Sign in to follow this  
Followers 0
Sumeye

Her Derdin Dermanı Kaysı

2 posts in this topic

7.jpg

Her derdin devası kayısı

İçerdiği bol miktardaki B vitamini sayesinde birçok hastalığa karşı koruyucu özelliği bulunan kayısı, bağırsakları çalıştırıcı özelliğiyle kabızlığa da iyi geliyor

Uyku sorunu çekenler için de birebir olan kayısının çabuk sinirlenen ve stresli olanlar için de faydası olduğu bilinir

İştah açıcı ve hazmı kolaylaştırıcı etkisi ile doktorlar tarafından çocuklara ve hastalık sonrasındaki nekahat devresindeki kişilere tavsiye edilen kayısıyı midesi zayıf olanların çok fazla tüketmemesi gerekiyor

Kayısı suyunun veya kayısı hoşafının; Ramazan ayında, iftarda yani oruç açarken içilmesi çok yararlı olur

Kayısı, sindirim sorunlarına iyi gelir, stresi ve kansızlığı önler, cilt bozukluklarının tedavisinde etkilidir, büyümeye yardımcı olur, görmeyi güçlendirir, bağışıklık sistemini korur, kalp kasları ve sinirlerin iyi çalışmasını sağl

Ayrıca kayısı, sivilce ve siyah noktalar için de vazgeçilmezlerin başında geliyor. Uzmanlar, taptaze, pırıl pırıl ve pürüzsüz bir cilt için kayısı tüketip kayısı ile yapılan cilt bakım kürlerini ve güzellik maskelerini tavsiye ediyor.

Fenolik asitlerin pek çoğunun, “Betakaroten ve C vitamininden çok daha güçlü antioksidan etkiye sahiptir.

- Karotenoidlerin; göz ve deri olmak üzere sağlıkta birçok etkileri vardır

Potasyum; elektrolit dengesi, sinir sistemi, kalp atışları, vücut beyin hücreleri ve kas dokusu içinde gerekli bir mineraldir.

- Kuru kayısı; kabızlıkta tüketilebilir

Kayısı tohum yağı; % 50 yağ içeriği ve istenen yağ asidi oranından dolayı fıstık yağı gibi bir yağdır

Kayısı yaş ve kuru olarak; fonksiyonel gıdadır. Yani önleyici, koruyucu ve destek gıdalardandır. Yani sağlıklı ve iyi yaşam için gerekli gıdalardandır

Fonksiyonel gıda; kendi içerdiği bileşikleri ile hastalıklardan koruyucu, önleyici ve/veya tedavi edici etkiye sahip gıda demektir

Kayısı çekirdeği yağı tüm ciltlere uygun doğal bir üründür.

- Kayısı çekirdeği yağı, özellikle ileriki yaşlarda ortaya çıkan kırışıklıkları azaltır

Kayısı tohum yağı; % 50 yağ içeriği ve istenen yağ asidi oranından dolayı fıstık yağı gibi bir yağdır.

Kayısı; yaş kayısı, kuru kayısı, kayısı suyu, kayısı hoşafı, kayısı çekirdeği olarak tüketilmektedir

Kayısı’nın ana vatanı tarihi olarak Türkistan yani Orta Asya’dır. Kayısı; 5000 yıldır Türkistan yani Orta Asya bölgesinde bilinmekte ve tarımı yapılmaktadır

Kayısı; kemik erimesinin önlenmesinde faydalıdır.

- Kayısı, doğal lif açısından zengin olduğundan kabızlığa iyi gelir.

Kayısı; bağışıklık sistemini güçlendirir kansızlığa iyi gelir, kan yapımına yardımcı olur ve sinirleri yatıştırır, uyku düzenine yardım eder.

Kayısının faydaları

- Kayısı; A, B, C ve P vitaminleri, demir, magnezyum, kalsiyum, fosfor, kükürt, bakır, krom ve manganez mineralleri açısından da zengindir.

Kayısı; içeriğinde bulunan antioksidanlardan karotenoidler (betakaroten) ve fenolik bileşikler (Prosiyanidinler, hidrosinamik, asit türevleri, flavonoller ve antisiyaninler) ile; kanser, kalp damar hastalıkları, diyabet, iltihaplı durumlar ve kataraktın önlenmesinde ve korunmada yararlıdır

Kayısı suyu veya kayısı hoşafı tüketimi; özellikle ara öğünlerde ve akşam yemeklerinde daha yararlı olur

Nitriloside’ler, çeşitli gıdalarda bulunan ve doğal, siyanür içeren maddelerdir, yani B17, yani Laetril: “elma, şeftali, portakal, erik, kayısı, kiraz ve üzüm” çekirdeklerinde, acı badem, akdarı, buğday çimi ve esmer buğdayda (kara buğday, sert buğday, durum buğdayı, Siyez buğdayı,karakılçık buğdayı) bulunur.

Kayısı çekirdeğinde bulunan Amigdalin yani Vitamin B17 ((Nitriloside), yani (Laetril) kanser önleyici etkilere sahiptir. En fazla acı kayısı çekirdeğinde vardır % 6 civarında

Acı kayısı çekirdeğinden vitamin B17 üretmek çok kolay iş, fakat bakanlık tanımını henüz yapmadığı için ülkemiz her yıl çok miktarda para kaybediyor.

Bu size uçuk gelmesin.

- Çünkü Vitamin B17′nin satış fiyatı; kilosu 1 milyon dolardır

Günde 7 tane kayısı çekirdeği ortalama tüketim önerisidir.

- Kayısı çekirdeği de fonksiyonel gıdalardandır.

Kayısı çekirdeği ve yağı, bileşimindeki yüzde 95 doymamış yağ asidi, yüzde 5 doymuş yağ asidi içeriği, içeriğindeki yüksek E vitamini ve ideal oleik-linoleik asit oranı ile kolesterol düzeyini düşürebilmesi, kabızlık giderici oluşu ve öksürük söktürücü oluşu gibi özellikleri de kayda değerdir.

Kayısı çekirdeği içeriğindeki yağ oranları; % 62 oleik asit ve % 28 linoleik asit , % 7 palmitik asit, % 2 palmitoleik asit, % 2 stearik asit.

Kayısı çekirdeğinin 100 gramında 113 mg magnezyum, 37 mg kalsiyum, 5 mg potasyum, 3 mg çinko, 2 mg demir, 2 mg sodyum, 4 mg B3 (niasin), 2 mg C vitamini, 0.3 mg B1 (tiyamin) vitamini ve 0.2 mg B2 (riboflavin) vitamini saptanmıştır

Kayısı yağı da yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları azaltır.

- Karaciğer rahatsızlığı olanlar kayısıyı çok fazla yememelidirler.

Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar olgun kayısı yemelidir.

- Günde 3 adet kuru kayısı ortalama tüketim önerisidir.

Kayısı; kemiklerin sağlığında rol oynar.

- Kayısı; üreme düzeni üzerinde etkisi vardır ve cinsel gücü artırmaktadır.

- Kayısı; sperm kalitesini artırır

- Kayısı; cildi, korur ve güzelleştirir.

- Kayısı; iştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır

İNTERNETHABER

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Değerli paylaşımın için teşekkürler.Tek başına onca özelliği bünyesinde barındıran bir meyve.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0