarların beyin gücüyle kontrol edilmesini başardıklarını belirtti.

    NeuraLink, özellikle felçli hastalar için teknolojik çözümler geliştirmeyi hedefliyor.

    Musk ise nihai amacın "insanüstü bilinç" olduğunu vurguluyor.

    Yapay zeka ile doğal zekânın bütünleşmesi

    Musk'ın şirketinin geliştirdiği cihaz, üzerinde 3 binden fazla elektrot barındırıyor.

     

    Saç telinden daha ince olan sicimlere bağlı olan elektrotlar, 1.000 nöronun aktivitesini izleyebiliyor.

    Şirket, geliştirdikleri cihazın beynin belli bir bölgesini takibe alabildiğini vurguluyor.

    "Yapay öğrenme" kullanılarak nöron aktivite kaydı da analiz edilebiliyor ve beynin hangi bölgesine nasıl bir uyarı gönderilebileceğini de saptıyor.

    NeuraLink, beyin fonksiyonlarının nasıl bilgisayar verisine dönüştürüldüğünü ya da beyin hücrelerinin hangi yöntemlerle uyarıldığını ise açıklamış değil.

    Şirketin lansmanı sırasında konuşan Elon Musk, "Bu cihazı takanlar bir anda insanların beynini ele geçirecek değil" dedi.

    Musk ayrıca cihazı kullanacak olanların zaman içerisinde yapay zeka ile simbiyotik bir beyne sahip olacağını savundu.

    Musk daha önce yaptığı açıklamalarda yapay zekanın tehlikelerine dikkat çekmiş ve insanlığın sonunu getirecek şeyin bu teknoloji olabileceğini söylemişti.

    İnsan beyninin yapay zeka ile birlikte çalışması sonucu üstün bir zekanın oluşturulabileceğini söyleyen Musk, bir noktada insanların yapay zeka ile bütünleşebileceğini ifade etti.

     

    İnsanlar üzerinde deney

    İnsanlar üzerinde deneylerin başlayabilmesi için ABD Gıda ve İlaç Düzenleme Kurumu'nun onayı gerekiyor.

    Musk ayrıca yaklaşık 100 kişinin istihdam edildiği şirkete yeni bilim insanlarını da katmayı amaçlıyor.

    NeuraLink lansmanına katılan NASA yapay zekâ uzmanı Krittika D'Silva, "Söz edilen teknoloji oldukça heyecan verici çünkü bu alanda yapılan benzer çalışmalara kıyasla insan beynine asgari düzeyde müdahalede bulunuyor" dedi.

    D'Silva, şirketin önünde aşması gereken ciddi teknik ve etik sorunlar olduğunu vurgularken, bunun uzun yıllar alabileceğini de ifade ediyor. Ancak D'Silva'ya göre Musk'ın şirketi vadettiği başarıya ulaşabilirse Parkinson ya da epilepsi gibi hastalıklara da önemli bir tedavi geliştirilmiş olabilir.

     

    BBC.COM

     

     


  16.  

    Merhaba Arkadaşlar 
    Buraya bir ana konu oluşturup bildiklerimi yazıp, yeni edindiğim bilgiler ve haberler oldukça da güncelleyeceğim. 

     

    Tedavinin fonu wingsforlife.com vakfı tarafından karşılanıyor. Her yıl dünya da aynı gün " Koşamayanlar için Koş" etkinliği düzenleniyor. Dolayısıyla Vakıfa ve vakfa yardım eden herkese minnettarız. 


    https://www.wingsforlife.com/en/latest/all-you-need-to-know-about-stimo-3688/

     


     

    Epidural stimülasyon cihazından 3-4 tane var. Ama bazıları sadece ağrı ve benzeri sorunları gidermek için yapılmış. Tüm Cihazlar patentli ve üretici firmalar tarafından lisans verilen hastaneler kullanabiliyor. Yani her hangi bir doktor yada hastane kafasına göre alıp hastaya takamaz.

    Abd, Hindistan,Tayland ve İsviçre'de ve Turkiye'de  uygulanmaktadir.
     

    Şuan İsviçre'de 100.000€, Hindistan'da 33.500$, Tayland'da 90.000$, Türkiye'de android sistem 38.500$, İos sistem 55.000$  yapılıyor. 
    Güncelleme: Türkiye fiyatı değişti. Cihazın nereye yerleştirileceğini belirlerken kuyruk sokumundan kablo ile girilip elektrik ile sinyal veriliyormuş. Ona göre en uygun yer seçiliyormuş. Bu işlem 4000$ oldu. Ve bu işlem sırasında iyileşmeler olduğu iddia ediliyormuş. İşlem sonrası cihaz takılacaksa da 50.000$ daha ücret alınıyormuş.

    Güncelleme: Kesin olmamakla beraber fiyatın 70.000 $ olacağını yönünde duyum aldım.

    28.08.2019 Güncelleme: Farkı bir hastanede çalışabilirmiş. Fiyat yine yükselecek. 100.000 $ söz ediliyor. Kesin değil

    30.01.2020 Güncelleme: Ercan bey İzmir de özel bir hastanede ile çalışmaya başladı. Muayene ücreti 500tl olup, Sadece Şok tedavisi için 40-50bin tl ücret istemekte. Haberlere çıktığında 3 hastaya cihaz takılmıştı. Onlarda gelişme olmadı. Yeni Cihaz hiç kimseye takılmadı. Sadece şok tedavisi uygulanıyor. Onun da çok faydasını gören duymadık. 

     

    Omurilik felcinin ne zaman olduğunun ve neden olduğunun önemi yok. Önemli olan uygun olup olmamanız, tedaviye başlamadan önce emar, ekg, epikriz vb. tetkitler yapılıyor. Doktor uygun olup olmamanıza karar veriyor.
     

    Servikal seviye yani boyundan zedelenmeniz var ise "Servikal Stimülasyon" Cihazı takılıyor. Yani 2 cihaz takılmış oluyor. (cervikal cihaz ile ilgili hiç video ve makale yok sadece hindistan da yapılıyor.)

    Ameliyat için uygunluğunuzu ve cihaz nereye bağlanacağını belirlemek için kuyruk sokumundan ince kablo itilip, elektrik verilerek kontrol ediliyor. Sonrasında tam ameliyata uygunluğunuz belirleniyor.
    Ameliyat sırasında tam anestezi verilmiyor ve konuşarak yapılıyor. Doktorun da tecrübesine bağlı olarak ilk takılma da da sonuç alınabiliyor. Birkaç denemeden sonra da sonuç alınabiliyor. Bazı komplikasyonlar oluyor sökebiliyorlar. Yada tam sinyal alınamayıp sökebiliyorlar. İşin ehli olmaları gerekiyor.

    Cihaz uyumlu takıldıktan sonra doktor cihazı senkronize ediyor. Yani size bacağı kaldır diyor. Sinyali tabletinden görünce o sinyale bacak kadırma hareketini tanımlıyor. Tüm hareketler bu şekilde tanımlanıyor. Sonra cihaz sizin sinyalleri ilgili kaslara iletiyor. Stimüle ediyor. 

     

    Spatiotemporal-EES-enables-overground-wa

    Cihaz takıldıktan sonra Fizik tedavi başlıyor. Kaslarınız erimiş, yürümeyi unutmuşsunuz. Tekrardan yürümeyi öğrenme süreciniz başlıyor. Zor ve azim gerektiren bir süreç gerekiyor. Kaslarınız güçlenip sinyal iletiminde de sorun yoksa cihaza bağımlı olarak destekli yürüyebiliyorsunuz.


     

     

     

     

    Alıntı

     

    Şuan çok başarılı olan hastalar var. Mesela alttaki video da Abd'li Kelly Thomas iyi durumda. 
     

     

    wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

     

    2 yıl sonraki video röportajı ve durumu bu şekilde

     

    wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==


    Kelly Thomas, 2014 yılında trafik kazasında bir omurilik yaralanması geçirdi. C7-T1 motorunun tamamen yaralanması ile teşhis edildi, üst vücut işlevini korudu, ancak yürüyemedi. Yaralanmasından üç yıl sonra Kelly, omuriliğine cerrahi olarak yerleştirilmiş bir epidural stimülatörü vardı. Beş aylık yoğun fizik tedavi sonrasında ilk adımlarını attı. Stimülatörü uzaktan harekete geçirerek yardım alarak ayakta durabilir ve yürüyebilir. Stimülatörü günlük olarak kullanmak onun bağımsızlığını yeniden kazanmasına yardımcı oldu. Cezai adalet derecesini bitirmeyi ve hukuk fakültesine başvurmayı planlıyor. Kelly Thomas, Kessler Vakfı'nın yeni Spinal Stimülasyon Merkezi'ni vurgulayan 3 Haziran 2019 etkinliğinde, spinal stimülasyon araştırmasıyla elde ettikleri ilerlemeyi gösteren omurilik hasarı olan üç kişiden biriydi:

     

     

     

     

     

     

    Cihaz aslında henüz bir tedavi değil. Yani omuriliğinizdeki hasar yok olmuyor. Yürümek için cihaza bağımlı oluyorsunuz. Ben buna Biyo-protez diyorum. Cihazı sürekli açık tuttuğunuz zaman rahatsızlık veriyormuş. Geceleri örneğin kapatıyorsunuz. Şarjı bitince bel kemeri takıyorsunuz ve kablosuz cihaz şarj oluyor. Cihaz halen geliştiriliyor. Bu modeli son model değil. Daha çok gelişecek, mesela 2014 yılında çıkan cihaz yürüme yetisini stimüle edemiyordu. Yeni çıkan model ile yürüyebiliyorsunuz fakat tam anlamıyla değil. Örneğin ince motor hareketlerini stimüle edemiyor. Ama gelecek model de belki ince motor hareketlerini de çalıştırabilecek.


    Bunları cihazı kötülemek için yazmıyorum ama bilmenizi isterim. Henüz onaylı bir tedavi değil. Deneme aşamasında hem sonuçlanması gerekiyor hemde cihazın gelişmesi gerekiyor. Cihazın faydaları ise tam anlamıyla kopmamış ama çalışmayan sinirleri aktive ediyor. Ayrıca hasarlı bölgede az da olsa sinirlerin yeni bağlantılar kuruyormuş.

    © 2018 EPFL


    Yeni kaza geçirdiğinizde cihazın takıldığını düşünsenize, kaslar erimemiş yürümeyi unutmamışsınız. Cihaz ile direk yürüyorsunuz en iyi fizik tedaviyi yapıyorsunuz. Birde bu haberde olduğu gibi onarım yapmaya yardımcı takviyeler enjekte etseler. Mucizeler olur.

    Ayrıca Elon Musk girişimi ile yapılan neurolink çok işimize yarayacak. Direk beyinden gelen sinirleri epidural stimülasyon cihazının gelişmişi ile iletebilirlerse muhteşem gelişmeler olur.

    Alıntı

     

    Daha iyi anlayabilmeniz için bu iki videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

     

     

    .

     

     

     

     

    Alıntı

     

    Türkiye Gelişmeleri

    28.08.2019 Güncelleme: Türkiye' de Pamukkale Üniversitesin de Prof. Dr. Ercan Lütfi Gürses tarafından 3 hastaya yapıldı. 

    Hastalardan bir tanesi serebral palsi hastasıymış. Onda omurilik hasarı olmadığı için faydası olmuş. Diğer hasta 
    miyletik iltihabı imiş. Onda da faydalar olmuş.

    Diğer Hasta İse Alper Patır arkadaşımız. Bizi ilgilendiren de omurilik felci olduğu için Alper.

    Alper'in gelişmeleri ise şöyle;

    Kuyruk sokumundan girip cihazın nereye bağlanacağını belirlemek için yapılan bir işlem var. Bu işlem sırasında direk omuriliğe kablo ile girilip seviye seviye elektrik veriliyormuş. Bu işlem sırasında travma sonrası kopmayan ama uyuyan sinir iletimleri tekrar kazanılıyormuş. Alper de de bu işlem sonrası bacağın iç kasında hareket gelmiş. 

    Bunun dışında tüm dünyada olduğu gibi cihazı takınca hareket gelmemiş. Yani abd de cihazı takınca direk az da olsa kasları oynatabiliyorsun. Ama Alper'de olmamış. Nedeni ise kendi söylemiyle, onun bacaklarda hiç kasılma olmadığı için kaslarda erimiş ve kas tonusu kalmamış. Cihazı da tam kapasite çalıştırmıyormuş. Kasların güçlenmesi için düşük seviye de ara ara çalıştırıyormuş. Yine söylemine göre önceki yapabildiği hareketler gelişmiş. 
    Cihaz takınca kazanması gereken hareketler şuan için yok. Tedavisine devam ediyor. Alper'in gelişmelerini görmeden yaptırmanız doğru değil.

     

    Doktor hakkında ki haberlere gelirsek de Ercan bey, Pamukkale üniversitesinden emekli olup Nobel tıp merkezi ile anlaşıp orada çalışmalarına devam edecekti. Abd ziyareti, Emekli işlemleri vs. sonrası nobel tıp merkezi ile de çalışmayacağı belli olmuş. İzmir de özel bir hastane ile çalışabilirmiş.

    Tedavi için gün alan hastalar erteleniyor yada telefonlarına cevap verilmiyor. Hastalar da doktorun verdiği güvensizlikten dolayı vazgeçmiş durumda. 

    Şahsen bende güvenmiyorum. Fiyatın 40-50bin dolardan 70bin dolara çıkması, sonrasında kontrol işlemini tedavi yöntemine çevirip seans başına 4bin dolar istemesi. Pamukkale üni. de fizyoterapistlerin "medyada çıktığı gibi gelişmeler yok" demesi. Nobel tıp ile çalışacak iken başka hastaneye geçişi ve yine tedavi fiyatının 100bin dolarlara çıkacağı yönündeki duyumlarım güven sağlamamı engelledi. 



     

     

     

     


     

    Alıntı

     

    Hindistan Gelişmeleri
    Ayrıca Türkiye'den Hindistan İbs Hastanesine giden hastamızı hergun takip ediyoruz. 60 gün sonra Türkiye'ye dönecek Sonuçları detaylı paylaşacağım.

    Güncelleme: Hindistan'da ki cihazlar takılan Sibel arkadaşımızın durumu iyi cihaz sayesinde bacaklarını hareket ettirebiliyor. Taşıma ipleri ile havada asılı iken yani uzay yürüyüşü gibi yürüme yaparken adım atabiliyor. Ama kasları çok güçsüz güçlenmesi lazım. Servical stimülasyon cihazı da ellerinde ufak hareketler sağlamış vaziyette. 

    30.01.2020 Güncelleme: Cihaz takılan Türkiye'ye dönen Sibel arkadaşımızda kayda değer gelişme olmadı. Sponsorları da desteği kestiği için fizik tedavi de göremiyor. Muhtemelen gerileme de olabilir. 

    Hastanenin bir whatsaap grubu var ve oradan takip ediyorduk. Grupta önemli sorular sorduğum için çalışan zor durumda kaldı. Sonunda beni gruptan attı.
    Özet geçmek gerekirse cihazı geliştirenler hatta kendi web sitelerinde bile "tam kesi omurilik kopması" olan hastanın sinirlerinin yenileceğiz iddia edilmez iken bu arkadaş vaad ediyor. Ve 1-2 yıl sonra kopan sinirler onarılacak ve "DESTEKSİZ" yürüyebilecek imişiz. Ardından Epidural stimülasyon cihazını çıkartacaklarmış. Bilimsel hiç bir makalesi olmayan ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi(FDA)  tarafından tedavi olarak onaylanmayan henüz (TEST AŞAMASINDA) olan bu sistemi TEDAVİ olarak pazarlıyorlar. 

    Özellikle omurilikdeki kopma iyileşek mi diye sorduğumda evet diyor. Fakat kendisi doktor olmadığı için anlayamıyor. Hastaların kaslarının güçlenmesini, omurilikteki iyileşme olarak göstermeye çalışıyor.

    Screenshot_50.png

    Bu şekilde kopmuş(complent) bir omuriliğin iyileşeceğini ve sonra desteksiz yürüyeceğini ve ardından 1-2 yıl  sonra cihazın çıkarılacağını vaad ediyor. İspat olarak da destekli adım atan hastaları ve kasları güçlenmiş hastaları öne sürüyor. Zaten cihaz takılınca hasta yürüdükçe mecburen kaslar güçlenecek, önemli olan omuriliğin iyileşebilmesi!   
    (Üstteki cihazın ilk taktıran Abd li hastanın 2 yıl sonraki durumunda bile desteksiz yürüyemiyor)
    Ayrıca Şahsi önerisi: 18 kişilik grup kuracakmışız ve her ay imc usulü 2000 dolar toplayıp, bir hastayı oraya tedaviye yollayacakmışız.  

    Whatsaap konuşlarını ekran görüntüleri var fakat sadece benim sorularımı ve verdiği cevapları paylaşacağım;
     

    Spoiler

     

    [18:41, 4.8.2019] E. Tuba  Yurume basladiktan sonra cihaz çıkacakmı?
    [18:42, 4.8.2019] +91 6395 xxxxxx:  Abla hasta desteksiz olarak yürümeye başlayınca cihaz ameliyatla çıkarılacak

     

    Siz :Ali bir sorum olacak; Cihazın tam kesi hastalarda gösterdiği gelişmeleri, özellikle desteksiz yürüdükten sonra cihazın çıkarıldığına dair bir tane bilimsel makale istiyorum. Yani %100 tam kesi hasta bu cihaz ile iyileşip desteksiz yürüdüğünü kanıtlayan bir makale istiyorum. Yollarsanız direk tedavi için geleceğim
    Siz: Kendi sitenizde neden desteksiz yürüme vaadi verilmiyor?  Mesane ve barsak bu cihazla iyileşiyorsa neden extra bir cihaz daha takılıyor.

     


     Kesin olarak bağırsak ve mesane kontrolü sağlamış olmuyor

     

     iyileşmiş mesane ve barsak diyor
     kesin diyor

     

    Bunu doktora ileteceğim Ayrıca bu tedavi yeni bir tedavi olduğu için daha desteksiz yürüyen yok ama Önümüzdeki 6 ay veya 1 sene içinde desteksiz yürüyenler olacak

    Doktora söyleyeceğim makaleyi

     

     Ali siteniz de bile desteksiz yürüme vaadi yok. Ama sen burada desteksiz yürüyeceksiniz diyorsun ve cihaz 1-2 yıl yada daha fazla zaman sonra çıkacak diyorsun.
     ve kesin tedavi olarak lanse ediyorsun
    Tam kesi bir omurilik durumunu biliyor musunn?
    Koca dünyada hatta cihazı yapan üniverstite bile iyişleme için garanti veremezken sen nasıl tedavi diyebiliyorsun?


    Bakım Epidural simülasyon tedavisi uygulandıktan sonra birden bağırsak ve mesane kontrolü gelmiyor bunu bir kere kabul edin bu Zamanla olacak bir şey Belki tam olarak mesane ve bağırsak kontrolü gelmesi 3 sene 4 seneyi bulur

     


    4 sene de kesin mesane ve barsak iyileşek mi diyorsun yani


    Epidural stimülasyon tedavisi hastaya uygulandıktan 6 ay sonra yavaş yavaş gelmeye başlıyor

    Extra cihaz diyorsunuz Evet ekstra cihaz takıldığında bağırsak ve mesane kontrolü hemen geliyor

    Amerika'daki bayan hasta Şu an bastonla yürüyebiliyor Siz neden bahsediyorsunuz

    Amerika'daki bayan hasta Servikal bölgede yaralanması vardı
    Bu bayan hastayı cinler mi bu hale getirdi


    Amerikada ki bayan hastanın emar görüntülerini incelediniz mi? %100 tam kesi mi ?

     

    Şu an Muhammed yürüteçte yürüyebiliyor Muhammed'in yürüteçte yürümesi olağanüstü Güçler sayesinde mi oldu

     O şekilde cihaz çıkınca da yürüyecek mi?

     

    Evet hasta desteksiz yürümeye başlayınca cihaz ameliyatla geri alınacak ve hasta desteksiz yürümeye devam edecek

    Ali bunları ispatlaman için bilimsel bir tıp dergisinde makale yayınlanması gerekiyor.FDA kkesin onay vermiş olması gerekiyor

     

    Bakım daha geçen gün burada paylaştım 2018 Mart ayında bu tedaviyi olan hastamız Muhammed Epidural stimülasyon cihazı kapalıyken yürüme cihazında yürüdü videoyu gene paylaşıyorum

    O zaman FDA nın  kesin onay vermesini bekleyin. Ben size doktorumuzun söylediğini söylüyorum
    Bu tedavi uygulanan hastalarda ki kas Kuvvetleri her ay sürekli olarak ölçülüyor
     Ve bu hastalarda ki kas güçleri her ay artıyor
     Bu artışlar sonucunda hasta bir gün desteksiz olarak yürüyebilecek
    Şu an sağlıklı bir insandaki bel kalça bacak ayak kaslarının güçleri bellidir

     

    Ali ben cihazın başaralı olabileceğini biliyorum. Ama sen tam kesi omuriliğin iyileşeceğini vaad ediyorsun.

    Tam kesi cihaz sayesinde iyileşek ve sonra cihazı çıkaracağız sonra desteksiz yürüyecek diyebiliyor musun?


    Aynen oyle
     Bu linkte muhammedin vidosu var
     Aciklama kismina bakin

     

    Bana video yollama, Bana bilimsel makale yolla. Dili fark etmez


     Doktoara.soyleyecegim
     Makaleyi
    Sizi buraya davet ediyorum misafir olarak
    Gelin bakin gorun

    Ali benim gözümle görmem farketmez.

    Bilimsel makale olması gerekiyor ki Tıp Litaratörüne TEDAVİ olarak geçebilsin.
     Sibel hanım  da şuan yazsa belki çok başarılı olduğunu yazacaktır.

    Ama aynı şekilde xxxx tarafında kök hücre tedavisi olduğun da da çok başarılı olduğunu söyledi.

    Onun videoları izleyip kök hücre yaptıran onlarca kişi mağdur oldu

    Hiç biriniz benim kadar tedavi çeşidi ve mağduriye görmedi ve duymadı.

     

    Tıp literatüründe tedavi olarak geçmesi için önce Amerikan ilaç ve gıda Dairesi bunu bir tedavi olarak onaylaması lazım
     Amerikan ilaç ve gıda Dairesi bu tedavi Şu an deneme olarak onayladı
    şunu kesinlikle size söylüyorum kök hücre tedavisi omurilikte hasar gören sinirlere kesinlikle tedavi edemez

     

    Ama epidural cihaz tedavi eder  mi diyorsun
    hasar gören kopan, arada iyileşmesi mümkün olmayan sinirlerii, kıldan yüzlerce kat ince sinirleri bu cihaz tedavi eder öyle mi?


    Bakın bu doktorumuzun kendi paylaşımı ve bu paylaşımda 8 yıldan beri tam omurilik felci olan Ahmet'in ilk adımlarını Ata bildiğini gösteriyor

     

     

    Ali bak kendi sitende DESTEKSİZ YÜRÜME  ve KESİN İYİLEŞME YOOK
    Halen neyin savunması kesin iyileşir diyorsun

     

    Abi en geç 1 sene sonra Muhammed'in ve rohit in desteksiz olarak yürüyebildiğin e dair videoları burada paylaşacağım O zaman senden yorum isteyeceğim

     Abi ben ne desem boş senin için senin kafanda yerleşmiş bir düşünce var ben sana koşan bir omurilik felci hastası da göstersem Sen gene makale istersin
     Zaman herşeyin ilacı zamanla tekrar tekrar hastalar desteksiz olarak yürümeye başlayacak

    Sadece bizim hastanemizde değil Tayland'da ve Amerika'da sviçre İngiltere ve Avustralya'da bu tür hastalara

    göreceğiz

    Benim onun yaralanma seviyesini bilme şansım yok. Tek ispat bilimsel bir makale

    Ali burada yazdıklarını siteye de eklemelisiniz.
     Tam kesi omurilik felçlilerini kesin iyileştiriyoruz


    Hangi siteye abi

     

    sizin sitesnize


    https://epiduralstimulationnow.com/tr/tedavi/
     Sen ayrı konuşuyorsun
     site ayrı yazıyor


    Abi bu site bizim hastanemizin sitesi değil
     Bu site Epidural stimülasyon cihazının patent sahibi Medikal firmasının diğer sitesi


    O zaman durum daha kötü, cihazı yapanlar desteksiz yürüme vaadi ve tam kesi felçliyi iyileştirme garantisi vermezken sen burada veriyorsun
    Yazdıklarımdan şikayetçi olan var mı grupta ?

    [Abi onlar sadece cihazı üretir uygulamayı hastaneler yapar
    Hastaneler hastalarındaki iyileşmeleri daha yakından takip eder onlar edemez
    [19:44, 4.8.2019] Can Şengül: Ciihazı üretenler o zaman  desteksiz yürütüp, TAM KESİ OMURİLİK felcini iyileştirmiyor diyor
     Nerede yazıyor Abi bu


     Yazmıyor.  Hiç bir yerde desteksiz yürütüp, omurilik de kopan sinirleri yenileyip, cihazı çıkartırız diye dünyada hiç bir yerde yazmıyor
    birtek sen yazıyorsun


    Bakın buradan gene diyorum Bu daha yeni çıkan bir şey ve yavaş yavaş Güzel sonuçlar geliyor Amerika'daki bayan hasta tek bastonla yürüyor bizim iki hastamız yürüteç ile yürüyor ve bu hastaların fizik tedavisi hala devam ediyor önümüzdeki 1 sene içinde bu hastaların desteksiz olarak yürümesi bekleniyor çünkü her geçen gün bel bacak kalça kasları güçleniyor
    Abi Zaman her şeyin ilacı bekleyin abi bekleyin görün sonuçları


    Desteksiz olarak yürümesi bekleniyor. Diyorsun hangi bilimsel çalışmaya göre bekleniyor
    Zaman ilaç ama şimdi seni dinledik 15-20 hasta para topladık geldik
     hepimizin omuriliğindeki kopma iyileşip yürüyemezsek
    Paramızı ve giden ZAMANImızı
    kim karşılacak
     ya yıkılan umutları?
     Sen mi?


    ibs sitesinde de senin vaatlerin yok
     2-3 yıl zaman biçiliyor. 2-3 yıl için binlerce hastaya cihaz takılır.



    Sonra FDA bu bir tedavi değil derse

     


    Öncelikle tüm hastaların buraya gelmeden önce raporları ve tüm emar görüntüleri doktorumuz tarafından inceleniyor ve daha sonra hasta tedaviye uygunsa doktor tarafından tedaviye kabul ediliyor

     Bu tedavi sonucunda iyileşmeyecek hastayı doktorlarımız zaten tedaviye kabul etmiyor
     Buraya dünyanın dört bir yanından hastalar geliyor Epidural stimülasyon tedavisi olmak için
    Ben size doktorumuzun söylediklerini söylüyorum

     


     Tam kesi hastaları iyileştirebiliyordunuz ama doktor neye göre hasta ayırıyor. Hani kopan sinirleri bile iyileştren cihaz varken niye ayrım yapılıyor

     


     Epidural stimülasyon tedavisi hastalarımızın bel bacak kalça kaslarının fizik tedavi ile her geçen gün güçlenmesine dayanarak bunu diyoruz
     L1 L2 ve daha aşağı seviyedeki omurilik yaralanması olan hastalarımıza bu tedavi uygun değil bu tür hastaları Doktor tedaviye kabul etmiyor maalesef
     T12 seviyesi bile şüpheli T12 seviyesinde yaralanması olan hastaya ameliyat esnasında karar veriliyor Epidural distilasyon cihazı uygulanıp uygulanmayacağı


    Kasları dışardan elekrik stimülasyonu vererek de güçlendirebilirsiniz. Önemli olan kopan sinirlerin iyileşmesi
    kopan sinirler iyileşiyor diyorsun

     


    Dışarıdan verilen elektrik stimülasyonu ile hasta yürüyebilir mi destekli veya
    Desteksiz

     


    Anlamadın kas güçlenmesi, omurilikteki kopan sinirlerin iyileştiğine dair bir göstere değildir.

     


    Hastanın bağımsız olarak adım atabilmesi Sizce neye bağlı
    Hiçbir şekilde adım dahi atamayan paraplejik bir hasta ne oluyor da adım atmaya başlayabiliyor


     Eğer içinde cihaz yoksa iyileşmiş demektir
     Tam kesi hastayı iyileştir. Cihazı çıkar  adım attır


     Abi bak Bu videoda Muhammed'in Epidural stimülasyon cihazı kapalı


    Bana müzikli video değil bilimsel makale lazım. Onu bekliyorum.


    Abi sana müzikli video gönderemiyorum dalga geçer gibi konuşmayın lütfen o videoda hastanın Epidural simülasyon cihazı kapalıyken nasıl yürüdüğünü gösteriyor
     Lütfen Herkes üslubuna dikkat etsin insanlara Aşağılar gibi konuşmayın
    Bende bir insanım benimde bir sabrım var

                   xxxxxxxxx numara sizi gruptan çıkardı.

     

     

    28.08.2019 Güncelleme: Epidural stimülasyon cihazının son modelinde cep telefonu bağlantısı var. Hindistan da yapılan cihaz bu modelden 3 önceki model imiş. Manuel kumandası var ve telefon bağlantısı yok. Servical stimülasyon cihazı ise hastanın sırtından dış ünitesi dışarı çıkmış durumda. Daha eski bir teknoloji olabilir. Zaten diğer ülkelerde servical stimülasyon cihazı göremedik.  

     

     

     

    Epidural Stimülasyon sitesindeki tanıtım.

    Alıntı

     

    Epidural Stimülasyon 


    Omurilik Hasarı Hastaları İçin Çığır Açan Bir Uygulama
    Epidural Stimülasyonu Omurilik hasarı hastaları için halihazırda bulunan en gelişmiş tedavidir ve denemeler için FDA (Amerika Sağlık Bakanlığı’nın ilgili çalışmalardan sorumlu bürosu) tarafından onaylanmıştır. Unique Access Medical Dünya’nın her yerinden Omurilik Hasarı hastaları kabul etmiş ve tedaviye erişimlerini sağlamış, epidural stimülasyon tedavisi aldıktan sonra bu hastalarının istemli hareketlerini yeniden elde etmelerini sağlamıştır.

    Nasıl Çalışır? 


    Epidural Stimülasyon


    Epidural Stimülasyon cihazı bir nörostimülatör ve 16-anot kurşun elektrot dizi içeren iki parçadan oluşur.

    Bu cihaz cerrahi olarak omuriliğin lumbar (bel) bölgesinin arka yapılarına yerleştirilecektir ki burada da elektrota ulaşan sürekli bir elektrik akımı uygulayacaktır. Beyinden gelen bu riskli sinir sinyalleri güçlendirilip, yara seviyesinin altındaki omurilik dokusuna yeniden yönlendirilecektir, bu şekilde istemli hareketlerin yeniden kazanım fırsatını ve kaybolan fonksiyonların geri getirilmesini sağlayacaktır.

    Epidural Stimülasyon hizmeti, hem tamamen hem de kısmen yaralanmalara sahip hastalara sunulabilir ve kendi doktorları tarafından önceden imkansız zannedilen önemli iyileşmeler yaşamalarına yardım edebilir.


     

     

    34.jpginfogrpahy_web.jpg

    Alıntı

     

    Mümkün olan İyileşmeler

    • Ayakta durabilme
    • Destekli adım atabilme
    • Alt ekstremitelerde istemli hareketler
    • Artan Kas kütlesi ve güç
    • İyileşmiş bağırsak ve mesane kontrolü
    • Dengelenmiş, düzene girmiş tansiyon
    • İyileşmiş sıcaklık düzenlemesi
    • İyileşmiş his ve duyarlılık
    • Azalmış nöropatik ağrı