Berrin

Sağlıklı Beslenmek için Bol Bol Tüketin!

Bu konuda 7 ileti var

13112010175451070343106.jpg

Sağlıklı beslenmenin yolu renkli sebze ve meyvelerden geçiyor. Rengine göre hepsinin farklı yararı var...

Her biri ayrı renkte olan meyve ve sebzelerinsağlık açısından farklı etkileri bulunuyor. Kışaylarında bu renkleri sofralara taşımanın faydaları saymakla bitmiyor.Kırmızı renkli meyve ve sebzeler kalp ve damar hastalıklarıyla mücadale eden maddeler içeriyor.

Sarı ve turuncu olanlar, içerdikleri vitaminlerle kansere kalkan oluştururken, mor olanlar ise hafızayı güçlendiriyor.

Soğan, sarımsak, lahana, karnabahar gibibeyaz sebzeler içerdikleri kükürt bileşikleriyle sindirim sistemini kanserden koruyor, zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlıyorlar.

Yeşillerin yararı ise saymakla bitmiyor. Yeşil yapraklı sebzelerde C vitamini, K vitamini, A vitamini, demir, potasyum gibi zengin vitamin ve mineraller bulunuyor.

Yine bu sebzelerin içerdikleri posa sayesinde, vücutta bağışıklık, solunum, sindirim ve kalp damar sistemini koruyucu özellikleri var.

Özetle, sağlık için rengarenk beslenmek gerekiyor...

KAYNAK

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.


Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.


Giriş Yap