Berrin

Sağlıklı Beslenmek için Bol Bol Tüketin!

7 posts in this topic

13112010175451070343106.jpg

Sağlıklı beslenmenin yolu renkli sebze ve meyvelerden geçiyor. Rengine göre hepsinin farklı yararı var...

Her biri ayrı renkte olan meyve ve sebzelerinsağlık açısından farklı etkileri bulunuyor. Kışaylarında bu renkleri sofralara taşımanın faydaları saymakla bitmiyor.Kırmızı renkli meyve ve sebzeler kalp ve damar hastalıklarıyla mücadale eden maddeler içeriyor.

Sarı ve turuncu olanlar, içerdikleri vitaminlerle kansere kalkan oluştururken, mor olanlar ise hafızayı güçlendiriyor.

Soğan, sarımsak, lahana, karnabahar gibibeyaz sebzeler içerdikleri kükürt bileşikleriyle sindirim sistemini kanserden koruyor, zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlıyorlar.

Yeşillerin yararı ise saymakla bitmiyor. Yeşil yapraklı sebzelerde C vitamini, K vitamini, A vitamini, demir, potasyum gibi zengin vitamin ve mineraller bulunuyor.

Yine bu sebzelerin içerdikleri posa sayesinde, vücutta bağışıklık, solunum, sindirim ve kalp damar sistemini koruyucu özellikleri var.

Özetle, sağlık için rengarenk beslenmek gerekiyor...

KAYNAK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bazı Sebzeleri Yiyemiyorum...

Meyveleer de Pek Ayırdığım Yok Ama....

Teşekkürler berrin Paylaştığın Bilgi için...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now