Didem Akyol

Üye
  • İçerik sayısı

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Didem Akyol kullanıcısının paylaşımları

  1. AÇIKLAMA Bu araştırma, Türkiye’deki omurilik felçlilerinin toplumdan izole oluşunun nedenlerini araştırmak üzere Ankara Üniversitesi D.T.C.F Sosyoloji Bölümü lisans öğrencisi Didem AKYOL tarafından hazırlanmıştır. Elinizdeki soru kitapçığıyla sizden sağlayacağımız bilgilerin, ülkemizde yaşayan tüm omurilik felçlilerinin sorunlarının bilimsel açıdan tanımlanmasında önemli katkıları olacağına inanıyoruz. Araştırmanın sağlıklı sonuçlar ortaya koymasının, şu anki düşüncelerinizi ve duygularınızı temele alarak bizimle işbirliği yapmanıza, sorularımızı yanıtlamanıza bağlı olduğunu belirtmek isteriz. SORU KAĞIDI DOLDURULURKEN GÖZÖNÜNE ALINMASI GEREKEN NOKTALAR: 1. Elinizdeki test sizin birey olarak hüviyetinizi hiçbir zaman ilgilendirmemektedir. Bu nedenle sizden ad soyad istenmemektedir. 2. Lütfen her soru ya da cümleyi dikkatle okuduktan sonra yanıtlayınız.
  2. Pastamı Yoksa Gelinmi Güzel

    Gelin sütlü, pasta bitter olmuş sanki
  3. Omurilik Felçlileri Anketi

    Ne demek, ben teşekkür ederim hepinize. Geç oldu ama kusura bakma Çalışma sırasında pekçok kişi engellerin aslında insanların düşüncelerinde olduğunu farketti. Bu farkındalığı yaydığımız ölçüde engeller ortadan kalkacaktır.
  4. Omurilik Felçlileri Anketi

    Teşekkürler katılımınız için arkadaşlar. Fark edemediğim şeyler olmuştur muhakkak. Bu, benim ilk çalışmam. İlerleyen zamanlarda başka projelerde de sesimizi duyuracağız. Bu çalışma sırasında pek çok kişi ilk defa duyduğunu söylediği problemlerle ilgilendi. Aynı gökyüzünü paylaşıyoruz. Gözlerinin önünde olanı görmeleri için illaki akademik bir şey arayanlar için de belgedir.
  5. 'Engel! Siz Tv' Yayın Hayatına Başlıyor...

    Güzel bir gelişme, büyük bir gelişme. Hepimize hayırlı olsun.
  6. Merdiven Çıkan Engelli Aracı

    Ben çok çok kızgın ve de kırgınım. Engellilerin hayatını kolaylaştıracak buluşların desteklenmemesine, üretilen araçların pahalı olmasına ve kullabilecek insanlara ulaşamamasına ( ne yani süs diye mi üretiliyor bunlar ya da ahh tabi ya bir grup kesim ulaşabiliyor ki diğerlerine ne luzum var di mi ) İnsanın aklına gelmiyor değil, bilim bu kadar ilerlemişken, yapay organlar bile üretiliyorken, engelliler için çözüm üretilse bile bu kapitalist düzende bu kadar ilaç firmaları, fizik tedavi merkezleri ve medikalciler kazanıyorken örtpas etmiş olma ihtimalleri gibi korkunç bir düşünce filizlenmiyor değil aklımda.
  7. İlginç Bir Test , Gereken İşlemi Yapın Gülelim

    Ben ev hayvanımla, dördüncü kattan atladım ve ikiz getirdim